dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta (thumbnail)Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta

Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta

50m
13
-
95
Recepten

Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta

Een stoofpot op basis van linzen en tomaat, met gebakken aubergineblokjes en stukjes merguez.
Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta (thumbnail)Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta

Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta

50m
13
-
95
Recepten

Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta

Een stoofpot op basis van linzen en tomaat, met gebakken aubergineblokjes en stukjes merguez.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes95

Ingrediënten

4 personen
Groene linzengeweekte
200 g
Aubergine
2
Chiliflakes
1 flinke snuif
Laurier
1 blaadje
Ui
1
Look
3 teentjes
Wortelen
2
Selder
2 stengels
Merguez
500 g
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,2 l
Gepelde tomaten
1 blikje
Platte peterselie
Kerstomaten
1 bakje
Feta
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g groene linzen (geweekte)
1
Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.
2 aubergine
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.
500 g Merguez
3
Knijp het vlees uit 3/4 van de merguez worsten en laat ze meebakken met de aubergine. Hou de rest van de worsten apart om het gerecht mee af te werken.
1 ui, 2 wortelen, 3 teentjes Look
4
Snijd de ui, wortel, selder en look redelijk fijn en laat de groenten meestoven.
5
Voeg er de geweekte linzen aan toe en breng op smaak met komijn en paprikapoeder.
1 flinke snuif chiliflakes, 1 blaadje laurier
6
Kruid het geheel met chiliflakes, een snuif zout en een blaadje laurier.
0,2 l witte wijn
7
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken.
1 blikje gepelde tomaten
8
Voeg de gepelde tomaten en een scheut water toe. Zet een deksel op de pan en laat de stoofpot 30 minuten verder garen.
9
Knijp de vulling uit de overgebleven merguez worsten en bak de brokjes in wat olie goudbruin.
1 bakje kerstomaten, platte peterselie
10
Snijd de kerstomaten in twee en pluk de peterselie.
200 g feta
11
Schep wat van de stoofpot op een bord. Werk af met wat gebakken merguez, verkruimelde feta, platte peterselie, kerstomaten en een likje fijne olijfolie.
1
Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

200 g groene linzen (geweekte)
1
Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.
2 aubergine
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.
500 g Merguez
3
Knijp het vlees uit 3/4 van de merguez worsten en laat ze meebakken met de aubergine. Hou de rest van de worsten apart om het gerecht mee af te werken.
1 ui, 2 wortelen, 3 teentjes Look
4
Snijd de ui, wortel, selder en look redelijk fijn en laat de groenten meestoven.
5
Voeg er de geweekte linzen aan toe en breng op smaak met komijn en paprikapoeder.
1 flinke snuif chiliflakes, 1 blaadje laurier
6
Kruid het geheel met chiliflakes, een snuif zout en een blaadje laurier.
0,2 l witte wijn
7
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken.
1 blikje gepelde tomaten
8
Voeg de gepelde tomaten en een scheut water toe. Zet een deksel op de pan en laat de stoofpot 30 minuten verder garen.
9
Knijp de vulling uit de overgebleven merguez worsten en bak de brokjes in wat olie goudbruin.
1 bakje kerstomaten, platte peterselie
10
Snijd de kerstomaten in twee en pluk de peterselie.
200 g feta
11
Schep wat van de stoofpot op een bord. Werk af met wat gebakken merguez, verkruimelde feta, platte peterselie, kerstomaten en een likje fijne olijfolie.
1
Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta (thumbnail)Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta
4 personen
50m
Ingrediënten
Groene linzengeweekte
200 g
Aubergine
2
Chiliflakes
1 flinke snuif
Laurier
1 blaadje
Ui
1
Look
3 teentjes
Wortelen
2
Selder
2 stengels
Merguez
500 g
Tomatenpuree
2 el
Witte wijn
0,2 l
Gepelde tomaten
1 blikje
Platte peterselie
Kerstomaten
1 bakje
Feta
200 g

Stoofpot van linzen met aubergine, merguez en feta

Een stoofpot op basis van linzen en tomaat, met gebakken aubergineblokjes en stukjes merguez.
Instructies
200 g groene linzen (geweekte)
1
Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.
2 aubergine
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.
500 g Merguez
3
Knijp het vlees uit 3/4 van de merguez worsten en laat ze meebakken met de aubergine. Hou de rest van de worsten apart om het gerecht mee af te werken.
1 ui, 2 wortelen, 3 teentjes Look
4
Snijd de ui, wortel, selder en look redelijk fijn en laat de groenten meestoven.
5
Voeg er de geweekte linzen aan toe en breng op smaak met komijn en paprikapoeder.
1 flinke snuif chiliflakes, 1 blaadje laurier
6
Kruid het geheel met chiliflakes, een snuif zout en een blaadje laurier.
0,2 l witte wijn
7
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken.
1 blikje gepelde tomaten
8
Voeg de gepelde tomaten en een scheut water toe. Zet een deksel op de pan en laat de stoofpot 30 minuten verder garen.
9
Knijp de vulling uit de overgebleven merguez worsten en bak de brokjes in wat olie goudbruin.
1 bakje kerstomaten, platte peterselie
10
Snijd de kerstomaten in twee en pluk de peterselie.
200 g feta
11
Schep wat van de stoofpot op een bord. Werk af met wat gebakken merguez, verkruimelde feta, platte peterselie, kerstomaten en een likje fijne olijfolie.