Salmorejo
Salmorejo
Salmorejo kan je het best vergelijken met gazpacho. Alleen is deze koude tomatensoep uit Andalusië wat dikker en romiger van textuur omdat ze meer brood bevat. Jeroen werkt de soep af met hardgekookte eitjes en snippers ham.
Salmorejo
Salmorejo
Salmorejo kan je het best vergelijken met gazpacho. Alleen is deze koude tomatensoep uit Andalusië wat dikker en romiger van textuur omdat ze meer brood bevat. Jeroen werkt de soep af met hardgekookte eitjes en snippers ham.
Ingrediënten
4 personen
Ajuin
1
Tomaten
1.000 g
Rode chilipeper
1
Rode paprika
1
Look
1 teentje
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
wit brood
5 sneetjes
Tomatenpuree
1 el
Peper
Zout
Witte wijnazijn
1 scheutje
Eieren
4
Ham
100 g
Basilicum
Benodigdheden
Blender, een blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 ajuin, 1.000 g tomaten, 1 rode chilipeper
1
Snijd de ui en de tomaten in grove stukken. Snijd de chilipeper in millimeterfijne plakjes.
1 rode paprika
2
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd in grote stukken.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn.
0,1 l olijfolie
4
Doe de stukken ui, tomaat, chilipeper, paprika en knoflook in de blender. Giet er de olijfolie bij. Mix alles tot een gladde soep.
5 sneetjes wit brood
5
Snijd de korsten van het brood. Snijd de rest van de sneden brood in blokjes en doe de blokjes in de blender.
olijfolie
6
Laat het brood weken en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
1 el Tomatenpuree, peper, zout, 1 scheutje Witte wijnazijn
7
Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met peper en zout. Doe er een scheut witte wijnazijn bij.
8
Mix de soep een tweede keer. Zeef de soep voor een fijn resultaat zonder pitjes. Bewaar in de koelkast.
4 eieren
9
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard. Reken 9 à 10 minuten.
100 g ham
10
Pel de eieren en hak ze fijn. Snijd de ham in dunne reepjes.
basilicum
11
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
12
Lepel de koude soep in een diep bord. Voeg een lepel geplet ei en enkele reepjes ham toe.
13
Werk af met olijfolie en gesnipperde basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 ajuin, 1.000 g tomaten, 1 rode chilipeper
1
Snijd de ui en de tomaten in grove stukken. Snijd de chilipeper in millimeterfijne plakjes.
1 rode paprika
2
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd in grote stukken.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn.
0,1 l olijfolie
4
Doe de stukken ui, tomaat, chilipeper, paprika en knoflook in de blender. Giet er de olijfolie bij. Mix alles tot een gladde soep.
5 sneetjes wit brood
5
Snijd de korsten van het brood. Snijd de rest van de sneden brood in blokjes en doe de blokjes in de blender.
olijfolie
6
Laat het brood weken en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
1 el Tomatenpuree, peper, zout, 1 scheutje Witte wijnazijn
7
Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met peper en zout. Doe er een scheut witte wijnazijn bij.
8
Mix de soep een tweede keer. Zeef de soep voor een fijn resultaat zonder pitjes. Bewaar in de koelkast.
4 eieren
9
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard. Reken 9 à 10 minuten.
100 g ham
10
Pel de eieren en hak ze fijn. Snijd de ham in dunne reepjes.
basilicum
11
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
12
Lepel de koude soep in een diep bord. Voeg een lepel geplet ei en enkele reepjes ham toe.
13
Werk af met olijfolie en gesnipperde basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Ajuin
1
Tomaten
1.000 g
Rode chilipeper
1
Rode paprika
1
Look
1 teentje
Olijfolie
0,1 l
Olijfolie
wit brood
5 sneetjes
Tomatenpuree
1 el
Peper
Zout
Witte wijnazijn
1 scheutje
Eieren
4
Ham
100 g
Basilicum
Salmorejo
Salmorejo kan je het best vergelijken met gazpacho. Alleen is deze koude tomatensoep uit Andalusië wat dikker en romiger van textuur omdat ze meer brood bevat. Jeroen werkt de soep af met hardgekookte eitjes en snippers ham.Instructies
1 ajuin, 1.000 g tomaten, 1 rode chilipeper
1
Snijd de ui en de tomaten in grove stukken. Snijd de chilipeper in millimeterfijne plakjes.
1 rode paprika
2
Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd in grote stukken.
1 teentje Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn.
0,1 l olijfolie
4
Doe de stukken ui, tomaat, chilipeper, paprika en knoflook in de blender. Giet er de olijfolie bij. Mix alles tot een gladde soep.
5 sneetjes wit brood
5
Snijd de korsten van het brood. Snijd de rest van de sneden brood in blokjes en doe de blokjes in de blender.
olijfolie
6
Laat het brood weken en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
1 el Tomatenpuree, peper, zout, 1 scheutje Witte wijnazijn
7
Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met peper en zout. Doe er een scheut witte wijnazijn bij.
8
Mix de soep een tweede keer. Zeef de soep voor een fijn resultaat zonder pitjes. Bewaar in de koelkast.
4 eieren
9
Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard. Reken 9 à 10 minuten.
100 g ham
10
Pel de eieren en hak ze fijn. Snijd de ham in dunne reepjes.
basilicum
11
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
12
Lepel de koude soep in een diep bord. Voeg een lepel geplet ei en enkele reepjes ham toe.
13
Werk af met olijfolie en gesnipperde basilicum.