
Deze sandwich is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een restje kip van gisteren wil gebruiken. Met een beetje komkommer, caesardressing en een sneetje spek heb je zo het ideale leftover-gerechtje.
Ingrediënten
- 2 liter kippenbouillon
- 2 kippenbil
- 3 ansjovisfilet
- 75 g Parmezaanse kaas
- 2 dooier
- 1 dl yoghurt
- 1 limoen
- 2 dl druivenpitolie
- 1 teentje look
- 1 chilipeper
- peper
- zout
- 4 sneetje spek
- 1 wit brood
- olijfolie
- 1 komkommer
- 4 blaadje sla
Benodigdheden
Bereiding
De kip
Maak verse groente- of kippenbouillon.
Verwarm de bouillon en leg er de kippenbillen in. Laat ze 40 minuten rustig garen. (De bouillon hoeft niet te koken.)
Haal de kip uit de bouillon wanneer het vlees van het been valt en laat afkoelen.
Verwijder het vel van de bouten en pluk er al het kippenvlees af.
Hak het vlees fijn.
De dressing
Het brood en de spekjes
De afwerking
Schil de komkommer en snij er de zaadjes uit (de zaadlijsten zijn erg waterachtig).
Snij de komkommer in fijne blokjes en meng deze met het kippenvlees.
Maak het geheel smeuïg door een deel van de dressing eraan toe te voegen.
Was de sla en hou voldoende frisse blaadjes opzij.
Bedek het onderste sneetje brood met wat sla en schik er een deel van de kippensalade op.
Werk af met het krokante spek.
Dek elke sandwich af met een tweede sneetje geroosterd brood.