Spaghetti met kippengehakt

Jeroen houdt van de klassieke Italiaanse bolognesesaus die hij uren laat pruttelen. Deze variant met kippengehakt en véél groenten zet je in een handomdraai op tafel. Een must als je veel monden te voeden hebt.

De ingrediënten van dit recept zijn specifiek berekend voor een groep van 8 personen.

Ingrediënten

  • 3 ajuin
  • 1 courgette
  • 2 wortel
  • 1 bakje champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 stengels groene selder
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1.6 kg kippengehakt
  • peper
  • zout
  • Provençaalse kruiden
  • 140 g tomatenpuree
  • 1.3 liter passata
  • 1 liter water
  • 800 g tomatenblokjes
  • paprikapoeder
  • kippenkruiden
  • tijm
  • een snuif cayennepeper
  • enkele blaadjes laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • 800 g pasta
  • gemalen kaas

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de uien en snipper ze in fijne stukjes.

Spoel de courgette en snijd de uiteinden weg. Snijd ze in de lengte in twee en dan verder in kleine blokjes.

Schil de wortelen en snijd in blokjes. Snijd de champignons in kwarten.

Snijd de paprika’s open en verwijder de steel, de zaadlijsten en de binnenste bleke vliesjes. Snijd de paprika’s in stukjes.

Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Snijd de stengels overlangs in twee. Snipper ze vervolgens in zeer kleine stukjes.

Pel de tenen look en plet tot pulp.

Zet een pan (of twee) op het vuur en verhit er een scheut olijfolie in.

Bak het gehakt in de pan. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de uien glazig in de olie. Voeg ook de knoflook toe.

Doe er de rest van de groenten bij en laat mee aanstoven. Schep de tomatenpuree in de pot, roer en laat de puree kort bakken (tomateren).

Schep het gehakt bij de groenten.

Meng de passata eronder. Voeg 1 liter water toe en ook de tomatenblokjes.

Kruid met paprikapoeder, kippenkruiden, tijm, zout en een snuif cayennepeper. Leg de blaadjes laurier in de stoofpot en roer. Voeg ook een takje rozemarijn toe.

Laat pruttelen op het vuur onder deksel.

Vul een ruime kookpot met water en breng aan de kook. Voeg een snuif zout toe en kook de spaghetti al dente.

Serveer de spaghetti met een flinke portie saus. Werk de borden af met gemalen kaas.

Spaghetti met kippengehakt