Instructies

4 personen
200 g groene linzen (geweekte)
1

Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.

2 aubergine
2

Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.

500 g Merguez
3

Knijp het vlees uit 3/4 van de merguez worsten en laat ze meebakken met de aubergine. Hou de rest van de worsten apart om het gerecht mee af te werken.

1 ui, 2 wortelen, 3 teentjes Look
4

Snijd de ui, wortel, selder en look redelijk fijn en laat de groenten meestoven.

5

Voeg er de geweekte linzen aan toe en breng op smaak met komijn en paprikapoeder.

1 flinke snuif chiliflakes, 1 blaadje laurier
6

Kruid het geheel met chiliflakes, een snuif zout en een blaadje laurier.

0,2 l witte wijn
7

Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken.

1 blikje gepelde tomaten
8

Voeg de gepelde tomaten en een scheut water toe. Zet een deksel op de pan en laat de stoofpot 30 minuten verder garen.

9

Knijp de vulling uit de overgebleven merguez worsten en bak de brokjes in wat olie goudbruin.

1 bakje kerstomaten, platte peterselie
10

Snijd de kerstomaten in twee en pluk de peterselie.

200 g feta
11

Schep wat van de stoofpot op een bord. Werk af met wat gebakken merguez, verkruimelde feta, platte peterselie, kerstomaten en een likje fijne olijfolie.