dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas (thumbnail)Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

45m
21
95%
2.9K
Recepten

Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

Een heerlijk geurende one pot wonder met stukjes gebakken kip, blokjes rammenas, Thaise aubergines en zoete aardappel. Kortom, alles wat je nodig hebt om een evenwichtige maaltijd op tafel te toveren.Tip: Thaise aubergines vind je in de Aziatische supermarkt. Je kan ze ook vervangen door de klassieke aubergine. Reken één aubergine per twee personen.
Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas (thumbnail)Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

45m
21
95%
2.9K
Recepten

Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

Een heerlijk geurende one pot wonder met stukjes gebakken kip, blokjes rammenas, Thaise aubergines en zoete aardappel. Kortom, alles wat je nodig hebt om een evenwichtige maaltijd op tafel te toveren.Tip: Thaise aubergines vind je in de Aziatische supermarkt. Je kan ze ook vervangen door de klassieke aubergine. Reken één aubergine per twee personen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling95%
Aantal likes2.9K

Ingrediënten

4 personen
Kipfilets
600 g
Peper
Zout
Arachideolie
Kipkruiden
1 snuifje
Zoete aardappelen
1
Rammenas
300 g
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Aubergine
5
Rode currypasta
2 tl
Limoenblaadjes
4
Tomatenblokjes
400 g
Kokosmelk
0,4 l
Sjalotten
1
Basmatirijst
125 g
Vissaus
1 scheutje
Limoen
1
Koriander
Chilipeper

Benodigdheden

Stoofpot, dunschiller, rasp

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g kipfilets, peper, zout, arachideolie, 1 snuifje kipkruiden
1
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout en kipkruiden. Verwarm een flinke scheut olie in een grote pot en bak de kippenblokjes goudbruin.
1 Zoete aardappelen, 300 g rammenas, 1 rode ui
2
Schil de zoete aardappel, de rammenas en de rode ui. Snijd ze in grove stukken.
3
Schep de gebakken kip uit de pot en hou even apart. Stoof de rode ui, de zoete aardappel en de stukken rammenas aan in dezelfde kookpot.
2 teentjes Look, 30 g gember
4
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de gestoofde groenten. Schil en rasp de gember er ook bij.
5 aubergine, 2 tl rode currypasta, 4 limoenblaadjes
5
Snijd de kroontjes van de aubergines en snijd ze in vier. Laat kort meestoven en voeg daarna de currypasta toe, gevolgd door de limoenblaadjes.
400 g Tomatenblokjes, 0,4 l kokosmelk
6
Voeg enkele minuten later de tomatenblokjes, de kokosmelk en een scheutje water toe.
7
Leg de kip terug in de pot en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook. Laat de curry 25 minuten zachtjes pruttelen.
1 Sjalotten, arachideolie
8
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de sjalot in aan.
125 g basmatirijst, zout
9
Spoel de rijst kort onder koud water en voeg deze toe aan de sjalot. Voeg er twee delen water en een snuif zout aan toe. Kook de rijst gaar.
1 scheutje Vissaus, 1 limoen
10
Werk de curry af met een scheutje vissaus en wat limoensap.
koriander, chilipeper
11
Serveer enkele lepels rijst met de curry en werk af met wat verse pluksels koriander, een limoenpartje en eventueel wat extra fijngesneden chilipeper.
1
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout en kipkruiden. Verwarm een flinke scheut olie in een grote pot en bak de kippenblokjes goudbruin.
2
Schil de zoete aardappel, de rammenas en de rode ui. Snijd ze in grove stukken.

