dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham (thumbnail)Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham

Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham

1u 30m
17
83%
4.8K
Recepten

Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham

Een Italiaanse hartige strudel op basis van pizzadeeg met een vulling van ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham.
Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham (thumbnail)Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham

Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham

1u 30m
17
83%
4.8K
Recepten

Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham

Een Italiaanse hartige strudel op basis van pizzadeeg met een vulling van ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 30m
Ingrediënten17
Beoordeling83%
Aantal likes4.8K

Ingrediënten

4 personen
Suiker
1 snuifje
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Gandaham
100 g
Bloem
325 g
Gedroogde gist
8 g
Water
170 ml
Zout
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Boerenkool
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Ricotta1 potje
250 g
Citroenenzeste
0,5
Parmezaan
50 g
Graanmosterd
1 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Aardperen
400 g
Gemalen mozzarella
100 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje

Benodigdheden

Zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervanger
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!

Instructies

325 g bloem, 1 snuifje suiker, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie, 8 g gedroogde gist
1
Meng het water met de bloem, de suiker, het zout, een scheut olijfolie en de gist. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1 boerenkool
2
Haal de nerven uit de boerenkool en kook de bladeren gaar in gezouten water.
400 g Aardperen
3
Snijd de aardperen in stukken, kook ze gaar en spoel ze onder koud water.
1 snuifje nootmuskaat, 1 el graanmosterd, 50 g parmezaan, 0,5 citroenen (zeste), 250 g ricotta (1 potje)
4
Breng de ricotta op smaak met nootmuskaat, graanmosterd, geraspte parmezaan, citroenzeste, peper en zout.
170 ml Water
5
Giet de gekookte boerenkool door een zeef, duw er zoveel mogelijk water uit en hak hem grof.
1 snuifje nootmuskaat
6
Stoof de boerenkool in boter en kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
7
Verwarm de oven voor tot 215 °C en laat een pizzasteen mee opwarmen.
8
Klop de lucht uit het gerezen deeg, rol het dun uit tot een rechthoek en leg het op een siliconenmatje of een vel bakpapier.
100 g Gandaham
9
Verdeel het deeg in gedachten in 3 delen. Bedek het middelste deel van de rechthoek met een laagje ricotta en verdeel er de boerenkool, de aardperen en de Gandaham over.
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
100 g gemalen mozzarella
10
Bedek alles met een laagje gemalen mozzarella.
11
Snijd de zijkanten (de twee buitenste delen) van het deeg in schuine repen van 3 cm breed.
12
Vlecht het deeg afwisselend in elkaar.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
13
Kluts de eierdooier met een scheutje melk en strijk de stromboli ermee in.
14
Schuif de stromboli, met behulp van een pizzaschep of een ovenplaat, op de hete pizzasteen, en bak de stromboli 30 minuten.
15
Snijd de stromboli in plakken en serveer meteen.
1
Meng het water met de bloem, de suiker, het zout, een scheut olijfolie en de gist. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
2
Haal de nerven uit de boerenkool en kook de bladeren gaar in gezouten water.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervanger
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!

