Salade van gegrilde schartong en radicchio met gebakken krieltjes
Salade van gegrilde schartong en radicchio met gebakken krieltjes
Een maaltijdsalade met gegrilde schartong, radicchio en gebakken krieltjes, en een dressing op basis van look en ansjovis.
Salade van gegrilde schartong en radicchio met gebakken krieltjes
Salade van gegrilde schartong en radicchio met gebakken krieltjes
Een maaltijdsalade met gegrilde schartong, radicchio en gebakken krieltjes, en een dressing op basis van look en ansjovis.
Ingrediënten
4 personen
Schartongenfilet zonder vel
600 g
Look
4 teentjes
Melk
0,1 l
Ansjovis
60 g
Boter
80 g
Room
0,1 l
Olijfolie
80 g
Xeresazijn
0,1 l
Sjalotten
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Roodlof
Kropslaharten
2
Waterkers
1 bosje
Krielaardappelen
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Rozemarijn
Tijm
Grof zout
Benodigdheden
Grillpan, mixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de grillpan goed heet worden.
400 g krielaardappelen
2
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
4 teentjes Look
3
Pel de look en rasp hem in een steelpannetje.
60 g Ansjovis
4
Snijd de ansjovis fijn en doe hem erbij.
0,1 l melk
5
Voeg de melk toe en warm het geheel op een zacht vuurtje op.
2 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in ringen en laat hem marineren in een scheut azijn.
0,1 l Room, 80 g boter, 80 g olijfolie
7
Voeg de room, de boter en de olijfolie toe aan de melk en warm het geheel al roerend op.
0,1 l xeresazijn
8
Doe de dressing in een maatbeker, voeg de azijn toe en mix.
Roodlof, 2 kropslaharten
9
Snijd de radicchio en de kropslaharten in grote stukken en doe ze bij de sjalotten.
80 g olijfolie, grof zout
10
Sprenkel er wat olijfolie over, een snuif zout en wat peper en meng de salade.
11
Giet de krieltjes af en bak ze in olie.
600 g schartongen (filet zonder vel)
12
Wrijf de schartongfilets in met wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg de filets op de grill.
tijm, rozemarijn
13
Snipper de tijm en rozemarijn fijn en voeg toe aan de aardappelen.
1 bosje Waterkers
14
Schep wat van de salade op een bord en schik er enkele gebakken aardappelen tussen. Leg er een toef waterkers bij. Schik de gegrilde vis tussen de salade en werk af met de lauwe dressing.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Laat de grillpan goed heet worden.
400 g krielaardappelen
2
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
4 teentjes Look
3
Pel de look en rasp hem in een steelpannetje.
60 g Ansjovis
4
Snijd de ansjovis fijn en doe hem erbij.
0,1 l melk
5
Voeg de melk toe en warm het geheel op een zacht vuurtje op.
2 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in ringen en laat hem marineren in een scheut azijn.
0,1 l Room, 80 g boter, 80 g olijfolie
7
Voeg de room, de boter en de olijfolie toe aan de melk en warm het geheel al roerend op.
0,1 l xeresazijn
8
Doe de dressing in een maatbeker, voeg de azijn toe en mix.
Roodlof, 2 kropslaharten
9
Snijd de radicchio en de kropslaharten in grote stukken en doe ze bij de sjalotten.
80 g olijfolie, grof zout
10
Sprenkel er wat olijfolie over, een snuif zout en wat peper en meng de salade.
11
Giet de krieltjes af en bak ze in olie.
600 g schartongen (filet zonder vel)
12
Wrijf de schartongfilets in met wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg de filets op de grill.
tijm, rozemarijn
13
Snipper de tijm en rozemarijn fijn en voeg toe aan de aardappelen.
1 bosje Waterkers
14
Schep wat van de salade op een bord en schik er enkele gebakken aardappelen tussen. Leg er een toef waterkers bij. Schik de gegrilde vis tussen de salade en werk af met de lauwe dressing.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Schartongenfilet zonder vel
600 g
Look
4 teentjes
Melk
0,1 l
Ansjovis
60 g
Boter
80 g
Room
0,1 l
Olijfolie
80 g
Xeresazijn
0,1 l
Sjalotten
2
Rode wijnazijn
1 scheutje
Roodlof
Kropslaharten
2
Waterkers
1 bosje
Krielaardappelen
400 g
Olijfolie
1 scheutje
Rozemarijn
Tijm
Grof zout
Salade van gegrilde schartong en radicchio met gebakken krieltjes
Een maaltijdsalade met gegrilde schartong, radicchio en gebakken krieltjes, en een dressing op basis van look en ansjovis.Instructies
1
Laat de grillpan goed heet worden.
400 g krielaardappelen
2
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
4 teentjes Look
3
Pel de look en rasp hem in een steelpannetje.
60 g Ansjovis
4
Snijd de ansjovis fijn en doe hem erbij.
0,1 l melk
5
Voeg de melk toe en warm het geheel op een zacht vuurtje op.
2 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in ringen en laat hem marineren in een scheut azijn.
0,1 l Room, 80 g boter, 80 g olijfolie
7
Voeg de room, de boter en de olijfolie toe aan de melk en warm het geheel al roerend op.
0,1 l xeresazijn
8
Doe de dressing in een maatbeker, voeg de azijn toe en mix.
Roodlof, 2 kropslaharten
9
Snijd de radicchio en de kropslaharten in grote stukken en doe ze bij de sjalotten.
80 g olijfolie, grof zout
10
Sprenkel er wat olijfolie over, een snuif zout en wat peper en meng de salade.
11
Giet de krieltjes af en bak ze in olie.
600 g schartongen (filet zonder vel)
12
Wrijf de schartongfilets in met wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg de filets op de grill.
tijm, rozemarijn
13
Snipper de tijm en rozemarijn fijn en voeg toe aan de aardappelen.
1 bosje Waterkers
14
Schep wat van de salade op een bord en schik er enkele gebakken aardappelen tussen. Leg er een toef waterkers bij. Schik de gegrilde vis tussen de salade en werk af met de lauwe dressing.