Instructies
4 personen
600 g kipfilets, peper, zout, arachideolie, 1 snuifje kipkruiden
1
Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout en kipkruiden. Verwarm een flinke scheut olie in een grote pot en bak de kippenblokjes goudbruin.
1 Zoete aardappelen, 300 g rammenas, 1 rode ui
2
Schil de zoete aardappel, de rammenas en de rode ui. Snijd ze in grove stukken.
3
Schep de gebakken kip uit de pot en hou even apart. Stoof de rode ui, de zoete aardappel en de stukken rammenas aan in dezelfde kookpot.
2 teentjes Look, 30 g gember
4
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de gestoofde groenten. Schil en rasp de gember er ook bij.
5 aubergine, 2 tl rode currypasta, 4 limoenblaadjes
5
Snijd de kroontjes van de aubergines en snijd ze in vier. Laat kort meestoven en voeg daarna de currypasta toe, gevolgd door de limoenblaadjes.
400 g Tomatenblokjes, 0,4 l kokosmelk
6
Voeg enkele minuten later de tomatenblokjes, de kokosmelk en een scheutje water toe.
7
Leg de kip terug in de pot en breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook. Laat de curry 25 minuten zachtjes pruttelen.
1 Sjalotten, arachideolie
8
Pel de sjalot en snipper ze fijn. Laat een scheutje olie heet worden in een pan en stoof er de sjalot in aan.
125 g basmatirijst, zout
9
Spoel de rijst kort onder koud water en voeg deze toe aan de sjalot. Voeg er twee delen water en een snuif zout aan toe. Kook de rijst gaar.
1 scheutje Vissaus, 1 limoen
10
Werk de curry af met een scheutje vissaus en wat limoensap.
koriander, chilipeper
11