Instructies

4 personen
325 g bloem, 1 snuifje suiker, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie, 8 g gedroogde gist
1

Meng het water met de bloem, de suiker, het zout, een scheut olijfolie en de gist. Laat het deeg 30 minuten rijzen.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 boerenkool
2

Haal de nerven uit de boerenkool en kook de bladeren gaar in gezouten water.

400 g Aardperen
3

Snijd de aardperen in stukken, kook ze gaar en spoel ze onder koud water.

1 snuifje nootmuskaat, 1 el graanmosterd, 50 g parmezaan, 0,5 citroenen (zeste), 250 g ricotta (1 potje)
4

Breng de ricotta op smaak met nootmuskaat, graanmosterd, geraspte parmezaan, citroenzeste, peper en zout.

170 ml Water
5

Giet de gekookte boerenkool door een zeef, duw er zoveel mogelijk water uit en hak hem grof.

1 snuifje nootmuskaat
6

Stoof de boerenkool in boter en kruid met peper, zout en een snuif nootmuskaat.

7

Verwarm de oven voor tot 215 °C en laat een pizzasteen mee opwarmen.

8

Klop de lucht uit het gerezen deeg, rol het dun uit tot een rechthoek en leg het op een siliconenmatje of een vel bakpapier.

100 g Ganda Ham
9

Verdeel het deeg in gedachten in 3 delen. Bedek het middelste deel van de rechthoek met een laagje ricotta en verdeel er de boerenkool, de aardperen en de Gandaham over.

100 g gemalen mozzarella
10

Bedek alles met een laagje gemalen mozzarella.

11

Snijd de zijkanten (de twee buitenste delen) van het deeg in schuine repen van 3 cm breed.

12

Vlecht het deeg afwisselend in elkaar.

1 eierdooier, 1 scheutje melk
13

Kluts de eierdooier met een scheutje melk en strijk de stromboli ermee in.

14

Schuif de stromboli, met behulp van een pizzaschep of een ovenplaat, op de hete pizzasteen, en bak de stromboli 30 minuten.

15

Snijd de stromboli in plakken en serveer meteen.