Sinterklaasontbijt

Sinterklaas is langs geweest en heeft de schoenen van de brave kinderen weer propvol gestopt met snoepgoed. Jeroen maakt een krokante ontbijtmuesli van noten en haver, maar doet er ook speculaas, koekjes en chocola van de Sint bij. Wedden dat de kinderen met plezier wat langer aan het ontbijt zitten?

Ingrediënten

  • 250 g havermout
  • 80 g amandelen
  • 80 g hazelnoot
  • 70 g kokosschilfers
  • 6 eetlepel ahornsiroop
  • 3 mandarijntje
  • 200 g speculaas
  • 200 g Nic Nac koekjes
  • 150 g chocolade
  • 500 g yoghurt
  • 4 mandarijntje

Benodigdheden

  • bakpapier of siliconenmat

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De cruesli

Verwarm de oven voor tot 160 °C.
Hak de amandelen en de hazelnoten grof met een mes.
Meng de noten met havermout. Breek er de kokosschilfers bij.
Pers 3 mandarijnen. Meng het sap en de ahornsiroop met de havermout-notenmengeling.
Leg een stuk bakpapier of een siliconenmat op een bakplaat. Verdeel er de cruesli over en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de cruesli uit de oven en roer los met een vork. Zet nog eens 10 minuten in de oven en roer dan opnieuw los. Laat volledig afkoelen zodat de cruesli goed krokant wordt. Je kunt deze cruesli natuurlijk ook gebruiken zonder koekjes en chocola.

Afwerken en serveren

Hak de speculaas, de Nic Nac koekjes en de chocolade grof. Meng ze door elkaar.
Schil 4 mandarijnen en verdeel ze in partjes. Verwijder zo veel mogelijk vel en vliezen. Snijd de partjes in twee.
Meng de mandarijntjes met de yoghurt.
Meng de afgekoelde cruesli met de koekjes-chocolademengeling.
Schep de yoghurt in kommen en strooi er Sinterklaascruesli over.
Sinterklaasontbijt