Spitskoolsoep met grijze garnalen en currycroutons
Dit is een feestelijke soep met heel veel smaken. Koop ongepelde grijze garnalen want je hebt de pantsers nodig voor de soep. Om ze nog meer smaak te laten afgeven, kun je ze eventueel laten drogen in de oven. Je werkt de soep af met de versgepelde garnalen en oosters gekruide croutons.
Spitskoolsoep met grijze garnalen en currycroutons
Dit is een feestelijke soep met heel veel smaken. Koop ongepelde grijze garnalen want je hebt de pantsers nodig voor de soep. Om ze nog meer smaak te laten afgeven, kun je ze eventueel laten drogen in de oven. Je werkt de soep af met de versgepelde garnalen en oosters gekruide croutons.
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
4 sneetjes
Grijze garnalen
400 g
Boter
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Chilipeper
1
Spitskool
1
Selder
2 stengels
Prei
1 stengel
Currypoeder
Kurkumapoeder
Currypasta
2 tl
Aardappel
1
Water
3 l
Limoenblaadjes
4
Tijm
Laurier
Zout
Room
0,1 l
Peterselie
Benodigdheden
Staafmixer, een elektrische staafmixer, een zeef, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
400 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen en bewaar de pantsers.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3
Stoof de garnalenpantsers in de boter.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze mee aan.
3 teentjes Look, 1 chilipeper
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper grof. Stoof de look en chilipeper met de garnalenkoppen en de ui.
1 spitskool
6
Snijd driekwart van de spitskool in grote stukken. Stoof ze mee aan. Houd de rest van de spitskool apart als garnituur.
TIPIn plaats van spitskool kan je ook bloemkool of witte kool gebruiken.
2 stengels selder, 1 stengel prei
7
Was de prei en de selder. Snijd de selderstengels en het wit van de prei grof en stoof mee aan.
currypoeder, kurkumapoeder, 2 tl currypasta
8
Doe een flinke snuif currypoeder, een snuif kurkuma en de gele currypasta bij de soep.
1 aardappel
9
Schil de aardappel en stoof hem mee aan.
3 l Water, 4 limoenblaadjes
10
Giet er het water bij. Leg de limoenblaadjes in de soep.
tijm, laurier
11
Bind de laurier en tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni en leg het ook in de soep.
12
Zet een deksel op de soepketel en laat de soep 1 uur garen op een zacht vuur.
zout
13
Snijd of rasp de resterende spitskool heel fijn. Breng water aan de kook met een snuifje zout. Blancheer de gesnipperde spitskool heel kort. Giet af en laat uitlekken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, boter, currypoeder, kurkumapoeder, zout
14
Snijd de korsten van het brood en snijd het in kleine blokjes. Smelt een klont boter in een pan en bak het brood krokant. Kruid met currypoeder, kurkuma en zout. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
0,1 l Room
15
Haal de limoenblaadjes en het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met een staafmixer. Werk af met een flinke scheut room.
16
Giet de soep door een zeef. Doe er de geblancheerde spitskool bij.
peterselie
17
Serveer de soep met versgepelde garnalen, currycroutons en eventueel wat gesnipperde peterselie, kervel of bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!400 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen en bewaar de pantsers.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3
Stoof de garnalenpantsers in de boter.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze mee aan.
3 teentjes Look, 1 chilipeper
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper grof. Stoof de look en chilipeper met de garnalenkoppen en de ui.
1 spitskool
6
Snijd driekwart van de spitskool in grote stukken. Stoof ze mee aan. Houd de rest van de spitskool apart als garnituur.
TIPIn plaats van spitskool kan je ook bloemkool of witte kool gebruiken.
2 stengels selder, 1 stengel prei
7
Was de prei en de selder. Snijd de selderstengels en het wit van de prei grof en stoof mee aan.
currypoeder, kurkumapoeder, 2 tl currypasta
8
Doe een flinke snuif currypoeder, een snuif kurkuma en de gele currypasta bij de soep.
1 aardappel
9
Schil de aardappel en stoof hem mee aan.
