Instructies

4 personen
1 ajuin, 1.000 g tomaten, 1 rode chilipeper
1

Snijd de ui en de tomaten in grove stukken. Snijd de chilipeper in millimeterfijne plakjes.

1 rode paprika
2

Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en snijd in grote stukken.

1 teentje Look
3

Kneus en pel de knoflook. Snipper hem fijn.

0,1 l olijfolie
4

Doe de stukken ui, tomaat, chilipeper, paprika en knoflook in de blender. Giet er de olijfolie bij. Mix alles tot een gladde soep.

5 sneetjes wit brood
5

Snijd de korsten van het brood. Snijd de rest van de sneden brood in blokjes en doe de blokjes in de blender.

olijfolie
6

Laat het brood weken en voeg een flinke scheut olijfolie toe.

1 el Tomatenpuree, peper, zout, 1 scheutje Witte wijnazijn
7

Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met peper en zout. Doe er een scheut witte wijnazijn bij.

8

Mix de soep een tweede keer. Zeef de soep voor een fijn resultaat zonder pitjes. Bewaar in de koelkast.

4 eieren
9

Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard. Reken 9 à 10 minuten.

100 g ham
10

Pel de eieren en hak ze fijn. Snijd de ham in dunne reepjes.

basilicum
11

Snipper de basilicumblaadjes fijn.

12

Lepel de koude soep in een diep bord. Voeg een lepel geplet ei en enkele reepjes ham toe.

13

Werk af met olijfolie en gesnipperde basilicum.