Bloemkoolsoep met kip en dragonpesto
Bloemkoolsoep met kip en dragonpesto
Ingrediënten
4 personen
Dikke aardappelen
3
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
3
Look
1,5 teentjes
Prei
2 stronken
Selder
4 stengels
Bloemkool
1
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Kippenkruiden
Peper
Zout
Pijnboompitten
50 g
Olijfolie
Olijfolie
0,1 l
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Parmezaanse kaas
50 g
Limoenen
0,5
Kipfilet
1
Mini bloemkool
1
Room
1 scheutje
Benodigdheden
Hakmolen, keukentouw, keukenpapier, een hakmolen, een elektrische staafmixer, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote soepketel.
3 ajuinen, 1 teentje Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Stoof de uien met de knoflook in de boter.
2 stronken prei, 4 stengels selder
4
Was de prei en de selder. Snijd het wit van de prei en de stengels selder grof. Gebruik de bleekste stukken van de selder.
5
Stoof de prei en selder mee aan.
1 bloemkool
6
Snijd de bloemkool in stukken en doe ze ook in de soepketel.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
7
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw. Leg de kruidentuil in de soep.
kippenkruiden, peper, zout
8
Giet de warme bouillon over de groenten. Kruid met kippenkruiden, peper en zout.
3 Dikke aardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de soep.
10
Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten garen op een zacht vuur.
De dragonpesto
50 g pijnboompitten, olijfolie
11
Rooster de pijnboompitten goudbruin op een matig vuur in een klein scheutje olijfolie. Schud de pitjes regelmatig op en schep ze uit de pan, zodra ze geroosterd zijn. In de hete pan roosteren ze verder. Laat de pijnboompitten uitlekken op wat keukenpapier.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 0,5 teentjes Look
12
Spoel de peterselie en de dragon. Pluk de blaadjes van de dragon en verwijder ook de dikste peterseliestelen. Pel het teentje look.
13
Doe de peterselie, de dragon, de geroosterde pijnboompitjes en de look in de beker van de hakmolen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
50 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie, 0,5 limoenen, peper, zout
14
Snijd de Parmezaanse kaas in stukken en doe ze ook in de beker, samen met een flinke scheut olijfolie en wat vers limoensap. Kruid met zout en peper van de molen. Mix alles tot een gladde pesto.
Het garnituur
15
Laat een grillpan goed heet worden op een hoog vuur.
1 kipfilet, olijfolie, kippenkruiden, peper, zout
16
Snijd de kipfilet in dunne plakken en breng ze op smaak met wat olijfolie, kippenkruiden en peper en zout.
17
Gril de plakjes kip in de hete pan.
1 mini bloemkool
18
Verdeel het minibloemkooltje in kleine roosjes. Gaar ze kort in kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
19
Snijd de gegrilde kip in reepjes.
1 scheutje Room, boter
20
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep glad. Doe er een scheut room en een klont boter bij, en mix de soep nog een keer.
21
Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met bloemkoolroosjes, plakjes gegrilde kip en de dragonpesto.
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote soepketel.
3 ajuinen, 1 teentje Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Stoof de uien met de knoflook in de boter.
2 stronken prei, 4 stengels selder
4
Was de prei en de selder. Snijd het wit van de prei en de stengels selder grof. Gebruik de bleekste stukken van de selder.
5
Stoof de prei en selder mee aan.
1 bloemkool
6
Snijd de bloemkool in stukken en doe ze ook in de soepketel.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
7
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw. Leg de kruidentuil in de soep.
kippenkruiden, peper, zout
8
Giet de warme bouillon over de groenten. Kruid met kippenkruiden, peper en zout.
3 Dikke aardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de soep.
10
Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten garen op een zacht vuur.
De dragonpesto
50 g pijnboompitten, olijfolie
11
Rooster de pijnboompitten goudbruin op een matig vuur in een klein scheutje olijfolie. Schud de pitjes regelmatig op en schep ze uit de pan, zodra ze geroosterd zijn. In de hete pan roosteren ze verder. Laat de pijnboompitten uitlekken op wat keukenpapier.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 0,5 teentjes Look
12
Spoel de peterselie en de dragon. Pluk de blaadjes van de dragon en verwijder ook de dikste peterseliestelen. Pel het teentje look.
13
Doe de peterselie, de dragon, de geroosterde pijnboompitjes en de look in de beker van de hakmolen.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
50 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie, 0,5 limoenen, peper, zout
14
Snijd de Parmezaanse kaas in stukken en doe ze ook in de beker, samen met een flinke scheut olijfolie en wat vers limoensap. Kruid met zout en peper van de molen. Mix alles tot een gladde pesto.
Het garnituur
15
Laat een grillpan goed heet worden op een hoog vuur.
1 kipfilet, olijfolie, kippenkruiden, peper, zout
16
Snijd de kipfilet in dunne plakken en breng ze op smaak met wat olijfolie, kippenkruiden en peper en zout.
17
Gril de plakjes kip in de hete pan.
1 mini bloemkool
18
Verdeel het minibloemkooltje in kleine roosjes. Gaar ze kort in kokend water.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
19
Snijd de gegrilde kip in reepjes.
1 scheutje Room, boter
20
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep glad. Doe er een scheut room en een klont boter bij, en mix de soep nog een keer.
21
Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met bloemkoolroosjes, plakjes gegrilde kip en de dragonpesto.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Dikke aardappelen
3
Groentebouillon
3 l
Boter
Ajuinen
3
Look
1,5 teentjes
Prei
2 stronken
Selder
4 stengels
Bloemkool
1
Tijm
Laurier
Rozemarijn
1 takje
Kippenkruiden
Peper
Zout
Pijnboompitten
50 g
Olijfolie
Olijfolie
0,1 l
Platte peterselie
0,5 bosjes
Dragon
0,5 bosjes
Parmezaanse kaas
50 g
Limoenen
0,5
Kipfilet
1
Mini bloemkool
1
Room
1 scheutje
Bloemkoolsoep met kip en dragonpesto
In plaats van snoep kreeg Jeroen vroeger altijd een kommetje soep. Hij is er nog altijd gek op. Vandaag op het menu: een fluweelzachte bloemkoolsoep met sneetjes gegrilde kip en een frisse dragonpesto.Instructies
3 l groentebouillon
1
Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een grote soepketel.
3 ajuinen, 1 teentje Look
3
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Stoof de uien met de knoflook in de boter.
2 stronken prei, 4 stengels selder
4
Was de prei en de selder. Snijd het wit van de prei en de stengels selder grof. Gebruik de bleekste stukken van de selder.
5
Stoof de prei en selder mee aan.
1 bloemkool
6
Snijd de bloemkool in stukken en doe ze ook in de soepketel.
tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
7
Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw. Leg de kruidentuil in de soep.
kippenkruiden, peper, zout
8
Giet de warme bouillon over de groenten. Kruid met kippenkruiden, peper en zout.
3 Dikke aardappelen
9
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de soep.
10
Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten garen op een zacht vuur.
De dragonpesto
50 g pijnboompitten, olijfolie
11
Rooster de pijnboompitten goudbruin op een matig vuur in een klein scheutje olijfolie. Schud de pitjes regelmatig op en schep ze uit de pan, zodra ze geroosterd zijn. In de hete pan roosteren ze verder. Laat de pijnboompitten uitlekken op wat keukenpapier.
0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 0,5 teentjes Look
12
Spoel de peterselie en de dragon. Pluk de blaadjes van de dragon en verwijder ook de dikste peterseliestelen. Pel het teentje look.
13
Doe de peterselie, de dragon, de geroosterde pijnboompitjes en de look in de beker van de hakmolen.
50 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie, 0,5 limoenen, peper, zout
14
Snijd de Parmezaanse kaas in stukken en doe ze ook in de beker, samen met een flinke scheut olijfolie en wat vers limoensap. Kruid met zout en peper van de molen. Mix alles tot een gladde pesto.
Het garnituur
15
Laat een grillpan goed heet worden op een hoog vuur.
1 kipfilet, olijfolie, kippenkruiden, peper, zout
16
Snijd de kipfilet in dunne plakken en breng ze op smaak met wat olijfolie, kippenkruiden en peper en zout.
17
Gril de plakjes kip in de hete pan.
1 mini bloemkool
18
Verdeel het minibloemkooltje in kleine roosjes. Gaar ze kort in kokend water.
19
Snijd de gegrilde kip in reepjes.
1 scheutje Room, boter
20
Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep glad. Doe er een scheut room en een klont boter bij, en mix de soep nog een keer.
21
Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met bloemkoolroosjes, plakjes gegrilde kip en de dragonpesto.