dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa (thumbnail)Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa

Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa

25m
24
92%
2.8K
Recepten

Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa

Een vegetarische maaltijdsalade met spinazie, geroosterde bloemkool, zoetzure opgelegde ui en een salsa van geroosterde pinda's.
Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa (thumbnail)Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa

Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa

25m
24
92%
2.8K
Recepten

Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa

Een vegetarische maaltijdsalade met spinazie, geroosterde bloemkool, zoetzure opgelegde ui en een salsa van geroosterde pinda's.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd25m
Ingrediënten24
Beoordeling92%
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Bloemkool
1
Olijfolie
1 scheutje
Lookpoeder
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Bruine suiker
2 el
Pindanoten
2 el
Sjalotten
1
Chilipeper
0,5
Koriander
1 takje
Munt
1 takje
Bruine suiker
1 el
Sojasaus
1 el
Rijstazijn
2 el
Limoenensap
0,5
Olijfolie
1 scheutje
Rode uien
2
Laurier
2
Water
0,2 l
Witte wijnazijn
0,2 l
Mosterdzaad
1 el
Tijm
1 takje
Steranijs
1
Witte suiker
4 el
Jonge spinazie
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,2 l Water, 0,2 l Witte wijnazijn, 2 laurier, 1 el mosterdzaad, 1 Steranijs, 1 takje tijm, 4 el witte suiker
1
Breng het water met de azijn, de laurier, het mosterdzaad, de tijm, de steranijs en de suiker aan de kook.
2 rode uien
2
Snijd de ui in repen, giet de marinade erover en laat ze afkoelen.
3
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
1 bloemkool, 2 el bruine suiker, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 scheutje olijfolie
4
Snijd de bloemkool in roosjes en meng er de kruiden, de olijfolie en de suiker onder.
5
Rooster de bloemkool 10 minuten in de oven.
2 el pindanoten
6
Rooster de pinda's in een pan, strooi er wat zout over en laat ze afkoelen.
1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 0,5 limoenen (sap), 1 el sojasaus, 1 el bruine suiker, 2 el rijstazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 takje koriander, 1 takje Munt
7
Hak voor de dressing de pinda’s, en snijd de sjalot en de chilipeper fijn. Meng ze met de zeste en het sap van de limoen. Voeg de sojasaus, de bruine suiker, de rijstazijn, fijne olijfolie en wat fijngesneden koriander en munt toe.
8
Voeg er nog een eetlepel marinade van de rode ui aan toe.
200 g Jonge spinazie
9
Schep de spinazie op een groot bord en verdeel er de roosjes bloemkool over. Werk af met de opgelegde stukjes rode ui en de pindasalsa.
1
Breng het water met de azijn, de laurier, het mosterdzaad, de tijm, de steranijs en de suiker aan de kook.
2
Snijd de ui in repen, giet de marinade erover en laat ze afkoelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

0,2 l Water, 0,2 l Witte wijnazijn, 2 laurier, 1 el mosterdzaad, 1 Steranijs, 1 takje tijm, 4 el witte suiker
1
Breng het water met de azijn, de laurier, het mosterdzaad, de tijm, de steranijs en de suiker aan de kook.
2 rode uien
2
Snijd de ui in repen, giet de marinade erover en laat ze afkoelen.
3
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
1 bloemkool, 2 el bruine suiker, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 scheutje olijfolie
4
Snijd de bloemkool in roosjes en meng er de kruiden, de olijfolie en de suiker onder.
5
Rooster de bloemkool 10 minuten in de oven.
2 el pindanoten
6
Rooster de pinda's in een pan, strooi er wat zout over en laat ze afkoelen.
1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 0,5 limoenen (sap), 1 el sojasaus, 1 el bruine suiker, 2 el rijstazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 takje koriander, 1 takje Munt
7
Hak voor de dressing de pinda’s, en snijd de sjalot en de chilipeper fijn. Meng ze met de zeste en het sap van de limoen. Voeg de sojasaus, de bruine suiker, de rijstazijn, fijne olijfolie en wat fijngesneden koriander en munt toe.
8
Voeg er nog een eetlepel marinade van de rode ui aan toe.
200 g Jonge spinazie
9
Schep de spinazie op een groot bord en verdeel er de roosjes bloemkool over. Werk af met de opgelegde stukjes rode ui en de pindasalsa.
1
Breng het water met de azijn, de laurier, het mosterdzaad, de tijm, de steranijs en de suiker aan de kook.
2
Snijd de ui in repen, giet de marinade erover en laat ze afkoelen.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa (thumbnail)Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa
4 personen
25m
Ingrediënten
Bloemkool
1
Olijfolie
1 scheutje
Lookpoeder
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Kippenkruiden
1 snuifje
Bruine suiker
2 el
Pindanoten
2 el
Sjalotten
1
Chilipeper
0,5
Koriander
1 takje
Munt
1 takje
Bruine suiker
1 el
Sojasaus
1 el
Rijstazijn
2 el
Limoenensap
0,5
Olijfolie
1 scheutje
Rode uien
2
Laurier
2
Water
0,2 l
Witte wijnazijn
0,2 l
Mosterdzaad
1 el
Tijm
1 takje
Steranijs
1
Witte suiker
4 el
Jonge spinazie
200 g

Spinaziesalade met geroosterde bloemkool, opgelegde ui en pindasalsa

Een vegetarische maaltijdsalade met spinazie, geroosterde bloemkool, zoetzure opgelegde ui en een salsa van geroosterde pinda's.
Instructies
0,2 l Water, 0,2 l Witte wijnazijn, 2 laurier, 1 el mosterdzaad, 1 Steranijs, 1 takje tijm, 4 el witte suiker
1
Breng het water met de azijn, de laurier, het mosterdzaad, de tijm, de steranijs en de suiker aan de kook.
2 rode uien
2
Snijd de ui in repen, giet de marinade erover en laat ze afkoelen.
3
Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.
1 bloemkool, 2 el bruine suiker, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 scheutje olijfolie
4
Snijd de bloemkool in roosjes en meng er de kruiden, de olijfolie en de suiker onder.
5
Rooster de bloemkool 10 minuten in de oven.
2 el pindanoten
6
Rooster de pinda's in een pan, strooi er wat zout over en laat ze afkoelen.
1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 0,5 limoenen (sap), 1 el sojasaus, 1 el bruine suiker, 2 el rijstazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 takje koriander, 1 takje Munt
7
Hak voor de dressing de pinda’s, en snijd de sjalot en de chilipeper fijn. Meng ze met de zeste en het sap van de limoen. Voeg de sojasaus, de bruine suiker, de rijstazijn, fijne olijfolie en wat fijngesneden koriander en munt toe.
8
Voeg er nog een eetlepel marinade van de rode ui aan toe.
200 g Jonge spinazie
9
Schep de spinazie op een groot bord en verdeel er de roosjes bloemkool over. Werk af met de opgelegde stukjes rode ui en de pindasalsa.