Instructies

4 personen
3 l groentebouillon
1

Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.

boter
2

Smelt een klont boter in een grote soepketel.

3 ajuinen, 1 teentje Look
3

Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de knoflook. Stoof de uien met de knoflook in de boter.

2 stronken prei, 4 stengels selder
4

Was de prei en de selder. Snijd het wit van de prei en de stengels selder grof. Gebruik de bleekste stukken van de selder.

5

Stoof de prei en selder mee aan.

1 bloemkool
6

Snijd de bloemkool in stukken en doe ze ook in de soepketel.

tijm, laurier, 1 takje rozemarijn
7

Bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw. Leg de kruidentuil in de soep.

kippenkruiden, peper, zout
8

Giet de warme bouillon over de groenten. Kruid met kippenkruiden, peper en zout.

3 Dikke aardappelen
9

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze bij de soep.

10

Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten garen op een zacht vuur.

De dragonpesto

50 g pijnboompitten, olijfolie
11

Rooster de pijnboompitten goudbruin op een matig vuur in een klein scheutje olijfolie. Schud de pitjes regelmatig op en schep ze uit de pan, zodra ze geroosterd zijn. In de hete pan roosteren ze verder. Laat de pijnboompitten uitlekken op wat keukenpapier.

0,5 bosjes platte peterselie, 0,5 bosjes dragon, 0,5 teentjes Look
12

Spoel de peterselie en de dragon. Pluk de blaadjes van de dragon en verwijder ook de dikste peterseliestelen. Pel het teentje look.

13

Doe de peterselie, de dragon, de geroosterde pijnboompitjes en de look in de beker van de hakmolen.

50 g Parmezaanse kaas, 0,1 l olijfolie, 0,5 limoenen, peper, zout
14

Snijd de Parmezaanse kaas in stukken en doe ze ook in de beker, samen met een flinke scheut olijfolie en wat vers limoensap. Kruid met zout en peper van de molen. Mix alles tot een gladde pesto.

Het garnituur

15

Laat een grillpan goed heet worden op een hoog vuur.

1 kipfilet, olijfolie, kippenkruiden, peper, zout
16

Snijd de kipfilet in dunne plakken en breng ze op smaak met wat olijfolie, kippenkruiden en peper en zout.

17

Gril de plakjes kip in de hete pan.

1 mini bloemkool
18

Verdeel het minibloemkooltje in kleine roosjes. Gaar ze kort in kokend water.

19

Snijd de gegrilde kip in reepjes.

1 scheutje Room, boter
20

Haal het bouquet garni uit de soep. Mix de soep glad. Doe er een scheut room en een klont boter bij, en mix de soep nog een keer.

21

Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met bloemkoolroosjes, plakjes gegrilde kip en de dragonpesto.