Instructies

4 personen

Voor de biscuit:

1

Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.

2

Vet een springvorm in een bekleed hem met bakpapier.

6 eieren, 200 g suiker
3

Klop de eieren met de suiker tot ruban.

vanille-extract, 1 snuifje zout, 2 tl bakpoeder
4

Voeg het vanilleextract, een snuif zout en het bakpoeder toe aan de ruban.

200 g bloem
5

Zeef de bloem bij het beslag en spatel alles onder elkaar.

6

Bak de biscuit 40 minuten in de oven en laat hem afkoelen.

Voor de marsepein en de coulis:

250 g bloemsuiker, 250 g amandelpoeder, amandelextract, 1 snuifje zout, 1 eiwit, citroensap
7

Meng de bloemsuiker met het amandelpoeder, het amandelextract een snuif zout, het eiwit en het sap van een halve citroen tot een egale bol.

200 g diepvriesframbozen, 50 g suiker, 1 scheutje Water
8

Breng het diepvriesfruit met de suiker en een scheutje water aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.

9

Mix het fruit, duw het door een zeef en laat de coulis afkoelen.

10

Rol de marsepein dun uit en haal er twee cirkels ter grootte van de biscuit uit.

11

Bewaar de marsepein even in de koelkast.

1 vanillestokje, 80 g bloemsuiker, 1 l Room
12

Klop de slagroom met de bloemsuiker en de zaadjes van de vanillestok stijf.

13

Snij de afgekoelde biscuit in drie gelijke delen.

14

Bedek de onderste laag van de biscuit met enkele lepels coulis en leg daar een cirkel marsepein bovenop.

15

Herhaal dit met de tweede laag biscuit.

16

Leg het deksel op de biscuit, verdeel er ook wat van de coulis over en strijk de hele taart gelijk in met slagroom, ook de randen.

17

Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met een spuitmondje en spuit toefjes slagroom over de bovenkant van de taart.

2 bakjes frambozen
18

Verdeel de frambozen over de bovenkant van de taart.

bloemsuiker (Wat extra)
19

Werk af met wat bloemsuiker.