dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zalmburgers met cottage cheese en courgette (thumbnail)Zalmburgers met cottage cheese en courgette

Zalmburgers met cottage cheese en courgette

50m
18
-
1.7K
Recepten

Zalmburgers met cottage cheese en courgette

Een zomerse zalmburger met een saus op basis van cottage cheese en een heleboel groenten, geserveerd op speltbroodjes: een heerlijk en gezond gerecht voor een zwoele zomeravond.
Zalmburgers met cottage cheese en courgette (thumbnail)Zalmburgers met cottage cheese en courgette

Zalmburgers met cottage cheese en courgette

50m
18
-
1.7K
Recepten

Zalmburgers met cottage cheese en courgette

Een zomerse zalmburger met een saus op basis van cottage cheese en een heleboel groenten, geserveerd op speltbroodjes: een heerlijk en gezond gerecht voor een zwoele zomeravond.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes1.7K

Ingrediënten

4 personen
Avocado
1
Cottage cheese
250 g
Limoenen
0,5
Peper
Zout
Look
0,5 teentjes
Zalmfilets
500 g
Mierikswortel pasta
2 tl
Dille
Dragon
Paneermeel
2 el
Graanmosterd
1 el
Rode ui
1
Courgette
1
Olijfolie
Provençaalse kruiden
Speltbroodjes
4
Tuinkers
1 bakje

Benodigdheden

Blender, een blender, een barbecue

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De saus met cottage cheese

1 avocado
1
Pel de avocado en verwijder de pit.
250 g cottage cheese, 0,5 limoenen, peper, zout, 0,5 teentjes Look
2
Doe het vruchtvlees in de blender met de cottage cheese. Knijp er de limoen bij uit. Kruid met peper en zout. Pel de knoflook en rasp hem erbij.
3
Mix alles tot saus en bewaar in de koelkast.
4
Was de blender niet af, maar gebruik hem om de zalmburgers te maken. Het restje saus geeft extra smaak aan de burgers.

De zalmburgers

500 g zalmfilets
5
Snijd de zalm in stukken en doe ze in de blender. Mix niet te fijn.
2 tl mierikswortel pasta, dille, dragon
6
Doe er de mierikswortel bij. Snijd de dille en de dragon wat fijner en doe ze ook bij de zalm.
2 el paneermeel, 1 el graanmosterd, peper, zout
7
Voeg er het paneermeel en de graanmosterd aan toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
8
Vorm niet te grote hamburgers. Laat ze opstijven in de koelkast.
TIPAls je het paneermeel weglaat, heb je een lekkere zalmtartaar.

Afwerken en serveren

9
Verwarm de barbecue.
1 rode ui, 1 courgette
10
Pel de rode ui en snijd hem in plakken. Snijd de courgette in fijne plakken.
olijfolie, peper, zout, Provençaalse kruiden
11
Giet wat olijfolie over de courgette en uien. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
12
Gril de groenten op de barbecue.
4 speltbroodjes, olijfolie
13
Snijd de hamburgerbroodjes open en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster ze op de barbecue.
14
Bak de zalmburgers op de barbecue.
15
Doe een toefje saus op de borden zodat je broodje blijft ‘plakken’.
1 bakje tuinkers
16
Doe wat saus op de onderste helft van de broodje. Leg er gegrilde groenten, een zalmburger en een toef tuinkers op. Dek af met de bovenste helft.
1
Pel de avocado en verwijder de pit.
2
Doe het vruchtvlees in de blender met de cottage cheese. Knijp er de limoen bij uit. Kruid met peper en zout. Pel de knoflook en rasp hem erbij.

Instructies

De saus met cottage cheese

1 avocado
1
Pel de avocado en verwijder de pit.
250 g cottage cheese, 0,5 limoenen, peper, zout, 0,5 teentjes Look
2
Doe het vruchtvlees in de blender met de cottage cheese. Knijp er de limoen bij uit. Kruid met peper en zout. Pel de knoflook en rasp hem erbij.
3
Mix alles tot saus en bewaar in de koelkast.
4
Was de blender niet af, maar gebruik hem om de zalmburgers te maken. Het restje saus geeft extra smaak aan de burgers.

