dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing (thumbnail)Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing

Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing

35m
21
-
1.9K
Recepten

Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing

Rösti is een gerecht dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Het is eens een leuk alternatief voor de klassieke aardappelbereidingen. Jeroen maakt een vegetarische groenterösti met een frisse rucolasalade en een zoetzure dressing op basis van sriracha. De perfecte lunch!
Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing (thumbnail)Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing

Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing

35m
21
-
1.9K
Recepten

Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing

Rösti is een gerecht dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Het is eens een leuk alternatief voor de klassieke aardappelbereidingen. Jeroen maakt een vegetarische groenterösti met een frisse rucolasalade en een zoetzure dressing op basis van sriracha. De perfecte lunch!
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes1.9K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen"oude"
3
Wortel
1
Courgette
1
Peper
Zout
Provençaalse kruiden
Eieren
2
Boter
Olijfolie
Rucola
1 bosje
Avocado
1
Tomaten
3
Puntpaprika
1
Sjalotten
1
Zongedroogde tomaten
50 g
Srirachachilisaus
1 el
Honing
1 el
Witte wijnazijn
1 tl
Mosterd
1 tl
Slaolie
0,1 l
Gerookt paprikapoeder

Benodigdheden

Een rasp, een garde, 2 kleine pannetjes

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De rösti

3 aardappelen
1
Schil de aardappelen. Spoel ze niet, want het zetmeel is nodig.
TIPVoor rösti heb je oude aardappelen nodig die al een tijd bewaard zijn. Daarin zit veel meer zetmeel waardoor de rösti mooi aan elkaar hangt.
1 Wortel, 1 courgette
2
Schil en rasp de wortel. Spoel de courgette onder koud water en rasp hem. Hou de binnenkant eventueel bij om soep van te maken.
peper, zout, Provençaalse kruiden
3
Rasp tot slot ook de aardappelen. Meng de aardappelrasp met de snippers wortel en courgette in een kom. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
2 eieren
4
Breek er de eieren in en kneed alles onder elkaar met propere handen.
boter, olijfolie
5
Smelt een klontje boter in twee kleine pannetjes op het vuur. Doe er ook een scheutje olijfolie bij.
6
Rol het groentemengsel tot een balletje en duw het plat in de pan. Bak het langs beide kanten, tot een soort van krokant koekje. Doe hetzelfde voor de andere pan.

De rucolasalade

1 bosje Rucola, 1 avocado
7
Doe de rucola in een diepe kom. Pel de avocado. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze bij de salade.
3 tomaten, 1 Puntpaprika, 1 Sjalotten
8
Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de puntpaprika in fijne ringen. Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Doe de tomaat, puntpaprika en sjalot bij de salade.
50 g Zongedroogde tomaten
9
Werk af met de zongedroogde tomaten en giet er wat van de olie bij.

De vinaigrette

1 el sriracha, 1 el honing, 1 tl Witte wijnazijn, 1 tl mosterd
10
Doe de sriracha in een kom. Voeg de honing, de witte wijnazijn en de mosterd toe.
0,1 l slaolie
11
Roer goed los met een garde. Voeg de slaolie in een straaltje toe om de vinaigrette te binden en beweeg de garde mee.
gerookt paprikapoeder
12
Breng op smaak met zout en een klein snuifje gerookt paprikapoeder.

Afwerken en serveren

13
Schik de aardappel- en groenterösti in het midden van het bord. Leg er wat salade bovenop en werk af met de pittige srirachadressing.
1
Schil de aardappelen. Spoel ze niet, want het zetmeel is nodig.
2
Schil en rasp de wortel. Spoel de courgette onder koud water en rasp hem. Hou de binnenkant eventueel bij om soep van te maken.

Instructies

De rösti

3 aardappelen
1
Schil de aardappelen. Spoel ze niet, want het zetmeel is nodig.
TIPVoor rösti heb je oude aardappelen nodig die al een tijd bewaard zijn. Daarin zit veel meer zetmeel waardoor de rösti mooi aan elkaar hangt.
1 Wortel, 1 courgette
2
Schil en rasp de wortel. Spoel de courgette onder koud water en rasp hem. Hou de binnenkant eventueel bij om soep van te maken.
peper, zout, Provençaalse kruiden
3
Rasp tot slot ook de aardappelen. Meng de aardappelrasp met de snippers wortel en courgette in een kom. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
2 eieren
4
Breek er de eieren in en kneed alles onder elkaar met propere handen.
boter, olijfolie
5
Smelt een klontje boter in twee kleine pannetjes op het vuur. Doe er ook een scheutje olijfolie bij.
6
Rol het groentemengsel tot een balletje en duw het plat in de pan. Bak het langs beide kanten, tot een soort van krokant koekje. Doe hetzelfde voor de andere pan.

