Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer
Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer
Deze sandwich is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een restje kip van gisteren wil gebruiken. Met een beetje komkommer, caesardressing en een sneetje spek heb je zo het ideale leftover-gerechtje.
Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer
Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer
Deze sandwich is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een restje kip van gisteren wil gebruiken. Met een beetje komkommer, caesardressing en een sneetje spek heb je zo het ideale leftover-gerechtje.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Spek
4 sneetjes
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Wit brood
1
Komkommer
1
Kippenbouillon
2 l
Kippenbillen
2
Ansjovisfilets
3
Parmezaanse kaas
75 g
Eierdooiers
2
Yoghurt
0,1 l
Limoen
1
Druivenpitolie
0,2 l
Look
1 teentje
Chilipeper
1
Peper
Zout
Olijfolie
Sla
4 blaadje
Benodigdheden
Blender
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
De kip
2 l Kippenbouillon, 2 kippenbillen
1
Maak verse groente- of kippenbouillon.
2
Verwarm de bouillon en leg er de kippenbillen in. Laat ze 40 minuten rustig garen. (De bouillon hoeft niet te koken.)
3
Haal de kip uit de bouillon wanneer het vlees van het been valt en laat afkoelen.
4
Verwijder het vel van de bouten en pluk er al het kippenvlees af.
5
Hak het vlees fijn.
De dressing
3 ansjovisfilets, 75 g Parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, 0,1 l Yoghurt, 1 limoen, 0,2 l druivenpitolie, 1 teentje Look, 1 chilipeper, peper, zout
6
Schil en ontzaad de chilipeper. (Tip: Als je een gasfornuis hebt, blaker de peper dan vooraf zwart boven het vuur.Daarna kan je de vrucht heel makkelijk schillen.)
7
Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met het sap van de limoen en de look.
8
Mix alles fijn.
9
Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise).
10
Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe.
11
Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper en eventueel een beetje zout. (De ansjovis zorgt al voor een zoute toets.)
Het brood en de spekjes
4 sneetjes spek, 1 wit brood, olijfolie
12
Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
13
Leg de sneetjes spek erop en bak ze lekker krokant in de oven (160 °C).
14
Snij (per sandwich) twee stevige sneetjes brood. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie en rooster ze mee in de oven.
De afwerking
1 komkommer, 4 blaadje sla
15
Schil de komkommer en snij er de zaadjes uit (de zaadlijsten zijn erg waterachtig).
16
Snij de komkommer in fijne blokjes en meng deze met het kippenvlees.
17
Maak het geheel smeuïg door een deel van de dressing eraan toe te voegen.
18
Was de sla en hou voldoende frisse blaadjes opzij.
19
Bedek het onderste sneetje brood met wat sla en schik er een deel van de kippensalade op.
20
Werk af met het krokante spek.
21
Dek elke sandwich af met een tweede sneetje geroosterd brood.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door GAIA
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nuWist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
De kip
2 l Kippenbouillon, 2 kippenbillen
1
Maak verse groente- of kippenbouillon.
2
Verwarm de bouillon en leg er de kippenbillen in. Laat ze 40 minuten rustig garen. (De bouillon hoeft niet te koken.)
3
Haal de kip uit de bouillon wanneer het vlees van het been valt en laat afkoelen.
4
Verwijder het vel van de bouten en pluk er al het kippenvlees af.
5
Hak het vlees fijn.
De dressing
3 ansjovisfilets, 75 g Parmezaanse kaas, 2 eierdooiers, 0,1 l Yoghurt, 1 limoen, 0,2 l druivenpitolie, 1 teentje Look, 1 chilipeper, peper, zout
6
Schil en ontzaad de chilipeper. (Tip: Als je een gasfornuis hebt, blaker de peper dan vooraf zwart boven het vuur.Daarna kan je de vrucht heel makkelijk schillen.)
7
Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met het sap van de limoen en de look.
8
Mix alles fijn.
9
Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise).
10
Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe.
11
Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper en eventueel een beetje zout. (De ansjovis zorgt al voor een zoute toets.)
Het brood en de spekjes
4 sneetjes spek, 1 wit brood, olijfolie
12
Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje.
Ad door GAIA
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
13
Leg de sneetjes spek erop en bak ze lekker krokant in de oven (160 °C).
14
Snij (per sandwich) twee stevige sneetjes brood. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie en rooster ze mee in de oven.
De afwerking
1 komkommer, 4 blaadje sla
15
Schil de komkommer en snij er de zaadjes uit (de zaadlijsten zijn erg waterachtig).
16
Snij de komkommer in fijne blokjes en meng deze met het kippenvlees.
17
Maak het geheel smeuïg door een deel van de dressing eraan toe te voegen.
18
Was de sla en hou voldoende frisse blaadjes opzij.
19
Bedek het onderste sneetje brood met wat sla en schik er een deel van de kippensalade op.
20
Werk af met het krokante spek.
21
Dek elke sandwich af met een tweede sneetje geroosterd brood.