Instructies

4 personen

De sinaasappellimonade

4 appelsienen, 2 roze pompelmoezen, 2 citroenen
1

Snijd de appelsienen doormidden en pers ze uit boven een zeef. Pers ook de pompelmoezen en citroenen uit.

4 el stevia
2

Doe er de stevia bij en roer goed met een garde.

handvol kardemompeulen
3

Kneus de kardemompeulen een beetje in de vijzel. Haal de peultjes eruit, laat de zaadjes zitten en maal deze fijn. Hoe fijner, hoe beter.

TIPJe kunt ook gemalen kardemompoeder gebruiken.
4

Doe het poeder bij het vruchtensap.

0,5 liter spuitwater
5

Giet het sap in de karaf. Voeg flink wat ijsblokjes toe en leng aan met spuitwater.

Munt, 40 g gember
6

Duw er enkele takjes munt bij. Snijd de gember in plakjes en duw deze er ook bij.

7

Laat de limonade afkoelen in de koelkast.

De bikini croque

75 g Zwarte olijven, 50 g pijnboompitten
8

Doe de olijven en de pijnboompitten in de hakmolen.

1 potje Zongedroogde tomaten, 2 tl kappertjes
9

Snijd de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe. Doe er de kappertjes bij.

gedroogde oregano, olijfolie
10

Kruid met een snuif oregano en voeg een scheut olijfolie toe.

basilicum
11

Leg er enkele blaadjes basilicum bij.

12

Mix alles fijn.

1 een toefje sriracha, 0,33 citroenen
13

Voeg een toefje sriracha toe en het sap van de citroen. Laat nog even mixen.

8 sneetjes Klein volkoren tijgerbrood - €0,99
14

Smeer 4 sneden brood in met de tapenade.

8 sneetjes ham, 150 g Manchego
15

Beleg het brood met een sneetje ham en enkele schijfjes Manchego.

olijfolie
16

Leg er een sneetje brood bovenop. Besprenkel met olijfolie.

17

Bak de croques in een paninimachine.

Afwerken en serveren

1 bosje Rucola
18

Doe de sla in een kom.

1 tomaat, 1 Sjalotten
19

Snijd de tomaat in halve schijfjes en leg ze bovenop de salade. Pel en snipper de sjalot. Voeg de snippers toe.

olijfolie, Witte wijnazijn, peper, zout
20

Werk de salade af met olijfolie, een scheutje witte wijnazijn, peper en zout.

21

Serveer de bikini croques met een groot glas gekoelde sinaasappellimonade.