Instructies

4 personen

Het frambozenijs

2 blaadjes gelatine
1

Week de gelatine in koud water.

250 ml melk, 250 ml Room, 1 vanillestok
2

Doe de melk met de room in een kookpot. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes met de peul bij het roommengsel.

3

Verwarm op het vuur.

4 eierdooiers, 160 g kristalsuiker
4

Klop met een garde de eierdooiers met de suiker schuimig en wit (ruban).

5

Giet een beetje van de warme melk op de ruban en roer los.

6

Giet de ruban bij de rest van de melk en laat indikken tot saus.

7

Knijp de gelatine goed uit en roer hem door de warme saus. Laat volledig afkoelen.

TIPZonder de gelatine heb je een basisrecept voor vanille-ijs. Wanneer je daar iets aan toevoegt, heb je een ‘stabilisator’ nodig, in dit geval gelatine.
300 g frambozen
8

Haal de vanillepeul uit het mengsel. Mix de frambozen met de staafmixer door het afgekoelde mengsel.

9

Draai tot roomijs in de ijsmachine.

Het soepje van rood fruit

0,5 l Water, 0,5 l witte wijn
10

Verwarm het water met de witte wijn op het vuur.

100 g kristalsuiker, 1 vanillestok
11

Doe er de suiker bij. Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul in de kookpot.

200 g rood fruit
12

Voeg er het rood fruit aan toe.

0,5 citroenen
13

Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroen en doe de helft van de zeste in de kookpot. Knijp er ongeveer een derde van de citroen bij uit.

14

Laat even opkoken.

15

Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

16

Zeef het soepje.

Afwerken en serveren

aardbeien, bosbessen, Braambessen, frambozen
17

Leg wat aardbeien, bramen, bosbessen en frambozen in diepe kommetjes. Doe er wat van het soepje over en leg er een bolletje frambozenijs bij.

Munt
18

Werk af met een takje verse munt.