Slagroomtaart met marsepein en frambozen

Slagroomtaart met marsepein en frambozen

1u 10m
16
-
2.2K
Recepten

Slagroomtaart met marsepein en frambozen

Een luchtige biscuit in drie lagen met coulis van frambozen, marsepein, slagroom en verse frambozen.
Slagroomtaart met marsepein en frambozen

Slagroomtaart met marsepein en frambozen

1u 10m
16
-
2.2K
Recepten

Slagroomtaart met marsepein en frambozen

Een luchtige biscuit in drie lagen met coulis van frambozen, marsepein, slagroom en verse frambozen.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
200 g
AH Tarwebloem
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Suiker
200 g
Suiker
50 g
Eieren
6
Bakpoeder
2 tl
Vanille-extract
Zout
1 snuifje
Bloemsuiker
250 g
Amandelpoeder
250 g
Eiwit
1
Amandelextract
Citroensap
Room
1 l
Vanillestokje
1
Bloemsuiker
80 g
Frambozen
2 bakjes
BloemsuikerWat extra
Diepvriesframbozen
200 g
Water
1 scheutje

Benodigdheden

Springvorm, zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de biscuit:

1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2
Vet een springvorm in een bekleed hem met bakpapier.
6 eieren, 200 g suiker
3
Klop de eieren met de suiker tot ruban.
vanille-extract, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
4
Voeg het vanilleextract, een snuif zout en het bakpoeder toe aan de ruban.
200 g bloem
5
Zeef de bloem bij het beslag en spatel alles onder elkaar.
6
Bak de biscuit 40 minuten in de oven en laat hem afkoelen.

Voor de marsepein en de coulis:

250 g bloemsuiker, 250 g amandelpoeder, amandelextract, 1 snuifje zout, 1 eiwit, citroensap
7
Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, het amandelextract een snuif zout, het eiwit en het sap van een halve citroen tot een egale bol.
200 g diepvriesframbozen, 50 g suiker, 1 scheutje Water
8
Breng het diepvriesfruit met de suiker en een scheutje water aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
9
Mix het fruit, duw het door een zeef en laat de coulis afkoelen.
10
Rol de marsepein dun uit en haal er twee cirkels ter grootte van de biscuit uit.
11
Bewaar de marsepein even in de koelkast.
1 vanillestokje, 80 g bloemsuiker, 1 l Room
12
Klop de slagroom met de bloemsuiker en de zaadjes van de vanillestok stijf.
13
Snij de afgekoelde biscuit in drie gelijke delen.
14
Bedek de onderste laag van de biscuit met enkele lepels coulis en leg daar een cirkel marsepein bovenop.
15
Herhaal dit met de tweede laag biscuit.
16
Leg het deksel op de biscuit, verdeel er ook wat van de coulis over en strijk de hele taart gelijk in met slagroom, ook de randen.
17
Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met een spuitmondje en spuit toefjes slagroom over de bovenkant van de taart.
2 bakjes frambozen
18
Verdeel de frambozen over de bovenkant van de taart.
bloemsuiker (Wat extra)
19
Werk af met wat bloemsuiker.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2
Vet een springvorm in een bekleed hem met bakpapier.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

Voor de biscuit:

1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2
Vet een springvorm in een bekleed hem met bakpapier.
6 eieren, 200 g suiker
3
Klop de eieren met de suiker tot ruban.
vanille-extract, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
4
Voeg het vanilleextract, een snuif zout en het bakpoeder toe aan de ruban.
200 g bloem
5
Zeef de bloem bij het beslag en spatel alles onder elkaar.
6
Bak de biscuit 40 minuten in de oven en laat hem afkoelen.

Voor de marsepein en de coulis:

250 g bloemsuiker, 250 g amandelpoeder, amandelextract, 1 snuifje zout, 1 eiwit, citroensap
7
Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, het amandelextract een snuif zout, het eiwit en het sap van een halve citroen tot een egale bol.
200 g diepvriesframbozen, 50 g suiker, 1 scheutje Water
8
Breng het diepvriesfruit met de suiker en een scheutje water aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.
9
Mix het fruit, duw het door een zeef en laat de coulis afkoelen.
10
Rol de marsepein dun uit en haal er twee cirkels ter grootte van de biscuit uit.
11
Bewaar de marsepein even in de koelkast.
1 vanillestokje, 80 g bloemsuiker, 1 l Room
12
Klop de slagroom met de bloemsuiker en de zaadjes van de vanillestok stijf.
13
Snij de afgekoelde biscuit in drie gelijke delen.
14
Bedek de onderste laag van de biscuit met enkele lepels coulis en leg daar een cirkel marsepein bovenop.
15
Herhaal dit met de tweede laag biscuit.
16
Leg het deksel op de biscuit, verdeel er ook wat van de coulis over en strijk de hele taart gelijk in met slagroom, ook de randen.
17
Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met een spuitmondje en spuit toefjes slagroom over de bovenkant van de taart.
2 bakjes frambozen
18
Verdeel de frambozen over de bovenkant van de taart.
bloemsuiker (Wat extra)
19
Werk af met wat bloemsuiker.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
2
Vet een springvorm in een bekleed hem met bakpapier.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden