dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje (thumbnail)Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje

Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje

45m
20
83%
1.7K
Recepten

Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje

Als kind reisde Jeroen vaak met de camper af naar Portugal. Hij verloor er zijn hart en is er na al die jaren nog steeds verzot op. In Lissabon ontdekte hij een eenvoudig en authentiek gerecht. Geïnspireerd op dat gerecht, zet hij een heerlijk stoofpotje van paprika en chorizo op tafel vergezeld van een aardappelcrumble en een spiegeleitje. Reis mee naar het zonnige Lissabon om er van deze topper te genieten.
Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje (thumbnail)Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje

Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje

45m
20
83%
1.7K
Recepten

Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje

Als kind reisde Jeroen vaak met de camper af naar Portugal. Hij verloor er zijn hart en is er na al die jaren nog steeds verzot op. In Lissabon ontdekte hij een eenvoudig en authentiek gerecht. Geïnspireerd op dat gerecht, zet hij een heerlijk stoofpotje van paprika en chorizo op tafel vergezeld van een aardappelcrumble en een spiegeleitje. Reis mee naar het zonnige Lissabon om er van deze topper te genieten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling83%
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Grote aardappelen
1
Arachideolie
Olijfolie
1 flinke scheut
Chorizo
200 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Rode paprika's
2
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Paprikapoeder
1 flinke snuif
Oregano
1 snuifje
Tomatenpuree
1 een flinke eetlepel
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
1 blik
Zout
Sriracha
1 tl
Eieren
4
Peper
Waterkers

Benodigdheden

Een friteuse optioneel, een grove rasp, enkele vellen keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

arachideolie
1
Verwarm de friteuse tot 130°C of laat een pannetje gevuld met arachideolie opwarmen tot 130°C.
1 flinke scheut olijfolie, 200 g chorizo
2
Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in de hete olie.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Snijd de ui en de teentjes look grof en voeg ze toe aan de chorizo.
2 rode paprika's
4
Schil de paprika’s (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees verder in reepjes. Stoof de reepjes mee aan in de pan.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif paprikapoeder, 1 snuifje oregano, 1 een flinke eetlepel Tomatenpuree
5
Breng het geheel op smaak met de tijm, de rozemarijn, gerookt paprikapoeder, paprikapoeder, oregano en de tomatenpuree.
0,1 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
6
Blus vervolgens met witte wijn en de tomatenblokjes.
zout, 1 tl sriracha
7
Breng de stoofpot op smaak met zout en de sriracha en laat het geheel rustig garen.
1 grote aardappelen
8
Schil de aardappel en rasp hem grof. Spoel de geraspte aardappel grondig onder water en dep hem droog met een handdoek.
9
Bak de geraspte aardappel vervolgens in de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met zout.
arachideolie, 4 eieren, peper, zout
10
Zet een pan met een likje arachideolie op het vuur en bak er de spiegeleitjes in. Kruid ze met peper en zout. Laat de spiegeleitjes vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
11
Serveer de stoofpot in een bord en leg er het spiegeleitje bovenop.
Waterkers
12
Werk het bord af met de crumble van aardappel en enkele plukjes waterkers.
1
Verwarm de friteuse tot 130°C of laat een pannetje gevuld met arachideolie opwarmen tot 130°C.
2
Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in de hete olie.

Instructies

arachideolie
1
Verwarm de friteuse tot 130°C of laat een pannetje gevuld met arachideolie opwarmen tot 130°C.
1 flinke scheut olijfolie, 200 g chorizo
2
Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in de hete olie.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Snijd de ui en de teentjes look grof en voeg ze toe aan de chorizo.
2 rode paprika's
4
Schil de paprika’s (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees verder in reepjes. Stoof de reepjes mee aan in de pan.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif paprikapoeder, 1 snuifje oregano, 1 een flinke eetlepel Tomatenpuree
5
Breng het geheel op smaak met de tijm, de rozemarijn, gerookt paprikapoeder, paprikapoeder, oregano en de tomatenpuree.
0,1 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
6
Blus vervolgens met witte wijn en de tomatenblokjes.
zout, 1 tl sriracha
7
Breng de stoofpot op smaak met zout en de sriracha en laat het geheel rustig garen.
1 grote aardappelen
8
Schil de aardappel en rasp hem grof. Spoel de geraspte aardappel grondig onder water en dep hem droog met een handdoek.
9
Bak de geraspte aardappel vervolgens in de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met zout.
arachideolie, 4 eieren, peper, zout
10
Zet een pan met een likje arachideolie op het vuur en bak er de spiegeleitjes in. Kruid ze met peper en zout. Laat de spiegeleitjes vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
11
Serveer de stoofpot in een bord en leg er het spiegeleitje bovenop.
Waterkers
12
Werk het bord af met de crumble van aardappel en enkele plukjes waterkers.
1
Verwarm de friteuse tot 130°C of laat een pannetje gevuld met arachideolie opwarmen tot 130°C.
2
Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in de hete olie.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje (thumbnail)Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje
4 personen
45m
Ingrediënten
Grote aardappelen
1
Arachideolie
Olijfolie
1 flinke scheut
Chorizo
200 g
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Rode paprika's
2
Tijm
Rozemarijn
1 takje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Paprikapoeder
1 flinke snuif
Oregano
1 snuifje
Tomatenpuree
1 een flinke eetlepel
Witte wijn
0,1 l
Tomatenblokjes
1 blik
Zout
Sriracha
1 tl
Eieren
4
Peper
Waterkers

Stoofpotje van chorizo en paprika met crumble van aardappel en een spiegeleitje

Als kind reisde Jeroen vaak met de camper af naar Portugal. Hij verloor er zijn hart en is er na al die jaren nog steeds verzot op. In Lissabon ontdekte hij een eenvoudig en authentiek gerecht. Geïnspireerd op dat gerecht, zet hij een heerlijk stoofpotje van paprika en chorizo op tafel vergezeld van een aardappelcrumble en een spiegeleitje. Reis mee naar het zonnige Lissabon om er van deze topper te genieten.
Instructies
arachideolie
1
Verwarm de friteuse tot 130°C of laat een pannetje gevuld met arachideolie opwarmen tot 130°C.
1 flinke scheut olijfolie, 200 g chorizo
2
Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in de hete olie.
1 ajuin, 2 teentjes Look
3
Snijd de ui en de teentjes look grof en voeg ze toe aan de chorizo.
2 rode paprika's
4
Schil de paprika’s (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees verder in reepjes. Stoof de reepjes mee aan in de pan.
tijm, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif paprikapoeder, 1 snuifje oregano, 1 een flinke eetlepel Tomatenpuree
5
Breng het geheel op smaak met de tijm, de rozemarijn, gerookt paprikapoeder, paprikapoeder, oregano en de tomatenpuree.
0,1 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
6
Blus vervolgens met witte wijn en de tomatenblokjes.
zout, 1 tl sriracha
7
Breng de stoofpot op smaak met zout en de sriracha en laat het geheel rustig garen.
1 grote aardappelen
8
Schil de aardappel en rasp hem grof. Spoel de geraspte aardappel grondig onder water en dep hem droog met een handdoek.
9
Bak de geraspte aardappel vervolgens in de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met zout.
arachideolie, 4 eieren, peper, zout
10
Zet een pan met een likje arachideolie op het vuur en bak er de spiegeleitjes in. Kruid ze met peper en zout. Laat de spiegeleitjes vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.
11
Serveer de stoofpot in een bord en leg er het spiegeleitje bovenop.
Waterkers
12
Werk het bord af met de crumble van aardappel en enkele plukjes waterkers.