Semifreddo van frambozen met violet en cantuccini
Semifreddo van frambozen met violet en cantuccini
Met de zomer voor de deur maakt Jeroen vandaag een Italiaanse dessertklassieker: een semifreddo. Letterlijk vertaald ‘half bevroren’. Het is een heerlijk romige ijsbereiding met in dit geval frambozen, violetsiroop en verkruimelde cantuccini koekjes.
Semifreddo van frambozen met violet en cantuccini
Semifreddo van frambozen met violet en cantuccini
Met de zomer voor de deur maakt Jeroen vandaag een Italiaanse dessertklassieker: een semifreddo. Letterlijk vertaald ‘half bevroren’. Het is een heerlijk romige ijsbereiding met in dit geval frambozen, violetsiroop en verkruimelde cantuccini koekjes.
Ingrediënten
4 personen
Diepvriesframbozen
200 g
Kristalsuiker
2 el
Kristalsuiker
60 g
Limoen
1
Eieren
2
Eierdooier
1
Violette siroop
4 el
Room
0,3 l
Frambozen
2 bakje
Cantuccini
100 g
Munt
Benodigdheden
Keukenrobot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g diepvriesframbozen, 2 el kristalsuiker, 1 limoen
1
Doe de diepvriesframbozen met de suiker en het sap en de zestes van de limoen in een pan en breng het geheel aan de kook.
2 eieren, 1 eierdooier, 60 g kristalsuiker, 4 el violette siroop
2
Doe de eieren met de dooier, de suiker en de violetsiroop in een steelpan en klop ze luchtig. Zet de steelpan op het vuur en klop een luchtige sabayon op het vuur.
3
Draai het vuur uit wanneer de sabayon dik genoeg is en schep alles in de kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien met een klopper, tot de sabayon is afgekoeld.
0,3 l Room
4
Klop de room half op en spatel hem onder de koude sabayon.
2 bakje frambozen
5
Snijd wat verse frambozen in twee en meng ze onder het beslag. Houd er nog enkele over voor de afwerking. Roer de compote van frambozen kort onder het beslag, maar roer niet teveel zodat de vruchten niet kapot gaan.
6
Bedek een cakevorm met vershoudfolie en laat de randen overhangen. Stort het beslag in de cakevorm, dek het geheel goed af en laat de semifreddo minstens 4 uur bevriezen.
100 g cantuccini
7
Haal de semifreddo uit de vriezer en laat even wennen aan de kamertemperatuur. Verkruimel ondertussen wat van de koekjes in de vijzelvorm.
8
Haal de semifreddo uit de vorm en snijd hem in plakken.
Munt
9
Leg een plakje ijs op een bord, schik nog wat verse frambozen op het bord en strooi de verkruimelde koekjes erbij. Werk af met een takje munt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!200 g diepvriesframbozen, 2 el kristalsuiker, 1 limoen
1
Doe de diepvriesframbozen met de suiker en het sap en de zestes van de limoen in een pan en breng het geheel aan de kook.
2 eieren, 1 eierdooier, 60 g kristalsuiker, 4 el violette siroop
2
Doe de eieren met de dooier, de suiker en de violetsiroop in een steelpan en klop ze luchtig. Zet de steelpan op het vuur en klop een luchtige sabayon op het vuur.
3
Draai het vuur uit wanneer de sabayon dik genoeg is en schep alles in de kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien met een klopper, tot de sabayon is afgekoeld.
0,3 l Room
4
Klop de room half op en spatel hem onder de koude sabayon.
2 bakje frambozen
5
Snijd wat verse frambozen in twee en meng ze onder het beslag. Houd er nog enkele over voor de afwerking. Roer de compote van frambozen kort onder het beslag, maar roer niet teveel zodat de vruchten niet kapot gaan.
6
Bedek een cakevorm met vershoudfolie en laat de randen overhangen. Stort het beslag in de cakevorm, dek het geheel goed af en laat de semifreddo minstens 4 uur bevriezen.
100 g cantuccini
7
Haal de semifreddo uit de vriezer en laat even wennen aan de kamertemperatuur. Verkruimel ondertussen wat van de koekjes in de vijzelvorm.
8
Haal de semifreddo uit de vorm en snijd hem in plakken.
Munt
9
Leg een plakje ijs op een bord, schik nog wat verse frambozen op het bord en strooi de verkruimelde koekjes erbij. Werk af met een takje munt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Diepvriesframbozen
200 g
Kristalsuiker
2 el
Kristalsuiker
60 g
Limoen
1
Eieren
2
Eierdooier
1
Violette siroop
4 el
Room
0,3 l
Frambozen
2 bakje
Cantuccini
100 g
Munt
Semifreddo van frambozen met violet en cantuccini
Met de zomer voor de deur maakt Jeroen vandaag een Italiaanse dessertklassieker: een semifreddo. Letterlijk vertaald ‘half bevroren’. Het is een heerlijk romige ijsbereiding met in dit geval frambozen, violetsiroop en verkruimelde cantuccini koekjes.Instructies
200 g diepvriesframbozen, 2 el kristalsuiker, 1 limoen
1
Doe de diepvriesframbozen met de suiker en het sap en de zestes van de limoen in een pan en breng het geheel aan de kook.
2 eieren, 1 eierdooier, 60 g kristalsuiker, 4 el violette siroop
2
Doe de eieren met de dooier, de suiker en de violetsiroop in een steelpan en klop ze luchtig. Zet de steelpan op het vuur en klop een luchtige sabayon op het vuur.
3
Draai het vuur uit wanneer de sabayon dik genoeg is en schep alles in de kom van de keukenmachine. Laat de machine draaien met een klopper, tot de sabayon is afgekoeld.
0,3 l Room
4
Klop de room half op en spatel hem onder de koude sabayon.
2 bakje frambozen
5
Snijd wat verse frambozen in twee en meng ze onder het beslag. Houd er nog enkele over voor de afwerking. Roer de compote van frambozen kort onder het beslag, maar roer niet teveel zodat de vruchten niet kapot gaan.
6
Bedek een cakevorm met vershoudfolie en laat de randen overhangen. Stort het beslag in de cakevorm, dek het geheel goed af en laat de semifreddo minstens 4 uur bevriezen.
100 g cantuccini
7
Haal de semifreddo uit de vriezer en laat even wennen aan de kamertemperatuur. Verkruimel ondertussen wat van de koekjes in de vijzelvorm.
8
Haal de semifreddo uit de vorm en snijd hem in plakken.
Munt
9
Leg een plakje ijs op een bord, schik nog wat verse frambozen op het bord en strooi de verkruimelde koekjes erbij. Werk af met een takje munt.