Instructies
4 personen
Voorbereiding
1
Ontdooi en verwarm de groentebouillon. Je kan ook zelf een ketel verse bouillon klaarmaken.
De soep met courgette en basilicum
2
Pel de uien en snijd ze grof. Kneus en pel de tenen knoflook.
3
Spoel de courgettes en snijd ze stukken.
4
Verwarm een bodem olijfolie in een soepketel. Stoof de uien zonder ze te kleuren en doe er de knoflook bij.
5
Doe de courgettes in de soepketel en laat mee stoven.
6
Kruid met een snuif rozemarijn en tijm. Giet er de warme bouillon bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur garen met het deksel schuin op de pan.
7
Spoel de spinazie en de basilicum. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de afwerking.
TIPJe moet de steeltjes van de spinazie en basilicum niet verwijderen. De groenten worden gemixt.
8
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot. Kook de spinazie en basilicum tot puree.
9
Verwarm de ovengrill. Snijd het brood in plakjes en besprenkel ze met olijfolie. Leg de plakjes op een rooster en bak ze goudbruin onder de grill. Keer om en bak de andere kant ook goudbruin.
10
Schep de spinazie en basilicum uit het water met een schuimspaan en doe ze bij de soep.
11
Mix de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.
TIPJe kunt de soep eventueel zeven als je ze fijner wilt.
12
Besmeer de toastjes met geitenkaas. Werk af met versgemalen peper en blaadjes basilicum.
13