Instructies

4 personen

Confituur van mango en passievrucht

1 scheutje Water, 2 mango's, 3 passievruchten
1

Laat een scheutje water warm worden in een steelpan. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de passievruchten in twee en lepel het vruchtvlees eruit. Schep al het vruchtvlees in het water en breng het geheel aan de kook.

1 limoen, 40 g gember
2

Rasp er de zestes van de limoen bij en pers het sap erbij. Schil de gember en rasp hem bij het fruit.

1 snuifje kardemompoeder
3

Voeg een snuif kardemompoeder toe en laat het fruit 5 minuten stoven.

125 g maxisuiker
4

Voeg de suiker toe aan de vruchtencompote en laat het geheel nog eens 4 minuten koken.

5

Schep de confituur in potten en laat hem afkoelen in de koelkast.

Scones

500 g bloem, 100 g kristalsuiker, 25 g bakpoeder, 1 snuifje zout, 0,25 l melk
6

Weeg de bloem af in een kom en voeg er de suiker, het bakpoeder en een snuif zout aan toe. Laat de machine draaien en giet de melk erbij.

100 g boter
7

Voeg de boter eraan toe aan laat het deeg kneden.

1 scheutje melk, 1 eierdooier
8

Kluts de dooier met een scheutje melk.

9

Kneed het deeg nog eens met de hand. Rol het deeg 3 cm dik uit en steek er cirkels uit. Leg de cirkels op een ovenplaatje en doreer ze met het ei.

10

Schuif de ovenplaat met de scones 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
11

Klop de room half op met de bloemsuiker. Haal de scones uit de oven na de baktijd en laat ze kort afkoelen.

12

Serveer de scones met de half opgeklopte room en de confituur van mango en passievrucht.