Instructies

325 g bloem, 1 snuifje suiker, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie, 8 g gedroogde gist
1
Meng het water met de bloem, de suiker, het zout, een scheut olijfolie en de gist. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
1 boerenkool
2
Haal de nerven uit de boerenkool en kook de bladeren gaar in gezouten water.
400 g Aardperen
3
Snijd de aardperen in stukken, kook ze gaar en spoel ze onder koud water.
1 snuifje nootmuskaat, 1 el graanmosterd, 50 g parmezaan, 0,5 citroenen (zeste), 250 g ricotta (1 potje)
4
Breng de ricotta op smaak met nootmuskaat, graanmosterd, geraspte parmezaan, citroenzeste, peper en zout.
170 ml Water
5
Giet de gekookte boerenkool door een zeef, duw er zoveel mogelijk water uit en hak hem grof.
1 snuifje nootmuskaat
6
Stoof de boerenkool in boter en kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
7
Verwarm de oven voor tot 215 °C en laat een pizzasteen mee opwarmen.
8
Klop de lucht uit het gerezen deeg, rol het dun uit tot een rechthoek en leg het op een siliconenmatje of een vel bakpapier.
100 g Gandaham
9
Verdeel het deeg in gedachten in 3 delen. Bedek het middelste deel van de rechthoek met een laagje ricotta en verdeel er de boerenkool, de aardperen en de Gandaham over.
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
100 g gemalen mozzarella
10
Bedek alles met een laagje gemalen mozzarella.
11
Snijd de zijkanten (de twee buitenste delen) van het deeg in schuine repen van 3 cm breed.
12
Vlecht het deeg afwisselend in elkaar.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
13
Kluts de eierdooier met een scheutje melk en strijk de stromboli ermee in.
14
Schuif de stromboli, met behulp van een pizzaschep of een ovenplaat, op de hete pizzasteen, en bak de stromboli 30 minuten.
15
Snijd de stromboli in plakken en serveer meteen.
1
Meng het water met de bloem, de suiker, het zout, een scheut olijfolie en de gist. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
2
Haal de nerven uit de boerenkool en kook de bladeren gaar in gezouten water.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham (thumbnail)Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Bloem
325 g
Gedroogde gist
8 g
Water
170 ml
Zout
1 snuifje
Suiker
1 snuifje
Olijfolie
1 scheutje
Boerenkool
1
Nootmuskaat
1 snuifje
Ricotta1 potje
250 g
Citroenenzeste
0,5
Parmezaan
50 g
Graanmosterd
1 el
Nootmuskaat
1 snuifje
Aardperen
400 g
Gandaham
100 g
Gemalen mozzarella
100 g
Eierdooier
1
Melk
1 scheutje

Stromboli met ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham

Een Italiaanse hartige strudel op basis van pizzadeeg met een vulling van ricotta, aardpeer, boerenkool en Gandaham.
Instructies
325 g bloem, 1 snuifje suiker, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie, 8 g gedroogde gist
1
Meng het water met de bloem, de suiker, het zout, een scheut olijfolie en de gist. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
1 boerenkool
2
Haal de nerven uit de boerenkool en kook de bladeren gaar in gezouten water.
400 g Aardperen
3
Snijd de aardperen in stukken, kook ze gaar en spoel ze onder koud water.
1 snuifje nootmuskaat, 1 el graanmosterd, 50 g parmezaan, 0,5 citroenen (zeste), 250 g ricotta (1 potje)
4
Breng de ricotta op smaak met nootmuskaat, graanmosterd, geraspte parmezaan, citroenzeste, peper en zout.
170 ml Water
5
Giet de gekookte boerenkool door een zeef, duw er zoveel mogelijk water uit en hak hem grof.
1 snuifje nootmuskaat
6
Stoof de boerenkool in boter en kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.
7
Verwarm de oven voor tot 215 °C en laat een pizzasteen mee opwarmen.
8
Klop de lucht uit het gerezen deeg, rol het dun uit tot een rechthoek en leg het op een siliconenmatje of een vel bakpapier.
100 g Gandaham
9
Verdeel het deeg in gedachten in 3 delen. Bedek het middelste deel van de rechthoek met een laagje ricotta en verdeel er de boerenkool, de aardperen en de Gandaham over.
100 g gemalen mozzarella
10
Bedek alles met een laagje gemalen mozzarella.
11
Snijd de zijkanten (de twee buitenste delen) van het deeg in schuine repen van 3 cm breed.
12
Vlecht het deeg afwisselend in elkaar.
1 eierdooier, 1 scheutje melk
13
Kluts de eierdooier met een scheutje melk en strijk de stromboli ermee in.
14
Schuif de stromboli, met behulp van een pizzaschep of een ovenplaat, op de hete pizzasteen, en bak de stromboli 30 minuten.
15
Snijd de stromboli in plakken en serveer meteen.