dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Short ribs met krieltjes en coleslaw (thumbnail)Short ribs met krieltjes en coleslaw

Short ribs met krieltjes en coleslaw

3u
26
-
1.1K
Recepten

Short ribs met krieltjes en coleslaw

Botermalse runderribben die zo van het bot vallen. Wie lust dat nu niet eigenlijk? Zeker in combinatie met een smakelijke coleslaw en knapperig gebakken krieltjes!
Short ribs met krieltjes en coleslaw (thumbnail)Short ribs met krieltjes en coleslaw

Short ribs met krieltjes en coleslaw

3u
26
-
1.1K
Recepten

Short ribs met krieltjes en coleslaw

Botermalse runderribben die zo van het bot vallen. Wie lust dat nu niet eigenlijk? Zeker in combinatie met een smakelijke coleslaw en knapperig gebakken krieltjes!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd3u
Ingrediënten26
Beoordeling-
Aantal likes1.1K

Ingrediënten

4 personen
Short ribs
1.500 g
Gerookt paprikapoeder
1 el
Grof zout
2 el
Bruine suikerof blond
2 el
Steakpeper
2 el
Provençaalse kruiden
2 el
Gedroogde oregano
1 el
Chiliflakes
1 tl
Lookpoeder
1 tl
Komijn
1 tl
Appelazijn
0,1 l
Bourbon
0,1 l
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
Look
2 teentjes
Tijm
Rozemarijn
Grof zout
1 flinke snuif
Spitskool
1
Wortelendik
1
Rode ui
1
Appeljonagold
1
Mayonaise
3 el
Limoenensap
0,5
Appelazijn
1 flinke scheut
Currypoeder
1 flinke snuif
Platte peterselie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De shortribs

1
Verwarm de oven voor tot 150 °C en laat de ribben op kamertemperatuur komen.
1 el gerookt paprikapoeder, 1 el grof zout, 2 el steakpeper, 2 el Provençaalse kruiden, 1 el gedroogde oregano, 1 tl chiliflakes, 1 tl Lookpoeder, 1 tl komijn, 2 el bruine suiker
2
Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom.
1.500 g short ribs
3
Wrijf de rub met je handen goed in het vlees en doe de rest van de rub in een ovenschaal.
0,1 l appelazijn, 0,1 l Bourbon, 2 el bruine suiker
4
Giet de appelazijn, de bourbon en de bruine suiker in de ovenschaal, roer even en leg de ribben erbij.
5
Dek de schaal af met zilverpapier en zet de ovenschaal 2,5 uur in de oven.

De coleslaw

1 spitskool
6
Rasp de spitskool in een grote kom.
1 wortelen
7
Schil de wortel en rasp hem erbij.
1 rode ui
8
Pel de rode ui, snijd hem in dunne plakjes en doe ze bij de kool.
1 appel
9
Schil de appel, snijd hem in fijne blokjes en voeg ze toe.
platte peterselie
10
Snipper de peterselie grof en voeg hem toe.
800 g krielaardappelen
11
Spoel de aardappelen en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
0,1 l appelazijn, 3 el mayonaise, 0,5 limoenen, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif grof zout
12
Voeg een flinke snuif zout, wat peper, een scheut appelazijn, de mayonaise, het limoensap en een flinke snuif currypoeder toe aan de coleslaw en meng alles goed onder elkaar.

De krieltjes

1 el grof zout, 2 teentjes Look, tijm, rozemarijn, 1 flinke scheut olijfolie
13
Schep een lepel grof zout, de gepelde teentjes look, de grofgesneden tijm en rozemarijn in de vijzel. Giet er een scheut olijfolie bij. Maal alles fijn in de vijzel.
14
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de aardappelen met schil in de olie.

Afwerking

15
Haal de folie na 2,5 uur van de ribben en zet de grillstand van de oven op.
16
Lepel de braadjus uit de ovenschaal over de ribben en schuif de ribben nog even onder de grill.
17
Doe er de kruidenmengeling bij en bak de aardappelen goudbruin.
18
Serveer de ribben met de coleslaw en de krieltjes.
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C en laat de ribben op kamertemperatuur komen.
2
Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom.

Instructies

De shortribs

1
Verwarm de oven voor tot 150 °C en laat de ribben op kamertemperatuur komen.
1 el gerookt paprikapoeder, 1 el grof zout, 2 el steakpeper, 2 el Provençaalse kruiden, 1 el gedroogde oregano, 1 tl chiliflakes, 1 tl Lookpoeder, 1 tl komijn, 2 el bruine suiker
2
Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom.
1.500 g short ribs
3
Wrijf de rub met je handen goed in het vlees en doe de rest van de rub in een ovenschaal.
0,1 l appelazijn, 0,1 l Bourbon, 2 el bruine suiker
4
Giet de appelazijn, de bourbon en de bruine suiker in de ovenschaal, roer even en leg de ribben erbij.
5
Dek de schaal af met zilverpapier en zet de ovenschaal 2,5 uur in de oven.

