Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta
Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta
Een stoofpot op basis van linzen en tomaat, met gebakken aubergineblokjes en stukjes merguez.
Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta
Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta
Een stoofpot op basis van linzen en tomaat, met gebakken aubergineblokjes en stukjes merguez.
Ingrediënten
4 personen
Groene linzengeweekte
200 g
Aubergine
2
Chiliflakes
1 flinke snuif
Laurier
1 blaadje
Ui
1
Look
3 teentjes
Wortelen
2
Selder
2 stengels
Merguez
500 g
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,2 l
Gepelde tomaten
1 blikje
Platte peterselie
Kerstomaten
1 bakje
Feta
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g groene linzen (geweekte)
1
Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.
2 aubergine
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.
500 g Merguez
3
Knijp het vlees uit 3/4 van de merguez worsten en laat ze meebakken met de aubergine. Hou de rest van de worsten apart om het gerecht mee af te werken.
1 ui, 2 wortelen, 3 teentjes Look
4
Snijd de ui, wortel, selder en look redelijk fijn en laat de groenten meestoven.
5
Voeg er de geweekte linzen aan toe en breng op smaak met komijn en paprikapoeder.
1 flinke snuif chiliflakes, 1 blaadje laurier
6
Kruid het geheel met chiliflakes, een snuif zout en een blaadje laurier.
0,2 l witte wijn
7
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken.
1 blikje gepelde tomaten
8
Voeg de gepelde tomaten en een scheut water toe. Zet een deksel op de pan en laat de stoofpot 30 minuten verder garen.
9
Knijp de vulling uit de overgebleven merguez worsten en bak de brokjes in wat olie goudbruin.
1 bakje kerstomaten, platte peterselie
10
Snijd de kerstomaten in twee en pluk de peterselie.
200 g feta
11
Schep wat van de stoofpot op een bord. Werk af met wat gebakken merguez, verkruimelde feta, platte peterselie, kerstomaten en een likje fijne olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!200 g groene linzen (geweekte)
1
Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.
2 aubergine
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.
500 g Merguez
3
Knijp het vlees uit 3/4 van de merguez worsten en laat ze meebakken met de aubergine. Hou de rest van de worsten apart om het gerecht mee af te werken.
1 ui, 2 wortelen, 3 teentjes Look
4
Snijd de ui, wortel, selder en look redelijk fijn en laat de groenten meestoven.
5
Voeg er de geweekte linzen aan toe en breng op smaak met komijn en paprikapoeder.
1 flinke snuif chiliflakes, 1 blaadje laurier
6
Kruid het geheel met chiliflakes, een snuif zout en een blaadje laurier.
0,2 l witte wijn
7
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken.
1 blikje gepelde tomaten
8
Voeg de gepelde tomaten en een scheut water toe. Zet een deksel op de pan en laat de stoofpot 30 minuten verder garen.
9
Knijp de vulling uit de overgebleven merguez worsten en bak de brokjes in wat olie goudbruin.
1 bakje kerstomaten, platte peterselie
10
Snijd de kerstomaten in twee en pluk de peterselie.
200 g feta
11
Schep wat van de stoofpot op een bord. Werk af met wat gebakken merguez, verkruimelde feta, platte peterselie, kerstomaten en een likje fijne olijfolie.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Groene linzengeweekte
200 g
Aubergine
2
Chiliflakes
1 flinke snuif
Laurier
1 blaadje
Ui
1
Look
3 teentjes
Wortelen
2
Selder
2 stengels
Merguez
500 g
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,2 l
Gepelde tomaten
1 blikje
Platte peterselie
Kerstomaten
1 bakje
Feta
200 g
Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta
Een stoofpot op basis van linzen en tomaat, met gebakken aubergineblokjes en stukjes merguez.Instructies
200 g groene linzen (geweekte)
1
Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.
2 aubergine
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.
500 g Merguez
3
Knijp het vlees uit 3/4 van de merguez worsten en laat ze meebakken met de aubergine. Hou de rest van de worsten apart om het gerecht mee af te werken.
1 ui, 2 wortelen, 3 teentjes Look
4
Snijd de ui, wortel, selder en look redelijk fijn en laat de groenten meestoven.
5
Voeg er de geweekte linzen aan toe en breng op smaak met komijn en paprikapoeder.
1 flinke snuif chiliflakes, 1 blaadje laurier
6
Kruid het geheel met chiliflakes, een snuif zout en een blaadje laurier.
0,2 l witte wijn
7
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken.
1 blikje gepelde tomaten
8
Voeg de gepelde tomaten en een scheut water toe. Zet een deksel op de pan en laat de stoofpot 30 minuten verder garen.
9
Knijp de vulling uit de overgebleven merguez worsten en bak de brokjes in wat olie goudbruin.
1 bakje kerstomaten, platte peterselie
10
Snijd de kerstomaten in twee en pluk de peterselie.
200 g feta
11
Schep wat van de stoofpot op een bord. Werk af met wat gebakken merguez, verkruimelde feta, platte peterselie, kerstomaten en een likje fijne olijfolie.