Scones met confituur van mango en passievrucht
Scones met confituur van mango en passievrucht
Jeroen gaat de Britse toer op met scones, luchtige minigebakjes die de Britten meestal bij de High Tea serveren. De confituur met mango, passievrucht, gember en kardemom is eens wat anders dan de klassieke aardbeienjam. Twee recepten voor de prijs van één. En of dat smaakt!
Scones met confituur van mango en passievrucht
Scones met confituur van mango en passievrucht
Jeroen gaat de Britse toer op met scones, luchtige minigebakjes die de Britten meestal bij de High Tea serveren. De confituur met mango, passievrucht, gember en kardemom is eens wat anders dan de klassieke aardbeienjam. Twee recepten voor de prijs van één. En of dat smaakt!
Ingrediënten
4 personen
Water
1 scheutje
Mango's
2
Passievruchten
3
Limoen
1
Gember
40 g
Kardemompoeder
1 snuifje
Maxisuiker(125 gr per 600 gr vruchtencompote)
125 g
Bloem
500 g
Kristalsuiker
100 g
Bakpoeder
25 g
Zout
1 snuifje
Melk
0,25 l
Melk
1 scheutje
Boter
100 g
Eierdooier
1
Room
0,2 l
Bloemsuiker
1 el
Benodigdheden
Uitsteekvormpjes ongeveer 3 cm diameter
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Confituur van mango en passievrucht
1 scheutje Water, 2 mango's, 3 passievruchten
1
Laat een scheutje water warm worden in een steelpan. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de passievruchten in twee en lepel het vruchtvlees eruit. Schep al het vruchtvlees in het water en breng het geheel aan de kook.
1 limoen, 40 g gember
2
Rasp er de zestes van de limoen bij en pers het sap erbij. Schil de gember en rasp hem bij het fruit.
1 snuifje kardemompoeder
3
Voeg een snuif kardemompoeder toe en laat het fruit 5 minuten stoven.
125 g maxisuiker
4
Voeg de suiker toe aan de vruchtencompote en laat het geheel nog eens 4 minuten koken.
5
Schep de confituur in potten en laat hem afkoelen in de koelkast.
Scones
500 g bloem, 100 g kristalsuiker, 25 g bakpoeder, 1 snuifje zout, 0,25 l melk
6
Weeg de bloem af in een kom en voeg er de suiker, het bakpoeder en een snuif zout aan toe. Laat de machine draaien en giet de melk erbij.
100 g boter
7
Voeg de boter eraan toe aan laat het deeg kneden.
1 scheutje melk, 1 eierdooier
8
Kluts de dooier met een scheutje melk.
9
Kneed het deeg nog eens met de hand. Rol het deeg 3 cm dik uit en steek er cirkels uit. Leg de cirkels op een ovenplaatje en doreer ze met het ei.
10
Schuif de ovenplaat met de scones 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
11
Klop de room half op met de bloemsuiker. Haal de scones uit de oven na de baktijd en laat ze kort afkoelen.
12
Serveer de scones met de half opgeklopte room en de confituur van mango en passievrucht.
1
Laat een scheutje water warm worden in een steelpan. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de passievruchten in twee en lepel het vruchtvlees eruit. Schep al het vruchtvlees in het water en breng het geheel aan de kook.
2
Rasp er de zestes van de limoen bij en pers het sap erbij. Schil de gember en rasp hem bij het fruit.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Confituur van mango en passievrucht
1 scheutje Water, 2 mango's, 3 passievruchten
1
Laat een scheutje water warm worden in een steelpan. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de passievruchten in twee en lepel het vruchtvlees eruit. Schep al het vruchtvlees in het water en breng het geheel aan de kook.
1 limoen, 40 g gember
2
Rasp er de zestes van de limoen bij en pers het sap erbij. Schil de gember en rasp hem bij het fruit.
1 snuifje kardemompoeder
3
Voeg een snuif kardemompoeder toe en laat het fruit 5 minuten stoven.
