Krabsla met avocado-komkommercoulis
Krabsla met avocado-komkommercoulis
Krabsla met avocado-komkommercoulis
Krabsla met avocado-komkommercoulis
Ingrediënten
4 personen
Komkommers
0,5
Avocado'srijp
0,5
Sushiazijn
2 el
Olijfolie
2 el
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Water
1 scheutje
Rijstwafels
1
Furikake
2 el
Krokante uitjes
2 el
Krabvlees
120 g
Mayonaise
1 el
Limoenensap
0,5
Wakame
100 g
Benodigdheden
Theedoek, maatbeker, staafmixer, serveerring
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Krabsla met avocado-komkommercoulis
0,5 komkommers
1
Rasp de komkommer in een theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en vang het vocht op in een maatbeker.
TIPBekijk video vanaf 06:45
0,5 avocado's, 2 el Sushiazijn, 2 el olijfolie, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 1 scheutje Water
2
Pel de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de maatbeker, samen met de sushi-azijn, de olijfolie en een snuifje cayennepeper. Voeg een snuif zout en een klein scheutje water toe en mix tot een gladde coulis.
1 rijstwafels, 2 el Furikake, 2 el krokante uitjes
3
Verkruimel een rijstwafel in een kommetje en voeg er de furikake en de krokante uitjes aan toe.
120 g krabvlees, 1 el mayonaise, 0,5 limoenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Knijp zoveel mogelijk vocht uit het krabvlees en doe het vlees in een kom. Voeg de mayonaise, het limoensap en de Engelse saus toe. Kruid met cayennepeper en zout. Meng het geheel goed.
100 g Wakame
5
Schep wat van de avocadocoulis op een bord. Zet een serveerring op het bord en schep de krabsla erin. Duw aan met een lepel. Verdeel de wakamé erover. Werk af met de mengeling van rijstwafel, furikake en krokante uitjes. Haal de serveerring weg en serveer.
1
Rasp de komkommer in een theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en vang het vocht op in een maatbeker.
2
Pel de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de maatbeker, samen met de sushi-azijn, de olijfolie en een snuifje cayennepeper. Voeg een snuif zout en een klein scheutje water toe en mix tot een gladde coulis.
Krabsla met avocado-komkommercoulis
0,5 komkommers
1
Rasp de komkommer in een theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en vang het vocht op in een maatbeker.
TIPBekijk video vanaf 06:45
0,5 avocado's, 2 el Sushiazijn, 2 el olijfolie, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 1 scheutje Water
2
Pel de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de maatbeker, samen met de sushi-azijn, de olijfolie en een snuifje cayennepeper. Voeg een snuif zout en een klein scheutje water toe en mix tot een gladde coulis.
1 rijstwafels, 2 el Furikake, 2 el krokante uitjes
3
Verkruimel een rijstwafel in een kommetje en voeg er de furikake en de krokante uitjes aan toe.
120 g krabvlees, 1 el mayonaise, 0,5 limoenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Knijp zoveel mogelijk vocht uit het krabvlees en doe het vlees in een kom. Voeg de mayonaise, het limoensap en de Engelse saus toe. Kruid met cayennepeper en zout. Meng het geheel goed.
100 g Wakame
5
Schep wat van de avocadocoulis op een bord. Zet een serveerring op het bord en schep de krabsla erin. Duw aan met een lepel. Verdeel de wakamé erover. Werk af met de mengeling van rijstwafel, furikake en krokante uitjes. Haal de serveerring weg en serveer.
1
Rasp de komkommer in een theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en vang het vocht op in een maatbeker.
2
Pel de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de maatbeker, samen met de sushi-azijn, de olijfolie en een snuifje cayennepeper. Voeg een snuif zout en een klein scheutje water toe en mix tot een gladde coulis.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Komkommers
0,5
Avocado'srijp
0,5
Sushiazijn
2 el
Olijfolie
2 el
Cayennepeper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Water
1 scheutje
Rijstwafels
1
Furikake
2 el
Krokante uitjes
2 el
Krabvlees
120 g
Mayonaise
1 el
Limoenensap
0,5
Wakame
100 g
Krabsla met avocado-komkommercoulis
Jeroen start het Nationale Kerstmenu 2023 met drie eenvoudige maar feestelijke hapjes: krabsla, gegratineerde mosselen en filodeegpakketjes met geitenkaas. De start hebben we alvast niet gemist!Instructies
Krabsla met avocado-komkommercoulis
0,5 komkommers
1
Rasp de komkommer in een theedoek. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit en vang het vocht op in een maatbeker.
TIPBekijk video vanaf 06:45
0,5 avocado's, 2 el Sushiazijn, 2 el olijfolie, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout, 1 scheutje Water
2
Pel de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de maatbeker, samen met de sushi-azijn, de olijfolie en een snuifje cayennepeper. Voeg een snuif zout en een klein scheutje water toe en mix tot een gladde coulis.
1 rijstwafels, 2 el Furikake, 2 el krokante uitjes
3
Verkruimel een rijstwafel in een kommetje en voeg er de furikake en de krokante uitjes aan toe.
120 g krabvlees, 1 el mayonaise, 0,5 limoenen, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje zout
4
Knijp zoveel mogelijk vocht uit het krabvlees en doe het vlees in een kom. Voeg de mayonaise, het limoensap en de Engelse saus toe. Kruid met cayennepeper en zout. Meng het geheel goed.
100 g Wakame
5
Schep wat van de avocadocoulis op een bord. Zet een serveerring op het bord en schep de krabsla erin. Duw aan met een lepel. Verdeel de wakamé erover. Werk af met de mengeling van rijstwafel, furikake en krokante uitjes. Haal de serveerring weg en serveer.