Instructies

4 personen

De cruesli

250 g havermout, 80 g amandelen, 80 g hazelnoten, 70 g kokosschilfers, 6 el ahornsiroop, 3 mandarijnen
1

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

2

Hak de amandelen en de hazelnoten grof met een mes.

3

Meng de noten met havermout. Breek er de kokosschilfers bij.

4

Pers 3 mandarijnen. Meng het sap en de ahornsiroop met de havermout-notenmengeling.

5

Leg een stuk bakpapier of een siliconenmat op een bakplaat. Verdeel er de cruesli over en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Haal de cruesli uit de oven en roer los met een vork. Zet nog eens 10 minuten in de oven en roer dan opnieuw los. Laat volledig afkoelen zodat de cruesli goed krokant wordt. Je kunt deze cruesli natuurlijk ook gebruiken zonder koekjes en chocola.

Afwerken en serveren

200 g speculaas, 200 g Nic Nac koekjes, 150 g Chocolade, 500 g Yoghurt, 3 mandarijnen
7

Hak de speculaas, de Nic Nac koekjes en de chocolade grof. Meng ze door elkaar.

8

Schil 4 mandarijnen en verdeel ze in partjes. Verwijder zo veel mogelijk vel en vliezen. Snijd de partjes in twee.

9

Meng de mandarijntjes met de yoghurt.

10

Meng de afgekoelde cruesli met de koekjes-chocolademengeling.

11

Schep de yoghurt in kommen en strooi er Sinterklaascruesli over.