Instructies

4 personen

De shortribs

1

Verwarm de oven voor tot 150 °C en laat de ribben op kamertemperatuur komen.

1 el gerookt paprikapoeder, 1 el grof zout, 2 el steakpeper, 2 el Provençaalse kruiden, 1 el gedroogde oregano, 1 tl chiliflakes, 1 tl Lookpoeder, 1 tl komijn, 2 el bruine suiker
2

Meng alle ingrediënten voor de rub in een kom.

1.500 g short ribs
3

Wrijf de rub met je handen goed in het vlees en doe de rest van de rub in een ovenschaal.

0,1 l appelazijn, 0,1 l Bourbon, 2 el bruine suiker
4

Giet de appelazijn, de bourbon en de bruine suiker in de ovenschaal, roer even en leg de ribben erbij.

5

Dek de schaal af met zilverpapier en zet de ovenschaal 2,5 uur in de oven.

De coleslaw

1 spitskool
6

Rasp de spitskool in een grote kom.

1 wortelen
7

Schil de wortel en rasp hem erbij.

1 rode ui
8

Pel de rode ui, snijd hem in dunne plakjes en doe ze bij de kool.

1 appel
9

Schil de appel, snijd hem in fijne blokjes en voeg ze toe.

platte peterselie
10

Snipper de peterselie grof en voeg hem toe.

800 g krielaardappelen
11

Spoel de aardappelen en kook ze in de schil gaar in gezouten water.

0,1 l appelazijn, 3 el mayonaise, 0,5 limoenen, 1 flinke snuif currypoeder, 1 flinke snuif grof zout
12

Voeg een flinke snuif zout, wat peper, een scheut appelazijn, de mayonaise, het limoensap en een flinke snuif currypoeder toe aan de coleslaw en meng alles goed onder elkaar.

De krieltjes

1 el grof zout, 2 teentjes Look, tijm, rozemarijn, 1 flinke scheut olijfolie
13

Schep een lepel grof zout, de gepelde teentjes look, de grofgesneden tijm en rozemarijn in de vijzel. Giet er een scheut olijfolie bij. Maal alles fijn in de vijzel.

14

Laat een scheut olie heet worden in een pan en bak de aardappelen met schil in de olie.

Afwerking

15

Haal de folie na 2,5 uur van de ribben en zet de grillstand van de oven op.

16

Lepel de braadjus uit de ovenschaal over de ribben en schuif de ribben nog even onder de grill.

17

Doe er de kruidenmengeling bij en bak de aardappelen goudbruin.

18

Serveer de ribben met de coleslaw en de krieltjes.