Instructies
4 personen
200 g groene linzen (geweekte)
1
Laat de linzen een uur of twee op voorhand weken in voldoende water.
2 aubergine
2
Schil de aubergines, snijd ze in blokjes en bak ze in olijfolie op een hoog vuur.
500 g Merguez
3
Knijp het vlees uit 3/4 van de merguez worsten en laat ze meebakken met de aubergine. Hou de rest van de worsten apart om het gerecht mee af te werken.
1 ui, 2 wortelen, 3 teentjes Look
4
Snijd de ui, wortel, selder en look redelijk fijn en laat de groenten meestoven.
5
Voeg er de geweekte linzen aan toe en breng op smaak met komijn en paprikapoeder.
1 flinke snuif chiliflakes, 1 blaadje laurier
6
Kruid het geheel met chiliflakes, een snuif zout en een blaadje laurier.
0,2 l witte wijn
7
Schenk de witte wijn erbij en laat even inkoken.
1 blikje gepelde tomaten
8
Voeg de gepelde tomaten en een scheut water toe. Zet een deksel op de pan en laat de stoofpot 30 minuten verder garen.
9
Knijp de vulling uit de overgebleven merguez worsten en bak de brokjes in wat olie goudbruin.
1 bakje kerstomaten, platte peterselie
10
Snijd de kerstomaten in twee en pluk de peterselie.
200 g feta
11