De coleslaw

1 spitskool
6
Rasp de spitskool in een grote kom.
1 wortelen
7
Schil de wortel en rasp hem erbij.
1 rode ui
8
Pel de rode ui, snijd hem in dunne plakjes en doe ze bij de kool.
1 appel
9
Schil de appel, snijd hem in fijne blokjes en voeg ze toe.
platte peterselie
10
Snipper de peterselie grof en voeg hem toe.
800 g krielaardappelen
11
Spoel de aardappelen en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
0,1 l appelazijn, 3 el mayonaise, 0,5 limoenen, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif grof zout
12
Voeg een flinke snuif zout, wat peper, een scheut appelazijn, de mayonaise, het limoensap en een flinke snuif currypoeder toe aan de coleslaw en meng alles goed onder elkaar.

De krieltjes

1 el grof zout, 2 teentjes Look, tijm, rozemarijn, 1 flinke scheut olijfolie
13
Schep een lepel grof zout, de gepelde teentjes look, de grofgesneden tijm en rozemarijn in de vijzel. Giet er een scheut olijfolie bij. Maal alles fijn in de vijzel.
14
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de aardappelen met schil in de olie.

Afwerking

15
Haal de folie na 2,5 uur van de ribben en zet de grillstand van de oven op.
16
Lepel de braadjus uit de ovenschaal over de ribben en schuif de ribben nog even onder de grill.
17
Doe er de kruidenmengeling bij en bak de aardappelen goudbruin.
18
Serveer de ribben met de coleslaw en de krieltjes.
1
Verwarm de oven voor tot 150 °C en laat de ribben op kamertemperatuur komen.
2
Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Short ribs met krieltjes en coleslaw (thumbnail)Short ribs met krieltjes en coleslaw
4 personen
3u
Ingrediënten
Short ribs
1.500 g
Gerookt paprikapoeder
1 el
Grof zout
2 el
Bruine suikerof blond
2 el
Steakpeper
2 el
Provençaalse kruiden
2 el
Gedroogde oregano
1 el
Chiliflakes
1 tl
Lookpoeder
1 tl
Komijn
1 tl
Appelazijn
0,1 l
Bourbon
0,1 l
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
Look
2 teentjes
Tijm
Rozemarijn
Grof zout
1 flinke snuif
Spitskool
1
Wortelendik
1
Rode ui
1
Appeljonagold
1
Mayonaise
3 el
Limoenensap
0,5
Appelazijn
1 flinke scheut
Currypoeder
1 flinke snuif
Platte peterselie

Short ribs met krieltjes en coleslaw

Botermalse runderribben die zo van het bot vallen. Wie lust dat nu niet eigenlijk? Zeker in combinatie met een smakelijke coleslaw en knapperig gebakken krieltjes!
Instructies

De shortribs

1
Verwarm de oven voor tot 150 °C en laat de ribben op kamertemperatuur komen.
1 el gerookt paprikapoeder, 1 el grof zout, 2 el steakpeper, 2 el Provençaalse kruiden, 1 el gedroogde oregano, 1 tl chiliflakes, 1 tl Lookpoeder, 1 tl komijn, 2 el bruine suiker
2
Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom.
1.500 g short ribs
3
Wrijf de rub met je handen goed in het vlees en doe de rest van de rub in een ovenschaal.
0,1 l appelazijn, 0,1 l Bourbon, 2 el bruine suiker
4
Giet de appelazijn, de bourbon en de bruine suiker in de ovenschaal, roer even en leg de ribben erbij.
5
Dek de schaal af met zilverpapier en zet de ovenschaal 2,5 uur in de oven.

De coleslaw

1 spitskool
6
Rasp de spitskool in een grote kom.
1 wortelen
7
Schil de wortel en rasp hem erbij.
1 rode ui
8
Pel de rode ui, snijd hem in dunne plakjes en doe ze bij de kool.
1 appel
9
Schil de appel, snijd hem in fijne blokjes en voeg ze toe.
platte peterselie
10
Snipper de peterselie grof en voeg hem toe.
800 g krielaardappelen
11
Spoel de aardappelen en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
0,1 l appelazijn, 3 el mayonaise, 0,5 limoenen, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif grof zout
12
Voeg een flinke snuif zout, wat peper, een scheut appelazijn, de mayonaise, het limoensap en een flinke snuif currypoeder toe aan de coleslaw en meng alles goed onder elkaar.

De krieltjes

1 el grof zout, 2 teentjes Look, tijm, rozemarijn, 1 flinke scheut olijfolie
13
Schep een lepel grof zout, de gepelde teentjes look, de grofgesneden tijm en rozemarijn in de vijzel. Giet er een scheut olijfolie bij. Maal alles fijn in de vijzel.
14
Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de aardappelen met schil in de olie.

Afwerking

15
Haal de folie na 2,5 uur van de ribben en zet de grillstand van de oven op.
16
Lepel de braadjus uit de ovenschaal over de ribben en schuif de ribben nog even onder de grill.
17
Doe er de kruidenmengeling bij en bak de aardappelen goudbruin.
18
Serveer de ribben met de coleslaw en de krieltjes.