Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
1 scheutje arachideolie
2
Laat een scheut arachideolie heet worden in een wokpan.
1.000 g scampi
3
Pel de scampi en bewaar de pantsers. Bak de scampi kort in de hete arachideolie. Laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Giet een extra scheutje arachideolie in de wok.
0,5 rode chilipepers
4
Bak de pantsers in de wok, gevolgd door grof gesneden de rode chilipeper.
1 Sjalotten, 3 teentjes Look
5
Pel en snijd de sjalot en de teentjes look grof. Laat meebakken met de pantsers.
1 duim gember
6
Schil een teen gember en rasp ze boven de wokpan.
0,5 stengel Citroengras
7
Hak snijd de stengel citroengras grof en laat meebakken in de wokpan.
3 tl currypasta, 1 blik kokosmelk
8
Voeg er de currypasta en de kokosmelk aan toe en laat het geheel rustig pruttelen op het vuur.
arachideolie
9
Giet een scheutje arachideolie in een vuurvast pannetje.
1 Sjalotten
10
Snijd de sjalot fijn en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 kommetje rijst, 2 kommetje Water
11
Vul een kommetje met rijst en voeg de rijst toe aan de stovende sjalot, gevolgd door 2 kommetjes water (2 x de hoeveelheid van de rijst).
12
Schuif het pannetje in de oven tot de rijst gaar is.
200 g prinsessenboontjes, 200 g sluimererwten, zout
13
Kook de boontjes en de sluimerwten gaar in gezouten water.
14
Zeef de currysaus.
200 g diepvrieserwten
15
Laat de diepvrieserwten meekoken met de boontjes en de sluimerwten.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
16
Giet de groenten af als ze gaar zijn.
17
Doe de scampi opnieuw bij de currysaus en haal de gare rijst uit de oven.
koriander, handvol krokante uitjes
18