Instructies
4 personen
1
Laat de grillpan goed heet worden.
Ad door Albert Heijn

Spaar nu mee voor de nieuwe Dagelijkse kost potten & pannen. Alleen bij Albert Heijn!
400 g krielaardappelen
2
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
4 teentjes Look
3
Pel de look en rasp hem in een steelpannetje.
60 g Ansjovis
4
Snijd de ansjovis fijn en doe hem erbij.
0,1 l melk
5
Voeg de melk toe en warm het geheel op een zacht vuurtje op.
2 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
6
Snijd de sjalot in ringen en laat hem marineren in een scheut azijn.
0,1 l Room, 80 g boter, 80 g olijfolie
7
Voeg de room, de boter en de olijfolie toe aan de melk en warm het geheel al roerend op.
0,1 l xeresazijn
8
Doe de dressing in een maatbeker, voeg de azijn toe en mix.
Roodlof, 2 kropslaharten
9
Snijd de radicchio en de kropslaharten in grote stukken en doe ze bij de sjalotten.
80 g olijfolie, grof zout
10
Sprenkel er wat olijfolie over, een snuif zout en wat peper en meng de salade.
11
Giet de krieltjes af en bak ze in olie.
600 g schartongen (filet zonder vel)
12
Wrijf de schartongfilets in met wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Leg de filets op de grill.
tijm, rozemarijn
13
Snipper de tijm en rozemarijn fijn en voeg toe aan de aardappelen.
1 bosje Waterkers
14