Scones met aardbeienconfituur
Scones met aardbeienconfituur
Typisch Britse scones zijn zoete gebakjes die je eet als ontbijt of vieruurtje. Ze zijn niet bijzonder moeilijk om te maken en smaken fantastisch met lichtzoete, opgeklopte room en confituur. Wie durfde ooit beweren dat Britten niet kunnen koken?
Scones met aardbeienconfituur
Scones met aardbeienconfituur
Typisch Britse scones zijn zoete gebakjes die je eet als ontbijt of vieruurtje. Ze zijn niet bijzonder moeilijk om te maken en smaken fantastisch met lichtzoete, opgeklopte room en confituur. Wie durfde ooit beweren dat Britten niet kunnen koken?
Ingrediënten
4 personen
Boter
100 g
Bloem
500 g
Bakpoeder
25 g
Kristalsuiker
100 g
Zout
1 snuifje
Melk
250 ml
Room
0,2 l
Bloemsuiker
1 el
Aardbeienconfituur
Ei
1
Benodigdheden
Een deegrol, een uitsteekring met een doorsnede van 5 cm, een siliconen bakmat of bakpapier, een bakkwast, een garde
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De scones
100 g boter
1
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
2
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
500 g bloem, 25 g bakpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
3
Meng de bloem met het bakpoeder, de kristalsuiker en een snuifje zout. Vorm een bergje op je werkblad.
250 ml melk
4
Maak een putje in het midden. Giet er de melk in en voeg er de zachte boter aan toe. Kneed alles goed door elkaar. Blijf lang kneden en voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te vochtig is. Het deeg moet mooi elastisch zijn.
5
Bestuif een werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 1 cm.
6
Bekleed een ovenplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.
7
Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
1 ei
8
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje melk. Bestrijk de scones met het mengsel (doreren). Dat mag je twee keer doen.
9
Zet de scones in de voorverwarmde oven. Verhoog de temperatuur meteen naar 200 °C en laat de scones ongeveer 20 minuten bakken.
Afwerken en serveren
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
10
Klop de room half op met de bloemsuiker.
aardbeienconfituur
11
Snijd de scones overlangs open en schep er room en confituur op.
12
Serveer warm met a cup of tea.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De scones
100 g boter
1
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
2
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
500 g bloem, 25 g bakpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
3
Meng de bloem met het bakpoeder, de kristalsuiker en een snuifje zout. Vorm een bergje op je werkblad.
250 ml melk
4
Maak een putje in het midden. Giet er de melk in en voeg er de zachte boter aan toe. Kneed alles goed door elkaar. Blijf lang kneden en voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te vochtig is. Het deeg moet mooi elastisch zijn.
5
Bestuif een werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 1 cm.
6
Bekleed een ovenplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.
7
Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
1 ei
8
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje melk. Bestrijk de scones met het mengsel (doreren). Dat mag je twee keer doen.
9
Zet de scones in de voorverwarmde oven. Verhoog de temperatuur meteen naar 200 °C en laat de scones ongeveer 20 minuten bakken.
Afwerken en serveren
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
10
Klop de room half op met de bloemsuiker.
aardbeienconfituur
11
Snijd de scones overlangs open en schep er room en confituur op.
12
Serveer warm met a cup of tea.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
100 g
Bloem
500 g
Bakpoeder
25 g
Kristalsuiker
100 g
Zout
1 snuifje
Melk
250 ml
Room
0,2 l
Bloemsuiker
1 el
Aardbeienconfituur
Ei
1
Scones met aardbeienconfituur
Typisch Britse scones zijn zoete gebakjes die je eet als ontbijt of vieruurtje. Ze zijn niet bijzonder moeilijk om te maken en smaken fantastisch met lichtzoete, opgeklopte room en confituur. Wie durfde ooit beweren dat Britten niet kunnen koken?Instructies
De scones
100 g boter
1
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
2
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
500 g bloem, 25 g bakpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
3
Meng de bloem met het bakpoeder, de kristalsuiker en een snuifje zout. Vorm een bergje op je werkblad.
250 ml melk
4
Maak een putje in het midden. Giet er de melk in en voeg er de zachte boter aan toe. Kneed alles goed door elkaar. Blijf lang kneden en voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te vochtig is. Het deeg moet mooi elastisch zijn.
5
Bestuif een werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 1 cm.
6
Bekleed een ovenplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.
7
Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
1 ei
8
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje melk. Bestrijk de scones met het mengsel (doreren). Dat mag je twee keer doen.
9
Zet de scones in de voorverwarmde oven. Verhoog de temperatuur meteen naar 200 °C en laat de scones ongeveer 20 minuten bakken.
Afwerken en serveren
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
10
Klop de room half op met de bloemsuiker.
aardbeienconfituur
11
Snijd de scones overlangs open en schep er room en confituur op.
12
Serveer warm met a cup of tea.