Instructies

4 personen
600 g ratte-aardappelen (du touquet)
1

Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat de look meekoken.

600 g schelvis (zonder vel), 1 scheutje arachideolie, 100 g paneermeel, 2 eieren
2

Kruid de vis met peper en zout en paneer de stukken in losgeklopt ei met een scheut arachideolie, en daarna paneermeel.

1 snuifje nootmuskaat, 0,5 Andijvie
3

Snijd de andijvie grof, stoof hem in boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

1 citroen
4

Snijd de schil van de citroen en snijd ze in plakjes.

8 ansjovisfilets
5

Rol de helft van de ansjovisfilets op en leg ze op de plakjes citroen.

6

Bak de vis in een scheut olie met een klont boter.

2 teentjes Look
7

Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Snijd ze daarna in stukken en doe ze samen met de look bij de gestoofde andijvie.

90 g boter
8

Haal de vis uit de pan, doe de vetstof weg, en voeg de boter toe. Laat de boter licht kleuren.

0,1 l karnemelk, 2 el Zure room
9

Plet de aardappelen en de andijvie en voeg er de gebrande boter en de karnemelk aan toe.

50 g boter
10

Laat de boter voor de saus smelten in de pan en laat ze ook licht kleuren.

11

Snijd de rest van de ansjovisfilets fijn en doe ze bij de gebrande boter.

peterselie
12

Pers er wat citroensap bij en voeg er fijngesnipperde peterselie, peper en zout aan toe.

13

Schep wat geplette aardappelen met andijvie in een bord en leg er een stuk gepaneerde vis op.

14

Lepel de beurre meunière over de vis en werk af met een schijfje citroen met ansjovis.