Instructies
4 personen
De saus met cottage cheese
1 avocado
1
Pel de avocado en verwijder de pit.
250 g cottage cheese, 0,5 limoenen, peper, zout, 0,5 teentjes Look
2
Doe het vruchtvlees in de blender met de cottage cheese. Knijp er de limoen bij uit. Kruid met peper en zout. Pel de knoflook en rasp hem erbij.
3
Mix alles tot saus en bewaar in de koelkast.
4
Was de blender niet af, maar gebruik hem om de zalmburgers te maken. Het restje saus geeft extra smaak aan de burgers.
De zalmburgers
500 g zalmfilets
5
Snijd de zalm in stukken en doe ze in de blender. Mix niet te fijn.
2 tl mierikswortel pasta, dille, dragon
6
Doe er de mierikswortel bij. Snijd de dille en de dragon wat fijner en doe ze ook bij de zalm.
2 el paneermeel, 1 el graanmosterd, peper, zout
7
Voeg er het paneermeel en de graanmosterd aan toe. Kruid met peper en zout en roer alles goed door elkaar.
8
Vorm niet te grote hamburgers. Laat ze opstijven in de koelkast.
TIPAls je het paneermeel weglaat, heb je een lekkere zalmtartaar.
Afwerken en serveren
9
Verwarm de barbecue.
1 rode ui, 1 courgette
10
Pel de rode ui en snijd hem in plakken. Snijd de courgette in fijne plakken.
olijfolie, peper, zout, Provençaalse kruiden
11
Giet wat olijfolie over de courgette en uien. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
12
Gril de groenten op de barbecue.
4 speltbroodjes, olijfolie
13
Snijd de hamburgerbroodjes open en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster ze op de barbecue.
14
Bak de zalmburgers op de barbecue.
15
Doe een toefje saus op de borden zodat je broodje blijft ‘plakken’.
1 bakje tuinkers
16