Scampi met curry en groene groenten
Scampi met curry en groene groenten
De scampi en hun pantsers geven een ongelofelijk smaak aan een currysaus. De smaken van schaaldieren en curry passen nu eenmaal ongelofelijk goed samen. De rijst is gemaakt op de wijze van pilav. Dat betekent dat de rijst eerst wordt aangestoofd met een fijngesnipperde sjalot en daarna verder gaart in de oven.
Scampi met curry en groene groenten
Scampi met curry en groene groenten
De scampi en hun pantsers geven een ongelofelijk smaak aan een currysaus. De smaken van schaaldieren en curry passen nu eenmaal ongelofelijk goed samen. De rijst is gemaakt op de wijze van pilav. Dat betekent dat de rijst eerst wordt aangestoofd met een fijngesnipperde sjalot en daarna verder gaart in de oven.
Ingrediënten
4 personen
Arachideolie
1 scheutje
Arachideolie
Scampi
1.000 g
Rode chilipepers
0,5
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Gember
1 duim
Citroengras
0,5 stengel
Currypasta
3 tl
Kokosmelk
1 blik
Rijst
1 kommetje
Water
2 kommetje
Prinsessenboontjes
200 g
Sluimererwten
200 g
Zout
Diepvrieserwten
200 g
Koriander
Krokante uitjes
handvol
Benodigdheden
Een wokpan, keukenpapier, een vuurvast steelpannetje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een wokpan.
1.000 g scampi
3
Pel de scampi en bewaar de pantsers. Bak de scampi kort in de hete arachideolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Giet een extra scheutje arachideolie in de wok.
0,5 rode chilipepers
4
Bak de pantsers in de wok, gevolgd door grof gesneden de rode chilipeper.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look
5
Pel en snijd de sjalot en de teentjes look grof. Laat meebakken met de pantsers.
1 duim gember
6
Schil een teen gember en rasp ze boven de wokpan.
0,5 stengel Citroengras
7
Hak snijd de stengel citroengras grof en laat meebakken in de wokpan.
3 tl currypasta, 1 blik kokosmelk
8
Voeg er de currypasta en de kokosmelk aan toe en laat het geheel rustig pruttelen op het vuur.
arachideolie
9
Giet een scheutje arachideolie in een vuurvast pannetje.
1 Sjalotten
10
Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 kommetje rijst, 2 kommetje Water
11
Vul een kommetje met rijst en voeg de rijst toe aan de stovende sjalot, gevolgd door 2 kommetjes water (2 x de hoeveelheid van de rijst).
12
Schuif het pannetje in de oven tot de rijst gaar is.
200 g prinsessenboontjes, 200 g sluimererwten, zout
13
Kook de boontjes en de sluimerwten gaar in gezouten water.
14
Zeef de currysaus.
200 g diepvrieserwten
15
Laat de diepvrieserwten meekoken met de boontjes en de sluimerwten.
16
Giet de groenten af als ze gaar zijn.
17
Doe de scampi opnieuw bij de currysaus en haal de gare rijst uit de oven.
koriander, handvol krokante uitjes
18
Schep de rijst op een bord en leg er de groentjes bij. Doe er wat van de scampi-currysaus bij en werk het bord af met enkele plukjes koriander en krokante uitjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een wokpan.
1.000 g scampi
3
Pel de scampi en bewaar de pantsers. Bak de scampi kort in de hete arachideolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Giet een extra scheutje arachideolie in de wok.
0,5 rode chilipepers
4
Bak de pantsers in de wok, gevolgd door grof gesneden de rode chilipeper.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look
5
Pel en snijd de sjalot en de teentjes look grof. Laat meebakken met de pantsers.
1 duim gember
6
Schil een teen gember en rasp ze boven de wokpan.
0,5 stengel Citroengras
7
Hak snijd de stengel citroengras grof en laat meebakken in de wokpan.
