
Smoothies zijn snel klaar en supergezond. Perfect als ontbijt of tussendoortje. Jeroen doet altijd een handvol ijsblokjes mee in de blender zodat ze goed koud zijn. Als je zoet fruit gebruikt, is suiker of een ander zoetmiddel overbodig.In deze smoothierecepten gebruikt hij fruit als basis, maar je kunt natuurlijk ook zelf experimenteren. Probeer bijvoorbeeld eens appel met komkommer en gember. Of een smoothies met fruit en krulkool.
Ingrediënten
- 2 mango
- 1 citroen
- 2 dl yoghurt
- 0.5 bussel munt
- 100 g ijsblokjes
- 3 banaan
- 150 g amandelen
- 5 dl karnemelk
- 0.5 eetlepel kaneelpoeder
- 100 g ijsblokjes
- 2 eetlepel esdoornsiroop
- 2 Jonagold appel
- 4 kiwi
- 1 dl kokosmelk
- 1 limoen
- 0.5 bussel munt
- 100 g ijsblokjes
- 2 eetlepel esdoornsiroop
Benodigdheden
- een blender
Bereiding
Mango-munt smoothie
Doe de yoghurt met het sap van de citroen in de blender.
Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het met de muntblaadjes en de ijsblokjes in de blender.
Mix tot een smoothie.
Banaan-amandel smoothie
Hak de amandelen fijn in de blender of hakmolen.
Doe er karnemelk bij.
Pel de bananen en snijd ze in stukken. Doe ze met de ijsblokjes in de blender. Kruid met een snuif kaneelpoeder en mix tot een smoothie.
Voeg er, als je het niet zoet genoeg vindt, een klein beetje esdoornsiroop of honing bij.
Giet in glazen en werk af met een snuifje kaneelpoeder en een klein likje esdoornsiroop.