125 g maxisuiker
4
Voeg de suiker toe aan de vruchtencompote en laat het geheel nog eens 4 minuten koken.
5
Schep de confituur in potten en laat hem afkoelen in de koelkast.
Scones
500 g bloem, 100 g kristalsuiker, 25 g bakpoeder, 1 snuifje zout, 0,25 l melk
6
Weeg de bloem af in een kom en voeg er de suiker, het bakpoeder en een snuif zout aan toe. Laat de machine draaien en giet de melk erbij.
100 g boter
7
Voeg de boter eraan toe aan laat het deeg kneden.
1 scheutje melk, 1 eierdooier
8
Kluts de dooier met een scheutje melk.
9
Kneed het deeg nog eens met de hand. Rol het deeg 3 cm dik uit en steek er cirkels uit. Leg de cirkels op een ovenplaatje en doreer ze met het ei.
10
Schuif de ovenplaat met de scones 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
11
Klop de room half op met de bloemsuiker. Haal de scones uit de oven na de baktijd en laat ze kort afkoelen.
12
Serveer de scones met de half opgeklopte room en de confituur van mango en passievrucht.
1
Laat een scheutje water warm worden in een steelpan. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de passievruchten in twee en lepel het vruchtvlees eruit. Schep al het vruchtvlees in het water en breng het geheel aan de kook.
2
Rasp er de zestes van de limoen bij en pers het sap erbij. Schil de gember en rasp hem bij het fruit.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Water
1 scheutje
Mango's
2
Passievruchten
3
Limoen
1
Gember
40 g
Kardemompoeder
1 snuifje
Maxisuiker(125 gr per 600 gr vruchtencompote)
125 g
Bloem
500 g
Kristalsuiker
100 g
Bakpoeder
25 g
Zout
1 snuifje
Melk
0,25 l
Melk
1 scheutje
Boter
100 g
Eierdooier
1
Room
0,2 l
Bloemsuiker
1 el
Scones met confituur van mango en passievrucht
Jeroen gaat de Britse toer op met scones, luchtige minigebakjes die de Britten meestal bij de High Tea serveren. De confituur met mango, passievrucht, gember en kardemom is eens wat anders dan de klassieke aardbeienjam. Twee recepten voor de prijs van één. En of dat smaakt!Instructies
Confituur van mango en passievrucht
1 scheutje Water, 2 mango's, 3 passievruchten
1
Laat een scheutje water warm worden in een steelpan. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de passievruchten in twee en lepel het vruchtvlees eruit. Schep al het vruchtvlees in het water en breng het geheel aan de kook.
1 limoen, 40 g gember
2
Rasp er de zestes van de limoen bij en pers het sap erbij. Schil de gember en rasp hem bij het fruit.
1 snuifje kardemompoeder
3
Voeg een snuif kardemompoeder toe en laat het fruit 5 minuten stoven.
125 g maxisuiker
4
Voeg de suiker toe aan de vruchtencompote en laat het geheel nog eens 4 minuten koken.
5
Schep de confituur in potten en laat hem afkoelen in de koelkast.
Scones
500 g bloem, 100 g kristalsuiker, 25 g bakpoeder, 1 snuifje zout, 0,25 l melk
6
Weeg de bloem af in een kom en voeg er de suiker, het bakpoeder en een snuif zout aan toe. Laat de machine draaien en giet de melk erbij.
100 g boter
7
Voeg de boter eraan toe aan laat het deeg kneden.
1 scheutje melk, 1 eierdooier
8
Kluts de dooier met een scheutje melk.
9
Kneed het deeg nog eens met de hand. Rol het deeg 3 cm dik uit en steek er cirkels uit. Leg de cirkels op een ovenplaatje en doreer ze met het ei.
10
Schuif de ovenplaat met de scones 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
11
Klop de room half op met de bloemsuiker. Haal de scones uit de oven na de baktijd en laat ze kort afkoelen.
12
Serveer de scones met de half opgeklopte room en de confituur van mango en passievrucht.