De rucolasalade

1 bosje Rucola, 1 avocado
7
Doe de rucola in een diepe kom. Pel de avocado. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze bij de salade.
3 tomaten, 1 Puntpaprika, 1 Sjalotten
8
Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de puntpaprika in fijne ringen. Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Doe de tomaat, puntpaprika en sjalot bij de salade.
50 g Zongedroogde tomaten
9
Werk af met de zongedroogde tomaten en giet er wat van de olie bij.

De vinaigrette

1 el sriracha, 1 el honing, 1 tl Witte wijnazijn, 1 tl mosterd
10
Doe de sriracha in een kom. Voeg de honing, de witte wijnazijn en de mosterd toe.
0,1 l slaolie
11
Roer goed los met een garde. Voeg de slaolie in een straaltje toe om de vinaigrette te binden en beweeg de garde mee.
gerookt paprikapoeder
12
Breng op smaak met zout en een klein snuifje gerookt paprikapoeder.

Afwerken en serveren

13
Schik de aardappel- en groenterösti in het midden van het bord. Leg er wat salade bovenop en werk af met de pittige srirachadressing.
1
Schil de aardappelen. Spoel ze niet, want het zetmeel is nodig.
2
Schil en rasp de wortel. Spoel de courgette onder koud water en rasp hem. Hou de binnenkant eventueel bij om soep van te maken.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing (thumbnail)Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen"oude"
3
Wortel
1
Courgette
1
Peper
Zout
Provençaalse kruiden
Eieren
2
Boter
Olijfolie
Rucola
1 bosje
Avocado
1
Tomaten
3
Puntpaprika
1
Sjalotten
1
Zongedroogde tomaten
50 g
Srirachachilisaus
1 el
Honing
1 el
Witte wijnazijn
1 tl
Mosterd
1 tl
Slaolie
0,1 l
Gerookt paprikapoeder

Groenterösti met rucolasalade en srirachadressing

Rösti is een gerecht dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Het is eens een leuk alternatief voor de klassieke aardappelbereidingen. Jeroen maakt een vegetarische groenterösti met een frisse rucolasalade en een zoetzure dressing op basis van sriracha. De perfecte lunch!
Instructies

De rösti

3 aardappelen
1
Schil de aardappelen. Spoel ze niet, want het zetmeel is nodig.
TIPVoor rösti heb je oude aardappelen nodig die al een tijd bewaard zijn. Daarin zit veel meer zetmeel waardoor de rösti mooi aan elkaar hangt.
1 Wortel, 1 courgette
2
Schil en rasp de wortel. Spoel de courgette onder koud water en rasp hem. Hou de binnenkant eventueel bij om soep van te maken.
peper, zout, Provençaalse kruiden
3
Rasp tot slot ook de aardappelen. Meng de aardappelrasp met de snippers wortel en courgette in een kom. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
2 eieren
4
Breek er de eieren in en kneed alles onder elkaar met propere handen.
boter, olijfolie
5
Smelt een klontje boter in twee kleine pannetjes op het vuur. Doe er ook een scheutje olijfolie bij.
6
Rol het groentemengsel tot een balletje en duw het plat in de pan. Bak het langs beide kanten, tot een soort van krokant koekje. Doe hetzelfde voor de andere pan.

De rucolasalade

1 bosje Rucola, 1 avocado
7
Doe de rucola in een diepe kom. Pel de avocado. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze bij de salade.
3 tomaten, 1 Puntpaprika, 1 Sjalotten
8
Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de puntpaprika in fijne ringen. Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Doe de tomaat, puntpaprika en sjalot bij de salade.
50 g Zongedroogde tomaten
9
Werk af met de zongedroogde tomaten en giet er wat van de olie bij.

De vinaigrette

1 el sriracha, 1 el honing, 1 tl Witte wijnazijn, 1 tl mosterd
10
Doe de sriracha in een kom. Voeg de honing, de witte wijnazijn en de mosterd toe.
0,1 l slaolie
11
Roer goed los met een garde. Voeg de slaolie in een straaltje toe om de vinaigrette te binden en beweeg de garde mee.
gerookt paprikapoeder
12
Breng op smaak met zout en een klein snuifje gerookt paprikapoeder.

Afwerken en serveren

13
Schik de aardappel- en groenterösti in het midden van het bord. Leg er wat salade bovenop en werk af met de pittige srirachadressing.