3 tl currypasta, 1 blik kokosmelk
8
Voeg er de currypasta en de kokosmelk aan toe en laat het geheel rustig pruttelen op het vuur.
arachideolie
9
Giet een scheutje arachideolie in een vuurvast pannetje.
1 Sjalotten
10
Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 kommetje rijst, 2 kommetje Water
11
Vul een kommetje met rijst en voeg de rijst toe aan de stovende sjalot, gevolgd door 2 kommetjes water (2 x de hoeveelheid van de rijst).
12
Schuif het pannetje in de oven tot de rijst gaar is.
200 g prinsessenboontjes, 200 g sluimererwten, zout
13
Kook de boontjes en de sluimerwten gaar in gezouten water.
14
Zeef de currysaus.
200 g diepvrieserwten
15
Laat de diepvrieserwten meekoken met de boontjes en de sluimerwten.
16
Giet de groenten af als ze gaar zijn.
17
Doe de scampi opnieuw bij de currysaus en haal de gare rijst uit de oven.
koriander, handvol krokante uitjes
18
Schep de rijst op een bord en leg er de groentjes bij. Doe er wat van de scampi-currysaus bij en werk het bord af met enkele plukjes koriander en krokante uitjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Arachideolie
1 scheutje
Arachideolie
Scampi
1.000 g
Rode chilipepers
0,5
Sjalotten
2
Look
3 teentjes
Gember
1 duim
Citroengras
0,5 stengel
Currypasta
3 tl
Kokosmelk
1 blik
Rijst
1 kommetje
Water
2 kommetje
Prinsessenboontjes
200 g
Sluimererwten
200 g
Zout
Diepvrieserwten
200 g
Koriander
Krokante uitjes
handvol
Scampi met curry en groene groenten
De scampi en hun pantsers geven een ongelofelijk smaak aan een currysaus. De smaken van schaaldieren en curry passen nu eenmaal ongelofelijk goed samen. De rijst is gemaakt op de wijze van pilav. Dat betekent dat de rijst eerst wordt aangestoofd met een fijngesnipperde sjalot en daarna verder gaart in de oven.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een wokpan.
1.000 g scampi
3
Pel de scampi en bewaar de pantsers. Bak de scampi kort in de hete arachideolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Giet een extra scheutje arachideolie in de wok.
0,5 rode chilipepers
4
Bak de pantsers in de wok, gevolgd door grof gesneden de rode chilipeper.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look
5
Pel en snijd de sjalot en de teentjes look grof. Laat meebakken met de pantsers.
1 duim gember
6
Schil een teen gember en rasp ze boven de wokpan.
0,5 stengel Citroengras
7
Hak snijd de stengel citroengras grof en laat meebakken in de wokpan.
3 tl currypasta, 1 blik kokosmelk
8
Voeg er de currypasta en de kokosmelk aan toe en laat het geheel rustig pruttelen op het vuur.
arachideolie
9
Giet een scheutje arachideolie in een vuurvast pannetje.
1 Sjalotten
10
Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 kommetje rijst, 2 kommetje Water
11
Vul een kommetje met rijst en voeg de rijst toe aan de stovende sjalot, gevolgd door 2 kommetjes water (2 x de hoeveelheid van de rijst).
12
Schuif het pannetje in de oven tot de rijst gaar is.
200 g prinsessenboontjes, 200 g sluimererwten, zout
13
Kook de boontjes en de sluimerwten gaar in gezouten water.
14
Zeef de currysaus.
200 g diepvrieserwten
15
Laat de diepvrieserwten meekoken met de boontjes en de sluimerwten.
16
Giet de groenten af als ze gaar zijn.
17
Doe de scampi opnieuw bij de currysaus en haal de gare rijst uit de oven.
koriander, handvol krokante uitjes
18
Schep de rijst op een bord en leg er de groentjes bij. Doe er wat van de scampi-currysaus bij en werk het bord af met enkele plukjes koriander en krokante uitjes.