Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

30m
12
-
6K
Recepten

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

Rabarber, venkel, spekjes en kippenlevertjes: een combinatie die niet fout kan gaan. De vinaigrette met honing en azijn maakt een echte smaakbom van deze salade.
Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

30m
12
-
6K
Recepten

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

Rabarber, venkel, spekjes en kippenlevertjes: een combinatie die niet fout kan gaan. De vinaigrette met honing en azijn maakt een echte smaakbom van deze salade.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes6K

Ingrediënten

4 personen
Gerookt spek
200 g
Vegan speklapje
Vegan speklapjePlantaardig lekker, download de gids nu
Honing
4 el
Rabarber
2 stengels
Venkels
0,5
Eikenbladsla
1
Platte peterselie
0,5 bosjes
Peper
Zout
Boter
Kippenlevers
400 g
Frambozenazijn
1 scheutje
Walnoten
8

Benodigdheden

Een dunschiller, een mandoline

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2 stengels Rabarber
2
Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.
0,5 venkels
3
Snijd de venkel in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze ook in het ijswater.
1 eikenbladsla, 0,5 bosjes platte peterselie
4
Scheur de blaadjes van de sla en was ze. Haal de blaadjes van de peterselie.
TIPDe peterseliesteeltjes kun je invriezen en later nog gebruiken in bijvoorbeeld een bouillon.
5
Laat de venkel en de rabarber uitlekken op een schone keukenhanddoek.
peper, zout
6
Meng de sla met de venkel, de rabarber en de peterselie. Kruid met peper en zout.
boter
7
Smelt een klontje boter in een pan.
200 g gerookt spek
8
Snijd het spek in reepjes. Bak de lardons in de boter.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
400 g kippenlevers
9
Snijd de levertjes eventueel wat kleiner.
10
Doe de kippenlevers bij het spek en laat mee bakken. Kruid met peper en zout.
4 el honing, 1 scheutje frambozenazijn
11
Doe de honing bij het spek en de levertjes en laat smelten. Blus met een scheutje frambozenazijn.
8 Walnoten
12
Hak de walnoten grof.
13
Serveer de salade met gebakken kippenlevertjes, lardons en gehakte walnoten. Schep er wat van de zoetzure saus over.
1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2
Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door GAIA
Vegan speklapje
Vegan speklapje
Plantaardig lekker, download de gids nu
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!

Instructies

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2 stengels Rabarber
2
Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.
0,5 venkels
3
Snijd de venkel in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze ook in het ijswater.
1 eikenbladsla, 0,5 bosjes platte peterselie
4
Scheur de blaadjes van de sla en was ze. Haal de blaadjes van de peterselie.
TIPDe peterseliesteeltjes kun je invriezen en later nog gebruiken in bijvoorbeeld een bouillon.
5
Laat de venkel en de rabarber uitlekken op een schone keukenhanddoek.
peper, zout
6
Meng de sla met de venkel, de rabarber en de peterselie. Kruid met peper en zout.
boter
7
Smelt een klontje boter in een pan.
200 g gerookt spek
8
Snijd het spek in reepjes. Bak de lardons in de boter.
Ad door GAIA
Vegan speklapje
Wist je dat je... super gemakkelijk plantaardige en lekkere speklapjes op tafel zet? Je vindt dit recept en vele andere terug in de nieuwe plantaardige gids van GAIA: "Plantaardig Lekker". Deze gidst jou met vele andere gezinnen naar een gevarieerde en gezonde gezinskeuken en dat lekker plantaardig!
400 g kippenlevers
9
Snijd de levertjes eventueel wat kleiner.
10
Doe de kippenlevers bij het spek en laat mee bakken. Kruid met peper en zout.
4 el honing, 1 scheutje frambozenazijn
11
Doe de honing bij het spek en de levertjes en laat smelten. Blus met een scheutje frambozenazijn.
8 Walnoten
12
Hak de walnoten grof.
13
Serveer de salade met gebakken kippenlevertjes, lardons en gehakte walnoten. Schep er wat van de zoetzure saus over.
1
Vul een kom met ijsblokjes en water.
2
Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden