
Het bikiniseizoen is bij deze officieel geopend! Jeroen maakt bikini croques, de Spaanse versie van onze befaamde croque-monsieur. Geserveerd met een ijskoud glas homemade sinaasappellimonade, is dit de perfecte zomerse lunch.
Ingrediënten
- 4 appelsien
- 2 roze pompelmoes
- 2 citroen
- 4 eetlepel stevia
- een handvol kardemompeulen
- 0.5 liter spuitwater
- enkele takjes munt
- 40 g gember
- 75 g zwarte olijven
- 50 g pijnboompitten
- 1 potje zongedroogde tomaten
- 2 koffielepels kappertjes
- gedroogde oregano
- olijfolie
- enkele takjes basilicum
- een toefje sriracha
- 1/3 citroen
- 8 sneden brood
- 8 sneetjes ham
- 150 g Manchego
- 1 bussel rucola
- 1 tomaat
- 1 sjalot
- olijfolie
- witte wijnazijn
- peper
- zout
Benodigdheden
- een garde
- een karaf
- een paninimachine
- ijsblokjes
- een hakmolen
Bereiding
De sinaasappellimonade
Snijd de appelsienen doormidden en pers ze uit boven een zeef. Pers ook de pompelmoezen en citroenen uit.
Doe er de stevia bij en roer goed met een garde.
Kneus de kardemompeulen een beetje in de vijzel. Haal de peultjes eruit, laat de zaadjes zitten en maal deze fijn. Hoe fijner, hoe beter.
Doe het poeder bij het vruchtensap.
Giet het sap in de karaf. Voeg flink wat ijsblokjes toe en leng aan met spuitwater.
Duw er enkele takjes munt bij. Snijd de gember in plakjes en duw deze er ook bij.
Laat de limonade afkoelen in de koelkast.
De bikini croque
Doe de olijven en de pijnboompitten in de hakmolen.
Snijd de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe. Doe er de kappertjes bij.
Kruid met een snuif oregano en voeg een scheut olijfolie toe.
Leg er enkele blaadjes basilicum bij.
Mix alles fijn.
Voeg een toefje sriracha toe en het sap van de citroen. Laat nog even mixen.
Smeer 4 sneden brood in met de tapenade.
Beleg het brood met een sneetje ham en enkele schijfjes Manchego.
Leg er een sneetje brood bovenop. Besprenkel met olijfolie.
Bak de croques in een paninimachine.
Afwerken en serveren
Doe de sla in een kom.
Snijd de tomaat in halve schijfjes en leg ze bovenop de salade. Pel en snipper de sjalot. Voeg de snippers toe.
Werk de salade af met olijfolie, een scheutje witte wijnazijn, peper en zout.
Serveer de bikini croques met een groot glas gekoelde sinaasappellimonade.