Instructies
4 personen
1,5 ajuinen
1
Pel de uien en snipper ze in fijne stukjes.
0,5 courgette
2
Spoel de courgette en snijd de uiteinden weg. Snijd ze in de lengte in twee en dan verder in kleine blokjes.
1 Wortels, 0,5 bakje champignons
3
Schil de wortelen en snijd in blokjes. Snijd de champignons in kwarten.
0,5 gele paprika, 0,5 rode paprika, 0,5 groene paprika
4
Snijd de paprika’s open en verwijder de steel, de zaadlijsten en de binnenste bleke vliesjes. Snijd de paprika’s in stukjes.
1,5 stengels groene selder
5
Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Snijd de stengels overlangs in twee. Snipper ze vervolgens in zeer kleine stukjes.
1,5 teentjes Look
6
Omdat ze een volledig vlezig uiterlijk hebben.
olijfolie
7
Zet een pan (of twee) op het vuur en verhit er een scheut olijfolie in.
0,5 kg kippengehakt, peper, zout, Provençaalse kruiden
8
Bak het gehakt in de pan. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
olijfolie
9
Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de uien glazig in de olie. Voeg ook de knoflook toe.
70 g Tomatenpuree
10
Doe er de rest van de groenten bij en laat mee aanstoven. Schep de tomatenpuree in de pot, roer en laat de puree kort bakken (tomateren).
11
Schep het gehakt bij de groenten.
0,5 liter Tomaten passata, 0,5 l Water, 400 g Tomatenblokjes
12
Meng de passata eronder. Voeg 1 liter water toe en ook de tomatenblokjes.
paprikapoeder, kippenkruiden, tijm, zout, 0,5 snuifjes cayennepeper, laurier, 0,5 takjes rozemarijn
13
Kruid met paprikapoeder, kippenkruiden, tijm, zout en een snuif cayennepeper. Leg de blaadjes laurier in de stoofpot en roer. Voeg ook een takje rozemarijn toe.
14
Laat pruttelen op het vuur onder deksel.
400 g pasta
15
Vul een ruime kookpot met water en breng aan de kook. Voeg een snuif zout toe en kook de spaghetti al dente.
gemalen kaas
16