3 l Water, 4 limoenblaadjes
10
Giet er het water bij. Leg de limoenblaadjes in de soep.
tijm, laurier
11
Bind de laurier en tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni en leg het ook in de soep.
12
Zet een deksel op de soepketel en laat de soep 1 uur garen op een zacht vuur.
zout
13
Snijd of rasp de resterende spitskool heel fijn. Breng water aan de kook met een snuifje zout. Blancheer de gesnipperde spitskool heel kort. Giet af en laat uitlekken.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, boter, currypoeder, kurkumapoeder, zout
14
Snijd de korsten van het brood en snijd het in kleine blokjes. Smelt een klont boter in een pan en bak het brood krokant. Kruid met currypoeder, kurkuma en zout. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
0,1 l Room
15
Haal de limoenblaadjes en het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met een staafmixer. Werk af met een flinke scheut room.
16
Giet de soep door een zeef. Doe er de geblancheerde spitskool bij.
peterselie
17
Serveer de soep met versgepelde garnalen, currycroutons en eventueel wat gesnipperde peterselie, kervel of bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Grijze garnalen
400 g
Boter
Ajuinen
3
Look
3 teentjes
Chilipeper
1
Spitskool
1
Selder
2 stengels
Prei
1 stengel
Currypoeder
Kurkumapoeder
Currypasta
2 tl
Aardappel
1
Water
3 l
Limoenblaadjes
4
Tijm
Laurier
Zout
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
4 sneetjes
Room
0,1 l
Peterselie
Spitskoolsoep met grijze garnalen en currycroutons
Dit is een feestelijke soep met heel veel smaken. Koop ongepelde grijze garnalen want je hebt de pantsers nodig voor de soep. Om ze nog meer smaak te laten afgeven, kun je ze eventueel laten drogen in de oven. Je werkt de soep af met de versgepelde garnalen en oosters gekruide croutons.Instructies
400 g grijze garnalen
1
Pel de garnalen en bewaar de pantsers.
boter
2
Smelt een klont boter in een soepketel.
3
Stoof de garnalenpantsers in de boter.
3 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze mee aan.
3 teentjes Look, 1 chilipeper
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper grof. Stoof de look en chilipeper met de garnalenkoppen en de ui.
1 spitskool
6
Snijd driekwart van de spitskool in grote stukken. Stoof ze mee aan. Houd de rest van de spitskool apart als garnituur.
TIPIn plaats van spitskool kan je ook bloemkool of witte kool gebruiken.
2 stengels selder, 1 stengel prei
7
Was de prei en de selder. Snijd de selderstengels en het wit van de prei grof en stoof mee aan.
currypoeder, kurkumapoeder, 2 tl currypasta
8
Doe een flinke snuif currypoeder, een snuif kurkuma en de gele currypasta bij de soep.
1 aardappel
9
Schil de aardappel en stoof hem mee aan.
3 l Water, 4 limoenblaadjes
10
Giet er het water bij. Leg de limoenblaadjes in de soep.
tijm, laurier
11
Bind de laurier en tijm samen met keukentouw tot een bouquet garni en leg het ook in de soep.
12
Zet een deksel op de soepketel en laat de soep 1 uur garen op een zacht vuur.
zout
13
Snijd of rasp de resterende spitskool heel fijn. Breng water aan de kook met een snuifje zout. Blancheer de gesnipperde spitskool heel kort. Giet af en laat uitlekken.
4 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99, boter, currypoeder, kurkumapoeder, zout
14
Snijd de korsten van het brood en snijd het in kleine blokjes. Smelt een klont boter in een pan en bak het brood krokant. Kruid met currypoeder, kurkuma en zout. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
0,1 l Room
15
Haal de limoenblaadjes en het bouquet garni uit de soep. Mix de soep met een staafmixer. Werk af met een flinke scheut room.
16
Giet de soep door een zeef. Doe er de geblancheerde spitskool bij.
peterselie
17
Serveer de soep met versgepelde garnalen, currycroutons en eventueel wat gesnipperde peterselie, kervel of bieslook.