Instructies

4 personen

De rösti

3 aardappelen
1

Schil de aardappelen. Spoel ze niet, want het zetmeel is nodig.

TIPVoor rösti heb je oude aardappelen nodig die al een tijd bewaard zijn. Daarin zit veel meer zetmeel waardoor de rösti mooi aan elkaar hangt.
1 Wortel, 1 courgette
2

Schil en rasp de wortel. Spoel de courgette onder koud water en rasp hem. Hou de binnenkant eventueel bij om soep van te maken.

peper, zout, Provençaalse kruiden
3

Rasp tot slot ook de aardappelen. Meng de aardappelrasp met de snippers wortel en courgette in een kom. Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.

2 eieren
4

Breek er de eieren in en kneed alles onder elkaar met propere handen.

boter, olijfolie
5

Smelt een klontje boter in twee kleine pannetjes op het vuur. Doe er ook een scheutje olijfolie bij.

6

Rol het groentemengsel tot een balletje en duw het plat in de pan. Bak het langs beide kanten, tot een soort van krokant koekje. Doe hetzelfde voor de andere pan.

De rucolasalade

1 bosje Rucola, 1 avocado
7

Doe de rucola in een diepe kom. Pel de avocado. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze bij de salade.

3 tomaten, 1 Puntpaprika, 1 Sjalotten
8

Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de puntpaprika in fijne ringen. Pel de sjalot en snijd in halve ringen. Doe de tomaat, puntpaprika en sjalot bij de salade.

50 g Zongedroogde tomaten
9

Werk af met de zongedroogde tomaten en giet er wat van de olie bij.

De vinaigrette

1 el sriracha, 1 el honing, 1 tl Witte wijnazijn, 1 tl mosterd
10

Doe de sriracha in een kom. Voeg de honing, de witte wijnazijn en de mosterd toe.

0,1 l slaolie
11

Roer goed los met een garde. Voeg de slaolie in een straaltje toe om de vinaigrette te binden en beweeg de garde mee.

gerookt paprikapoeder
12

Breng op smaak met zout en een klein snuifje gerookt paprikapoeder.

Afwerken en serveren

13

Schik de aardappel- en groenterösti in het midden van het bord. Leg er wat salade bovenop en werk af met de pittige srirachadressing.