Instructies
4 personen
De scones
100 g boter
1
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
2
Verwarm de oven voor tot 150 °C.
500 g bloem, 25 g bakpoeder, 100 g kristalsuiker, 1 snuifje zout
3
Meng de bloem met het bakpoeder, de kristalsuiker en een snuifje zout. Vorm een bergje op je werkblad.
250 ml melk
4
Maak een putje in het midden. Giet er de melk in en voeg er de zachte boter aan toe. Kneed alles goed door elkaar. Blijf lang kneden en voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te vochtig is. Het deeg moet mooi elastisch zijn.
5
Bestuif een werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 1 cm.
6
Bekleed een ovenplaat met een siliconen bakmat of bakpapier.
7
Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat.
1 ei
8
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een scheutje melk. Bestrijk de scones met het mengsel (doreren). Dat mag je twee keer doen.
9
Zet de scones in de voorverwarmde oven. Verhoog de temperatuur meteen naar 200 °C en laat de scones ongeveer 20 minuten bakken.
Afwerken en serveren
0,2 l Room, 1 el bloemsuiker
10
Klop de room half op met de bloemsuiker.
aardbeienconfituur
11
Snijd de scones overlangs open en schep er room en confituur op.
12