Instructies

4 personen
0,2 l Water, 0,2 l Witte wijnazijn, 2 laurier, 1 el mosterdzaad, 1 Steranijs, 1 takje tijm, 4 el witte suiker
1

Breng het water met de azijn, de laurier, het mosterdzaad, de tijm, de steranijs en de suiker aan de kook.

2 rode uien
2

Snijd de ui in repen, giet de marinade erover en laat ze afkoelen.

3

Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.

1 bloemkool, 2 el bruine suiker, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje kippenkruiden, 1 snuifje Lookpoeder, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 scheutje olijfolie
4

Snijd de bloemkool in roosjes en meng er de kruiden, de olijfolie en de suiker onder.

5

Rooster de bloemkool 10 minuten in de oven.

2 el pindanoten
6

Rooster de pinda's in een pan, strooi er wat zout over en laat ze afkoelen.

1 Sjalotten, 0,5 chilipeper, 0,5 limoenen (sap), 1 el sojasaus, 1 el bruine suiker, 2 el rijstazijn, 1 scheutje olijfolie, 1 takje koriander, 1 takje Munt
7

Hak voor de dressing de pinda’s, en snijd de sjalot en de chilipeper fijn. Meng ze met de zeste en het sap van de limoen. Voeg de sojasaus, de bruine suiker, de rijstazijn, fijne olijfolie en wat fijngesneden koriander en munt toe.

8

Voeg er nog een eetlepel marinade van de rode ui aan toe.

200 g Jonge spinazie
9

Schep de spinazie op een groot bord en verdeel er de roosjes bloemkool over. Werk af met de opgelegde stukjes rode ui en de pindasalsa.