dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Soep met courgette en basilicum (thumbnail)Soep met courgette en basilicum

Soep met courgette en basilicum

45m
0
93%
3.3K
Recepten

Soep met courgette en basilicum

Een eenvoudige courgettesoep wordt speciaal door er toastjes met zachte geitenkaas bij te geven. Le Larry leent zich hier perfect voor.De soep wordt prachtig groen door basilicum en spinazie apart tot puree te koken en vlak voor het mixen bij de soep te doen.
Soep met courgette en basilicum (thumbnail)Soep met courgette en basilicum

Soep met courgette en basilicum

45m
0
93%
3.3K
Recepten

Soep met courgette en basilicum

Een eenvoudige courgettesoep wordt speciaal door er toastjes met zachte geitenkaas bij te geven. Le Larry leent zich hier perfect voor.De soep wordt prachtig groen door basilicum en spinazie apart tot puree te koken en vlak voor het mixen bij de soep te doen.
Type gerechtSoep
Totale tijd45m
Ingrediënten0
Beoordeling93%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Geitenkaasvers
1
Courgettes
5
Spinazie
200 g
Uien
4
Look
2 teentjes
Basilicum
2 bosjes
Groentebouillon
3 l
Ciabatta brood
1
Olijfolie
Bicarbonaat
1 snuifje
Rozemarijngedroogd
1 snuifje
Tijmgedroogd
1 snuifje
Peper
Zout

Benodigdheden

Staafmixer, een schuimspaan, een elektrische staafmixer

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voorbereiding

1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.

De soep met courgette en basilicum

2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.
3
Spoel de courgettes en snijd ze stukken.
4
Verwarm een bodem olijfolie in een soepketel. Stoof de uien zonder ze te kleuren en doe er de knoflook bij.
5
Doe de courgettes in de soepketel en laat mee stoven.
6
Kruid met een snuif rozemarijn en tijm. Giet er de warme bouillon bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur garen met het deksel schuin op de pan.
7
Spoel de spinazie en de basilicum. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de afwerking.
TIPJe moet de steeltjes van de spinazie en basilicum niet verwijderen. De groenten worden gemixt.
8
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot. Kook de spinazie en basilicum tot puree.
9
Verwarm de ovengrill. Snijd het brood in plakjes en besprenkel ze met olijfolie. Leg de plakjes op een rooster en bak ze goudbruin onder de grill. Keer om en bak de andere kant ook goudbruin.
10
Schep de spinazie en basilicum uit het water met een schuimspaan en doe ze bij de soep.
11
Mix de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.
TIPJe kunt de soep eventueel zeven als je ze fijner wilt.
12
Besmeer de toastjes met geitenkaas. Werk af met versgemalen peper en blaadjes basilicum.
13
Serveer de soep in kommen of borden. Giet er een likje olijfolie bij en leg er wat basilicumblaadjes op. Geef er de toast met geitenkaas bij.
1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.

Instructies

Voorbereiding

1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.

De soep met courgette en basilicum

2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.
3
Spoel de courgettes en snijd ze stukken.
4
Verwarm een bodem olijfolie in een soepketel. Stoof de uien zonder ze te kleuren en doe er de knoflook bij.
5
Doe de courgettes in de soepketel en laat mee stoven.
6
Kruid met een snuif rozemarijn en tijm. Giet er de warme bouillon bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur garen met het deksel schuin op de pan.
7
Spoel de spinazie en de basilicum. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de afwerking.
TIPJe moet de steeltjes van de spinazie en basilicum niet verwijderen. De groenten worden gemixt.
8
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot. Kook de spinazie en basilicum tot puree.
9
Verwarm de ovengrill. Snijd het brood in plakjes en besprenkel ze met olijfolie. Leg de plakjes op een rooster en bak ze goudbruin onder de grill. Keer om en bak de andere kant ook goudbruin.
10
Schep de spinazie en basilicum uit het water met een schuimspaan en doe ze bij de soep.
11
Mix de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.
TIPJe kunt de soep eventueel zeven als je ze fijner wilt.
12
Besmeer de toastjes met geitenkaas. Werk af met versgemalen peper en blaadjes basilicum.
13
Serveer de soep in kommen of borden. Giet er een likje olijfolie bij en leg er wat basilicumblaadjes op. Geef er de toast met geitenkaas bij.
1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Soep met courgette en basilicum (thumbnail)Soep met courgette en basilicum
4 personen
45m
Ingrediënten
Geitenkaasvers
1
Courgettes
5
Spinazie
200 g
Uien
4
Look
2 teentjes
Basilicum
2 bosjes
Groentebouillon
3 l
Ciabatta brood
1
Olijfolie
Bicarbonaat
1 snuifje
Rozemarijngedroogd
1 snuifje
Tijmgedroogd
1 snuifje
Peper
Zout

Soep met courgette en basilicum

Een eenvoudige courgettesoep wordt speciaal door er toastjes met zachte geitenkaas bij te geven. Le Larry leent zich hier perfect voor.De soep wordt prachtig groen door basilicum en spinazie apart tot puree te koken en vlak voor het mixen bij de soep te doen.
Instructies

Voorbereiding

1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.

De soep met courgette en basilicum

2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.
3
Spoel de courgettes en snijd ze stukken.
4
Verwarm een bodem olijfolie in een soepketel. Stoof de uien zonder ze te kleuren en doe er de knoflook bij.
5
Doe de courgettes in de soepketel en laat mee stoven.
6
Kruid met een snuif rozemarijn en tijm. Giet er de warme bouillon bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur garen met het deksel schuin op de pan.
7
Spoel de spinazie en de basilicum. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de afwerking.
TIPJe moet de steeltjes van de spinazie en basilicum niet verwijderen. De groenten worden gemixt.
8
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot. Kook de spinazie en basilicum tot puree.
9
Verwarm de ovengrill. Snijd het brood in plakjes en besprenkel ze met olijfolie. Leg de plakjes op een rooster en bak ze goudbruin onder de grill. Keer om en bak de andere kant ook goudbruin.
10
Schep de spinazie en basilicum uit het water met een schuimspaan en doe ze bij de soep.
11
Mix de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.
TIPJe kunt de soep eventueel zeven als je ze fijner wilt.
12
Besmeer de toastjes met geitenkaas. Werk af met versgemalen peper en blaadjes basilicum.
13
Serveer de soep in kommen of borden. Giet er een likje olijfolie bij en leg er wat basilicumblaadjes op. Geef er de toast met geitenkaas bij.