Instructies

4 personen
arachideolie
1

Verwarm de friteuse tot 130°C of laat een pannetje gevuld met arachideolie opwarmen tot 130°C.

1 flinke scheut olijfolie, 200 g chorizo
2

Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze in de hete olie.

1 ajuin, 2 teentjes Look
3

Snijd de ui en de teentjes look grof en voeg ze toe aan de chorizo.

2 rode paprika's
4

Schil de paprika’s (optioneel), verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees verder in reepjes. Stoof de reepjes mee aan in de pan.

tijm, 1 takje rozemarijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 flinke snuif paprikapoeder, 1 snuifje oregano, 1 een flinke eetlepel Tomatenpuree
5

Breng het geheel op smaak met de tijm, de rozemarijn, gerookt paprikapoeder, paprikapoeder, oregano en de tomatenpuree.

0,1 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
6

Blus vervolgens met witte wijn en de tomatenblokjes.

zout, 1 tl sriracha
7

Breng de stoofpot op smaak met zout en de sriracha en laat het geheel rustig garen.

1 grote aardappelen
8

Schil de aardappel en rasp hem grof. Spoel de geraspte aardappel grondig onder water en dep hem droog met een handdoek.

9

Bak de geraspte aardappel vervolgens in de hete olie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier en breng op smaak met zout.

arachideolie, 4 eieren, peper, zout
10

Zet een pan met een likje arachideolie op het vuur en bak er de spiegeleitjes in. Kruid ze met peper en zout. Laat de spiegeleitjes vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier.

11

Serveer de stoofpot in een bord en leg er het spiegeleitje bovenop.

Waterkers
12

Werk het bord af met de crumble van aardappel en enkele plukjes waterkers.