De zalmburgers

500 g zalmfilets
5
Snijd de zalm in stukken en doe ze in de blender. Mix niet te fijn.
2 tl mierikswortel pasta, dille, dragon
6
Doe er de mierikswortel bij. Snijd de dille en de dragon wat fijner en doe ze ook bij de zalm.
2 el paneermeel, 1 el graanmosterd, peper, zout
7
Voeg er het paneermeel en de graanmosterd aan toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
8
Vorm niet te grote hamburgers. Laat ze opstijven in de koelkast.
TIPAls je het paneermeel weglaat, heb je een lekkere zalmtartaar.

Afwerken en serveren

9
Verwarm de barbecue.
1 rode ui, 1 courgette
10
Pel de rode ui en snijd hem in plakken. Snijd de courgette in fijne plakken.
olijfolie, peper, zout, Provençaalse kruiden
11
Giet wat olijfolie over de courgette en uien. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
12
Gril de groenten op de barbecue.
4 speltbroodjes, olijfolie
13
Snijd de hamburgerbroodjes open en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster ze op de barbecue.
14
Bak de zalmburgers op de barbecue.
15
Doe een toefje saus op de borden zodat je broodje blijft ‘plakken’.
1 bakje tuinkers
16
Doe wat saus op de onderste helft van de broodje. Leg er gegrilde groenten, een zalmburger en een toef tuinkers op. Dek af met de bovenste helft.
1
Pel de avocado en verwijder de pit.
2
Doe het vruchtvlees in de blender met de cottage cheese. Knijp er de limoen bij uit. Kruid met peper en zout. Pel de knoflook en rasp hem erbij.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zalmburgers met cottage cheese en courgette (thumbnail)Zalmburgers met cottage cheese en courgette
4 personen
50m
Ingrediënten
Avocado
1
Cottage cheese
250 g
Limoenen
0,5
Peper
Zout
Look
0,5 teentjes
Zalmfilets
500 g
Mierikswortel pasta
2 tl
Dille
Dragon
Paneermeel
2 el
Graanmosterd
1 el
Rode ui
1
Courgette
1
Olijfolie
Provençaalse kruiden
Speltbroodjes
4
Tuinkers
1 bakje

Zalmburgers met cottage cheese en courgette

Een zomerse zalmburger met een saus op basis van cottage cheese en een heleboel groenten, geserveerd op speltbroodjes: een heerlijk en gezond gerecht voor een zwoele zomeravond.
Instructies

De saus met cottage cheese

1 avocado
1
Pel de avocado en verwijder de pit.
250 g cottage cheese, 0,5 limoenen, peper, zout, 0,5 teentjes Look
2
Doe het vruchtvlees in de blender met de cottage cheese. Knijp er de limoen bij uit. Kruid met peper en zout. Pel de knoflook en rasp hem erbij.
3
Mix alles tot saus en bewaar in de koelkast.
4
Was de blender niet af, maar gebruik hem om de zalmburgers te maken. Het restje saus geeft extra smaak aan de burgers.

De zalmburgers

500 g zalmfilets
5
Snijd de zalm in stukken en doe ze in de blender. Mix niet te fijn.
2 tl mierikswortel pasta, dille, dragon
6
Doe er de mierikswortel bij. Snijd de dille en de dragon wat fijner en doe ze ook bij de zalm.
2 el paneermeel, 1 el graanmosterd, peper, zout
7
Voeg er het paneermeel en de graanmosterd aan toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
8
Vorm niet te grote hamburgers. Laat ze opstijven in de koelkast.
TIPAls je het paneermeel weglaat, heb je een lekkere zalmtartaar.

Afwerken en serveren

9
Verwarm de barbecue.
1 rode ui, 1 courgette
10
Pel de rode ui en snijd hem in plakken. Snijd de courgette in fijne plakken.
olijfolie, peper, zout, Provençaalse kruiden
11
Giet wat olijfolie over de courgette en uien. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
12
Gril de groenten op de barbecue.
4 speltbroodjes, olijfolie
13
Snijd de hamburgerbroodjes open en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster ze op de barbecue.
14
Bak de zalmburgers op de barbecue.
15
Doe een toefje saus op de borden zodat je broodje blijft ‘plakken’.
1 bakje tuinkers
16
Doe wat saus op de onderste helft van de broodje. Leg er gegrilde groenten, een zalmburger en een toef tuinkers op. Dek af met de bovenste helft.