dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel (thumbnail)Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel

Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel

45m
17
-
2.3K
Recepten

Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel

Gestoofde asperges, gebakken witte pens, botersaus met kervel, croutons en een gepocheerd eitje.
Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel (thumbnail)Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel

Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel

45m
17
-
2.3K
Recepten

Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel

Gestoofde asperges, gebakken witte pens, botersaus met kervel, croutons en een gepocheerd eitje.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Witte asperges
1 bussel
Witte pensen
4
Witte wijn
0,1 l
Water
0,1 l
Azijn
0,1 l
Look
2 teentjes
Sjalotten
1
Tijm
Laurier
Zwarte peperbollen
Room
0,05 l
Boterin blokjes
150 g
Witte peper
1 snuifje
Kervel
0,5 bosjes
Zuurdesembrood
Eieren
4
Natuurazijn

Benodigdheden

Zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,1 l azijn, 0,1 l Water
1
Breng een pot water met een flinke scheut azijn aan de kook.
1 bussel witte asperges
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in boter met een scheut water, peper en een snuif zout. Zet een deksel op de pan en laat de asperges rustig garen.
0,1 l witte wijn, 1 Sjalotten, 2 teentjes Look, Zwarte peperbollen, tijm, laurier
3
Breng de witte wijn met het water en de azijn aan de kook, voeg er grof gesneden sjalot en look, peperbollen, wat tijm en laurier aan toe en laat voor de helft inkoken.
Zuurdesembrood
4
Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in olie met wat boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
0,5 bosjes kervel
5
Snijd de kervel fijn.
6
Zeef de reductie voor de beurre blanc en doe er het kookvocht van de asperges bij.
0,05 l Room, 150 g boter (in blokjes)
7
Doe room bij de saus en breng weer aan de kook. Laat de saus even inkoken en roer er dan de blokjes boter onder.
1 snuifje witte peper
8
Breng de saus op smaak met een snuif zout en wat witte peper en roer er de fijngesneden kervel onder.
4 witte pensen
9
Snijd de pens in schijven en bak ze.
4 eieren, natuurazijn
10
Breek de eieren in potjes en pocheer ze gedurende twee minuten in het water met de azijn.
11
Schep wat asperges in een diep bord en schep er de gebakken pens op. Lepel de beurre blanc erover en werk af met croutons, een gepocheerd ei en wat extra kervel.
1
Breng een pot water met een flinke scheut azijn aan de kook.
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in boter met een scheut water, peper en een snuif zout. Zet een deksel op de pan en laat de asperges rustig garen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

0,1 l azijn, 0,1 l Water
1
Breng een pot water met een flinke scheut azijn aan de kook.
1 bussel witte asperges
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in boter met een scheut water, peper en een snuif zout. Zet een deksel op de pan en laat de asperges rustig garen.
0,1 l witte wijn, 1 Sjalotten, 2 teentjes Look, Zwarte peperbollen, tijm, laurier
3
Breng de witte wijn met het water en de azijn aan de kook, voeg er grof gesneden sjalot en look, peperbollen, wat tijm en laurier aan toe en laat voor de helft inkoken.
Zuurdesembrood
4
Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in olie met wat boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
0,5 bosjes kervel
5
Snijd de kervel fijn.
6
Zeef de reductie voor de beurre blanc en doe er het kookvocht van de asperges bij.
0,05 l Room, 150 g boter (in blokjes)
7
Doe room bij de saus en breng weer aan de kook. Laat de saus even inkoken en roer er dan de blokjes boter onder.
1 snuifje witte peper
8
Breng de saus op smaak met een snuif zout en wat witte peper en roer er de fijngesneden kervel onder.
4 witte pensen
9
Snijd de pens in schijven en bak ze.
4 eieren, natuurazijn
10
Breek de eieren in potjes en pocheer ze gedurende twee minuten in het water met de azijn.
11
Schep wat asperges in een diep bord en schep er de gebakken pens op. Lepel de beurre blanc erover en werk af met croutons, een gepocheerd ei en wat extra kervel.
1
Breng een pot water met een flinke scheut azijn aan de kook.
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in boter met een scheut water, peper en een snuif zout. Zet een deksel op de pan en laat de asperges rustig garen.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel (thumbnail)Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel
4 personen
45m
Ingrediënten
Witte asperges
1 bussel
Witte pensen
4
Witte wijn
0,1 l
Water
0,1 l
Azijn
0,1 l
Look
2 teentjes
Sjalotten
1
Tijm
Laurier
Zwarte peperbollen
Room
0,05 l
Boterin blokjes
150 g
Witte peper
1 snuifje
Kervel
0,5 bosjes
Zuurdesembrood
Eieren
4
Natuurazijn

Stoofpotje van asperges en witte pens met beurre blanc van kervel

Gestoofde asperges, gebakken witte pens, botersaus met kervel, croutons en een gepocheerd eitje.
Instructies
0,1 l azijn, 0,1 l Water
1
Breng een pot water met een flinke scheut azijn aan de kook.
1 bussel witte asperges
2
Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en stoof ze aan in boter met een scheut water, peper en een snuif zout. Zet een deksel op de pan en laat de asperges rustig garen.
0,1 l witte wijn, 1 Sjalotten, 2 teentjes Look, Zwarte peperbollen, tijm, laurier
3
Breng de witte wijn met het water en de azijn aan de kook, voeg er grof gesneden sjalot en look, peperbollen, wat tijm en laurier aan toe en laat voor de helft inkoken.
Zuurdesembrood
4
Snijd het brood in blokjes en bak ze krokant in olie met wat boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over.
0,5 bosjes kervel
5
Snijd de kervel fijn.
6
Zeef de reductie voor de beurre blanc en doe er het kookvocht van de asperges bij.
0,05 l Room, 150 g boter (in blokjes)
7
Doe room bij de saus en breng weer aan de kook. Laat de saus even inkoken en roer er dan de blokjes boter onder.
1 snuifje witte peper
8
Breng de saus op smaak met een snuif zout en wat witte peper en roer er de fijngesneden kervel onder.
4 witte pensen
9
Snijd de pens in schijven en bak ze.
4 eieren, natuurazijn
10
Breek de eieren in potjes en pocheer ze gedurende twee minuten in het water met de azijn.
11
Schep wat asperges in een diep bord en schep er de gebakken pens op. Lepel de beurre blanc erover en werk af met croutons, een gepocheerd ei en wat extra kervel.