dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs (thumbnail)Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs

Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs

50m
15
-
3K
Recepten

Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs

Op warme dagen lust iedereen een ijsje. Maak er meteen een bijzonder dessert van met een soepje van rode vruchten.
Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs (thumbnail)Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs

Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs

50m
15
-
3K
Recepten

Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs

Op warme dagen lust iedereen een ijsje. Maak er meteen een bijzonder dessert van met een soepje van rode vruchten.
Type gerechtDessert
Totale tijd50m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes3K

Ingrediënten

4 personen
Gelatine
2 blaadjes
Melk
250 ml
Room
250 ml
Vanillestokken
2
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
260 g
Frambozen
300 g
Frambozen
Water
0,5 l
Witte wijn
0,5 l
Rood fruit
200 g
Citroenen
0,5
Aardbeien
Bosbessen
Braambessen
Munt

Benodigdheden

Staafmixer, een garde, een elektrische staafmixer, een ijsmachine

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Het frambozenijs

2 blaadjes gelatine
1
Week de gelatine in koud water.
250 ml melk, 250 ml Room, 1 vanillestok
2
Doe de melk met de room in een kookpot. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes met de peul bij het roommengsel.
3
Verwarm op het vuur.
4 eierdooiers, 160 g kristalsuiker
4
Klop met een garde de eierdooiers met de suiker schuimig en wit (ruban).
5
Giet een beetje van de warme melk op de ruban en roer los.
6
Giet de ruban bij de rest van de melk en laat indikken tot saus.
7
Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme saus. Laat volledig afkoelen.
TIPZonder de gelatine heb je een basisrecept voor vanille-ijs. Wanneer je daar iets aan toevoegt, heb je een ‘stabilisator’ nodig, in dit geval gelatine.
300 g frambozen
8
Haal de vanillepeul uit het mengsel. Mix de frambozen met de staafmixer door het afgekoelde mengsel.
9
Draai tot roomijs in de ijsmachine.

Het soepje van rood fruit

0,5 l Water, 0,5 l witte wijn
10
Verwarm het water met de witte wijn op het vuur.
100 g kristalsuiker, 1 vanillestok
11
Doe er de suiker bij. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul in de kookpot.
200 g rood fruit
12
Voeg er het rood fruit aan toe.
0,5 citroenen
13
Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen en doe de helft van de zeste in de kookpot. Knijp er ongeveer een derde van de citroen bij uit.
14
Laat even opkoken.
15
Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
16
Zeef het soepje.

Afwerken en serveren

aardbeien, bosbessen, Braambessen, frambozen
17
Leg wat aardbeien, bramen, bosbessen en frambozen in diepe kommetjes. Doe er wat van het soepje over en leg er een bolletje frambozenijs bij.
Munt
18
Werk af met een takje verse munt.
1
Week de gelatine in koud water.
2
Doe de melk met de room in een kookpot. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes met de peul bij het roommengsel.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Het frambozenijs

2 blaadjes gelatine
1
Week de gelatine in koud water.
250 ml melk, 250 ml Room, 1 vanillestok
2
Doe de melk met de room in een kookpot. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes met de peul bij het roommengsel.
3
Verwarm op het vuur.
4 eierdooiers, 160 g kristalsuiker
4
Klop met een garde de eierdooiers met de suiker schuimig en wit (ruban).
5
Giet een beetje van de warme melk op de ruban en roer los.
6
Giet de ruban bij de rest van de melk en laat indikken tot saus.
7
Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme saus. Laat volledig afkoelen.
TIPZonder de gelatine heb je een basisrecept voor vanille-ijs. Wanneer je daar iets aan toevoegt, heb je een ‘stabilisator’ nodig, in dit geval gelatine.
300 g frambozen
8
Haal de vanillepeul uit het mengsel. Mix de frambozen met de staafmixer door het afgekoelde mengsel.
9
Draai tot roomijs in de ijsmachine.

Het soepje van rood fruit

0,5 l Water, 0,5 l witte wijn
10
Verwarm het water met de witte wijn op het vuur.
100 g kristalsuiker, 1 vanillestok
11
Doe er de suiker bij. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul in de kookpot.
200 g rood fruit
12
Voeg er het rood fruit aan toe.
0,5 citroenen
13
Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen en doe de helft van de zeste in de kookpot. Knijp er ongeveer een derde van de citroen bij uit.
14
Laat even opkoken.
15
Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
16
Zeef het soepje.

Afwerken en serveren

aardbeien, bosbessen, Braambessen, frambozen
17
Leg wat aardbeien, bramen, bosbessen en frambozen in diepe kommetjes. Doe er wat van het soepje over en leg er een bolletje frambozenijs bij.
Munt
18
Werk af met een takje verse munt.
1
Week de gelatine in koud water.
2
Doe de melk met de room in een kookpot. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes met de peul bij het roommengsel.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs (thumbnail)Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs
4 personen
50m
Ingrediënten
Gelatine
2 blaadjes
Melk
250 ml
Room
250 ml
Vanillestokken
2
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
260 g
Frambozen
300 g
Frambozen
Water
0,5 l
Witte wijn
0,5 l
Rood fruit
200 g
Citroenen
0,5
Aardbeien
Bosbessen
Braambessen
Munt

Soepje van rode vruchten met vers frambozenijs

Op warme dagen lust iedereen een ijsje. Maak er meteen een bijzonder dessert van met een soepje van rode vruchten.
Instructies

Het frambozenijs

2 blaadjes gelatine
1
Week de gelatine in koud water.
250 ml melk, 250 ml Room, 1 vanillestok
2
Doe de melk met de room in een kookpot. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes met de peul bij het roommengsel.
3
Verwarm op het vuur.
4 eierdooiers, 160 g kristalsuiker
4
Klop met een garde de eierdooiers met de suiker schuimig en wit (ruban).
5
Giet een beetje van de warme melk op de ruban en roer los.
6
Giet de ruban bij de rest van de melk en laat indikken tot saus.
7
Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme saus. Laat volledig afkoelen.
TIPZonder de gelatine heb je een basisrecept voor vanille-ijs. Wanneer je daar iets aan toevoegt, heb je een ‘stabilisator’ nodig, in dit geval gelatine.
300 g frambozen
8
Haal de vanillepeul uit het mengsel. Mix de frambozen met de staafmixer door het afgekoelde mengsel.
9
Draai tot roomijs in de ijsmachine.

Het soepje van rood fruit

0,5 l Water, 0,5 l witte wijn
10
Verwarm het water met de witte wijn op het vuur.
100 g kristalsuiker, 1 vanillestok
11
Doe er de suiker bij. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul in de kookpot.
200 g rood fruit
12
Voeg er het rood fruit aan toe.
0,5 citroenen
13
Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen en doe de helft van de zeste in de kookpot. Knijp er ongeveer een derde van de citroen bij uit.
14
Laat even opkoken.
15
Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
16
Zeef het soepje.

Afwerken en serveren

aardbeien, bosbessen, Braambessen, frambozen
17
Leg wat aardbeien, bramen, bosbessen en frambozen in diepe kommetjes. Doe er wat van het soepje over en leg er een bolletje frambozenijs bij.
Munt
18
Werk af met een takje verse munt.