dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes (thumbnail)Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes

Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes

37m
15
-
369
Recepten

Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes

In spek gerold gehakt met gekookte aardappelen, gestoofde boontjes en peperroomsaus.
Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes (thumbnail)Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes

Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes

37m
15
-
369
Recepten

Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes

In spek gerold gehakt met gekookte aardappelen, gestoofde boontjes en peperroomsaus.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd37m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes369

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Bonen
600 g
Sjalotten
2
Gemengd gehakt
400 g
Paneermeelongeveer 3 el
50 g
Eierdooier
1
Krulpeterselie
Ui
1
Gerookt spekin dunne plakjes
200 g
Groene peperbollen
40 g
Bruine fondof water met bouillonblokje
0,1 l
Room
0,2 l
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Cognac
1 scheutje

Benodigdheden

Zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil in gezouten water.
600 g bonen
2
Kuis de boontjes.
2 Sjalotten
3
Smelt een klontje boter in een pan. Pel de sjalotten, snijd ze fijn en stoof ze aan in de boter.
4
Doe de boontjes erbij, voeg er een scheut water aan toe, zet een deksel op de pan en laat de boontjes garen.
1 ui, 400 g gemengd gehakt
5
Pel de ui voor het gehakt en snipper ze heel fijn. Doe het gehakt in een mengkom en voeg er de ui aan toe.
krulpeterselie, 1 eierdooier, 50 g paneermeel
6
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe. Voeg daarna de dooier en het paneermeel toe. Kruid met peper en zout en meng het gehakt goed onder elkaar.
200 g gerookt spek
7
Leg de plakjes ontbijtspek open. Vorm ovale bollen van het gehakt en rol de bollen in het spek.
8
Smelt een klont boter in een pan en bak de slavinken op een zacht vuur goudbruin.
40 g Groene peperbollen
9
Kook de peperbolletjes twee tot drie keer af en giet ze door een zeefje.
10
Doe de gebakken slavinken in een ovenschaal en laat ze 10 tot 15 minuten verder garen in de oven op 180 °C.
1 scheutje Cognac
11
Veeg de pan schoon met keukenrol en bak de peperbolletjes even in de pan. Voeg een scheutje cognac toe en laat de alcohol verdampen, of flambeer ze.
0,1 l bruine fond, tijm, 2 blaadjes laurier, 0,2 l Room
12
Voeg de bruine fond eraan toe en laat even inkoken. Voeg daarna de tijm en laurier toe, gevolgd door de room. Kruid de saus met een flinke snuif zout.
13
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en pel ze.
14
Breng de boontjes op smaak met een scheut azijn, peper en zout en een snuif nootmuskaat.
15
Schep wat gekookte aardappelen op een bord en schik er de boontjes en een slavink bij. Werk af met de peperroomsaus.
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil in gezouten water.
2
Kuis de boontjes.

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil in gezouten water.
600 g bonen
2
Kuis de boontjes.
2 Sjalotten
3
Smelt een klontje boter in een pan. Pel de sjalotten, snijd ze fijn en stoof ze aan in de boter.
4
Doe de boontjes erbij, voeg er een scheut water aan toe, zet een deksel op de pan en laat de boontjes garen.
1 ui, 400 g gemengd gehakt
5
Pel de ui voor het gehakt en snipper ze heel fijn. Doe het gehakt in een mengkom en voeg er de ui aan toe.
krulpeterselie, 1 eierdooier, 50 g paneermeel
6
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe. Voeg daarna de dooier en het paneermeel toe. Kruid met peper en zout en meng het gehakt goed onder elkaar.
200 g gerookt spek
7
Leg de plakjes ontbijtspek open. Vorm ovale bollen van het gehakt en rol de bollen in het spek.
8
Smelt een klont boter in een pan en bak de slavinken op een zacht vuur goudbruin.
40 g Groene peperbollen
9
Kook de peperbolletjes twee tot drie keer af en giet ze door een zeefje.
10
Doe de gebakken slavinken in een ovenschaal en laat ze 10 tot 15 minuten verder garen in de oven op 180 °C.
1 scheutje Cognac
11
Veeg de pan schoon met keukenrol en bak de peperbolletjes even in de pan. Voeg een scheutje cognac toe en laat de alcohol verdampen, of flambeer ze.
0,1 l bruine fond, tijm, 2 blaadjes laurier, 0,2 l Room
12
Voeg de bruine fond eraan toe en laat even inkoken. Voeg daarna de tijm en laurier toe, gevolgd door de room. Kruid de saus met een flinke snuif zout.
13
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en pel ze.
14
Breng de boontjes op smaak met een scheut azijn, peper en zout en een snuif nootmuskaat.
15
Schep wat gekookte aardappelen op een bord en schik er de boontjes en een slavink bij. Werk af met de peperroomsaus.
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil in gezouten water.
2
Kuis de boontjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes (thumbnail)Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes
4 personen
37m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Bonen
600 g
Sjalotten
2
Gemengd gehakt
400 g
Paneermeelongeveer 3 el
50 g
Eierdooier
1
Krulpeterselie
Ui
1
Gerookt spekin dunne plakjes
200 g
Groene peperbollen
40 g
Bruine fondof water met bouillonblokje
0,1 l
Room
0,2 l
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Cognac
1 scheutje

Slavinken met peperroomsaus, aardappelen en boontjes

In spek gerold gehakt met gekookte aardappelen, gestoofde boontjes en peperroomsaus.
Instructies
800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in de schil in gezouten water.
600 g bonen
2
Kuis de boontjes.
2 Sjalotten
3
Smelt een klontje boter in een pan. Pel de sjalotten, snijd ze fijn en stoof ze aan in de boter.
4
Doe de boontjes erbij, voeg er een scheut water aan toe, zet een deksel op de pan en laat de boontjes garen.
1 ui, 400 g gemengd gehakt
5
Pel de ui voor het gehakt en snipper ze heel fijn. Doe het gehakt in een mengkom en voeg er de ui aan toe.
krulpeterselie, 1 eierdooier, 50 g paneermeel
6
Snipper de peterselie fijn en voeg hem toe. Voeg daarna de dooier en het paneermeel toe. Kruid met peper en zout en meng het gehakt goed onder elkaar.
200 g gerookt spek
7
Leg de plakjes ontbijtspek open. Vorm ovale bollen van het gehakt en rol de bollen in het spek.
8
Smelt een klont boter in een pan en bak de slavinken op een zacht vuur goudbruin.
40 g Groene peperbollen
9
Kook de peperbolletjes twee tot drie keer af en giet ze door een zeefje.
10
Doe de gebakken slavinken in een ovenschaal en laat ze 10 tot 15 minuten verder garen in de oven op 180 °C.
1 scheutje Cognac
11
Veeg de pan schoon met keukenrol en bak de peperbolletjes even in de pan. Voeg een scheutje cognac toe en laat de alcohol verdampen, of flambeer ze.
0,1 l bruine fond, tijm, 2 blaadjes laurier, 0,2 l Room
12
Voeg de bruine fond eraan toe en laat even inkoken. Voeg daarna de tijm en laurier toe, gevolgd door de room. Kruid de saus met een flinke snuif zout.
13
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en pel ze.
14
Breng de boontjes op smaak met een scheut azijn, peper en zout en een snuif nootmuskaat.
15
Schep wat gekookte aardappelen op een bord en schik er de boontjes en een slavink bij. Werk af met de peperroomsaus.