Instructies

600 g kipfilets, peper, zout, arachideolie, 1 snuifje kipkruiden
1
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout en kipkruiden. Verwarm een flinke scheut olie in een grote pot en bak de kippenblokjes goudbruin.
1 Zoete aardappelen, 300 g rammenas, 1 rode ui
2
Schil de zoete aardappel, de rammenas en de rode ui. Snijd ze in grove stukken.
3
Schep de gebakken kip uit de pot en hou even apart. Stoof de rode ui, de zoete aardappel en de stukken rammenas aan in dezelfde kookpot.
2 teentjes Look, 30 g gember
4
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de gestoofde groenten. Schil en rasp de gember er ook bij.
5 aubergine, 2 tl rode currypasta, 4 limoenblaadjes
5
Snijd de kroontjes van de aubergines en snijd ze in vier. Laat kort meestoven en voeg daarna de currypasta toe, gevolgd door de limoenblaadjes.
400 g Tomatenblokjes, 0,4 l kokosmelk
6
Voeg enkele minuten later de tomatenblokjes, de kokosmelk en een scheutje water toe.
7
Leg de kip terug in de pot en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook. Laat de curry 25 minuten zachtjes pruttelen.
1 Sjalotten, arachideolie
8
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de sjalot in aan.
125 g basmatirijst, zout
9
Spoel de rijst kort onder koud water en voeg deze toe aan de sjalot. Voeg er twee delen water en een snuif zout aan toe. Kook de rijst gaar.
1 scheutje Vissaus, 1 limoen
10
Werk de curry af met een scheutje vissaus en wat limoensap.
koriander, chilipeper
11
Serveer enkele lepels rijst met de curry en werk af met wat verse pluksels koriander, een limoenpartje en eventueel wat extra fijngesneden chilipeper.
1
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout en kipkruiden. Verwarm een flinke scheut olie in een grote pot en bak de kippenblokjes goudbruin.
2
Schil de zoete aardappel, de rammenas en de rode ui. Snijd ze in grove stukken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas (thumbnail)Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas
4 personen
45m
Ingrediënten
Kipfilets
600 g
Peper
Zout
Arachideolie
Kipkruiden
1 snuifje
Zoete aardappelen
1
Rammenas
300 g
Rode ui
1
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Aubergine
5
Rode currypasta
2 tl
Limoenblaadjes
4
Tomatenblokjes
400 g
Kokosmelk
0,4 l
Sjalotten
1
Basmatirijst
125 g
Vissaus
1 scheutje
Limoen
1
Koriander
Chilipeper

Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en rammenas

Een heerlijk geurende one pot wonder met stukjes gebakken kip, blokjes rammenas, Thaise aubergines en zoete aardappel. Kortom, alles wat je nodig hebt om een evenwichtige maaltijd op tafel te toveren.Tip: Thaise aubergines vind je in de Aziatische supermarkt. Je kan ze ook vervangen door de klassieke aubergine. Reken één aubergine per twee personen.
Instructies
600 g kipfilets, peper, zout, arachideolie, 1 snuifje kipkruiden
1
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout en kipkruiden. Verwarm een flinke scheut olie in een grote pot en bak de kippenblokjes goudbruin.
1 Zoete aardappelen, 300 g rammenas, 1 rode ui
2
Schil de zoete aardappel, de rammenas en de rode ui. Snijd ze in grove stukken.
3
Schep de gebakken kip uit de pot en hou even apart. Stoof de rode ui, de zoete aardappel en de stukken rammenas aan in dezelfde kookpot.
2 teentjes Look, 30 g gember
4
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de gestoofde groenten. Schil en rasp de gember er ook bij.
5 aubergine, 2 tl rode currypasta, 4 limoenblaadjes
5
Snijd de kroontjes van de aubergines en snijd ze in vier. Laat kort meestoven en voeg daarna de currypasta toe, gevolgd door de limoenblaadjes.
400 g Tomatenblokjes, 0,4 l kokosmelk
6
Voeg enkele minuten later de tomatenblokjes, de kokosmelk en een scheutje water toe.
7
Leg de kip terug in de pot en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook. Laat de curry 25 minuten zachtjes pruttelen.
1 Sjalotten, arachideolie
8
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de sjalot in aan.
125 g basmatirijst, zout
9
Spoel de rijst kort onder koud water en voeg deze toe aan de sjalot. Voeg er twee delen water en een snuif zout aan toe. Kook de rijst gaar.
1 scheutje Vissaus, 1 limoen
10
Werk de curry af met een scheutje vissaus en wat limoensap.
koriander, chilipeper
11
Serveer enkele lepels rijst met de curry en werk af met wat verse pluksels koriander, een limoenpartje en eventueel wat extra fijngesneden chilipeper.