dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis (thumbnail)Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis

Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis

35m
14
-
3.5K
Recepten

Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis

Gepaneerde schelvis, geplette aardappel met gestoofde andijvie, en beurre meunière met citroen en ansjovis.
Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis (thumbnail)Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis

Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis

35m
14
-
3.5K
Recepten

Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis

Gepaneerde schelvis, geplette aardappel met gestoofde andijvie, en beurre meunière met citroen en ansjovis.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Schelviszonder vel
600 g
Eieren
2
Arachideolie
1 scheutje
Paneermeel
100 g
Citroen
1
Ansjovisfilets
8
Peterselie
Boter
50 g
Ratte-aardappelendu touquet
600 g
Look
2 teentjes
Boter
90 g
Karnemelk
0,1 l
Zure room
2 el
Andijvie
0,5
Nootmuskaat
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g ratte-aardappelen (du touquet)
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat de look meekoken.
600 g schelvis (zonder vel), 1 scheutje arachideolie, 100 g paneermeel, 2 eieren
2
Kruid de vis met peper en zout en paneer de stukken in losgeklopt ei met een scheut arachideolie, en daarna paneermeel.
1 snuifje nootmuskaat, 0,5 Andijvie
3
Snijd de andijvie grof, stoof hem in boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
1 citroen
4
Snijd de schil van de citroen en snijd ze in plakjes.
8 ansjovisfilets
5
Rol de helft van de ansjovisfilets op en leg ze op de plakjes citroen.
6
Bak de vis in een scheut olie met een klont boter.
2 teentjes Look
7
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Snijd ze daarna in stukken en doe ze samen met de look bij de gestoofde andijvie.
90 g boter
8
Haal de vis uit de pan, doe de vetstof weg, en voeg de boter toe. Laat de boter licht kleuren.
0,1 l karnemelk, 2 el Zure room
9
Plet de aardappelen en de andijvie en voeg er de gebrande boter en de karnemelk aan toe.
50 g boter
10
Laat de boter voor de saus smelten in de pan en laat ze ook licht kleuren.
11
Snijd de rest van de ansjovisfilets fijn en doe ze bij de gebrande boter.
peterselie
12
Pers er wat citroensap bij en voeg er fijngesnipperde peterselie, peper en zout aan toe.
13
Schep wat geplette aardappelen met andijvie in een bord en leg er een stuk gepaneerde vis op.
14
Lepel de beurre meunière over de vis en werk af met een schijfje citroen met ansjovis.
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat de look meekoken.
2
Kruid de vis met peper en zout en paneer de stukken in losgeklopt ei met een scheut arachideolie, en daarna paneermeel.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

600 g ratte-aardappelen (du touquet)
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat de look meekoken.
600 g schelvis (zonder vel), 1 scheutje arachideolie, 100 g paneermeel, 2 eieren
2
Kruid de vis met peper en zout en paneer de stukken in losgeklopt ei met een scheut arachideolie, en daarna paneermeel.
1 snuifje nootmuskaat, 0,5 Andijvie
3
Snijd de andijvie grof, stoof hem in boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
1 citroen
4
Snijd de schil van de citroen en snijd ze in plakjes.
8 ansjovisfilets
5
Rol de helft van de ansjovisfilets op en leg ze op de plakjes citroen.
6
Bak de vis in een scheut olie met een klont boter.
2 teentjes Look
7
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Snijd ze daarna in stukken en doe ze samen met de look bij de gestoofde andijvie.
90 g boter
8
Haal de vis uit de pan, doe de vetstof weg, en voeg de boter toe. Laat de boter licht kleuren.
0,1 l karnemelk, 2 el Zure room
9
Plet de aardappelen en de andijvie en voeg er de gebrande boter en de karnemelk aan toe.
50 g boter
10
Laat de boter voor de saus smelten in de pan en laat ze ook licht kleuren.
11
Snijd de rest van de ansjovisfilets fijn en doe ze bij de gebrande boter.
peterselie
12
Pers er wat citroensap bij en voeg er fijngesnipperde peterselie, peper en zout aan toe.
13
Schep wat geplette aardappelen met andijvie in een bord en leg er een stuk gepaneerde vis op.
14
Lepel de beurre meunière over de vis en werk af met een schijfje citroen met ansjovis.
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat de look meekoken.
2
Kruid de vis met peper en zout en paneer de stukken in losgeklopt ei met een scheut arachideolie, en daarna paneermeel.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis (thumbnail)Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis
4 personen
35m
Ingrediënten
Schelviszonder vel
600 g
Eieren
2
Arachideolie
1 scheutje
Paneermeel
100 g
Citroen
1
Ansjovisfilets
8
Peterselie
Boter
50 g
Ratte-aardappelendu touquet
600 g
Look
2 teentjes
Boter
90 g
Karnemelk
0,1 l
Zure room
2 el
Andijvie
0,5
Nootmuskaat
1 snuifje

Schelvis, smeus met andijvie en gebrande boter met citroen en ansjovis

Gepaneerde schelvis, geplette aardappel met gestoofde andijvie, en beurre meunière met citroen en ansjovis.
Instructies
600 g ratte-aardappelen (du touquet)
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat de look meekoken.
600 g schelvis (zonder vel), 1 scheutje arachideolie, 100 g paneermeel, 2 eieren
2
Kruid de vis met peper en zout en paneer de stukken in losgeklopt ei met een scheut arachideolie, en daarna paneermeel.
1 snuifje nootmuskaat, 0,5 Andijvie
3
Snijd de andijvie grof, stoof hem in boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
1 citroen
4
Snijd de schil van de citroen en snijd ze in plakjes.
8 ansjovisfilets
5
Rol de helft van de ansjovisfilets op en leg ze op de plakjes citroen.
6
Bak de vis in een scheut olie met een klont boter.
2 teentjes Look
7
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Snijd ze daarna in stukken en doe ze samen met de look bij de gestoofde andijvie.
90 g boter
8
Haal de vis uit de pan, doe de vetstof weg, en voeg de boter toe. Laat de boter licht kleuren.
0,1 l karnemelk, 2 el Zure room
9
Plet de aardappelen en de andijvie en voeg er de gebrande boter en de karnemelk aan toe.
50 g boter
10
Laat de boter voor de saus smelten in de pan en laat ze ook licht kleuren.
11
Snijd de rest van de ansjovisfilets fijn en doe ze bij de gebrande boter.
peterselie
12
Pers er wat citroensap bij en voeg er fijngesnipperde peterselie, peper en zout aan toe.
13
Schep wat geplette aardappelen met andijvie in een bord en leg er een stuk gepaneerde vis op.
14
Lepel de beurre meunière over de vis en werk af met een schijfje citroen met ansjovis.